Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 22.3.

helsinki

Jukka Perko Avara,Pjazza, helsinki22.3. Klo 12:00

keikka

Saksofonisti Jukka Perkon virsiversiot ja satojen kirkkokonserttien piirtämä kaunis kaari ovat jättäneet jälkensä hänen Avara -trionsa äänimaisemaa kuulleen yleisön sydämiin. Perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään miehet päätyvät soitossaan toisinaan maisemiin, joihin löytää vain eksymällä.

Jukka Perko - sax 

Teemu Viinikainen - guitar & many pedals:

Jarmo Saari - guitar and more pedals

Verneri Pohjola: Bullhorn,Kansallisteatteri, helsinki22.3. Klo 18:00

keikka

Lyyrisen lumoava, melodinen ja uniikki. Muun muassa tällaisilla laatusanoilla on kuvailtu trumpetisti Verneri Pohjolan musiikkia. ”Pohjolan Miles Davisin” läpeensä inhimillinen soundi väistää ulkokohtaisten teknisten suoritusten ansan, joka toisinaan väijyy monia kollegoita. Legendaarisen fuusiosäveltäjän Pekka Pohjolan poika on uskaltanut kulkea omaa tietään, joka on tehnyt hänestä yhden Euroopan arvostetuimmista jazzmuusikoista.

Kansallisteatterin yleisölle tarjoillaan Pohjolan uuden albumin, Bullhorn, levynjulkaisukonsertti – ensimmäisenä koko Suomessa. Sekä levyllä että keikalla soittaa Pohjolan yhteenhitsautunut kvartetti, johon kuuluvat Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, basso sekä Teppo Mäkynen, rummut.

”Siinä on rakastamaani intiimiä improvisointia, mutta myös raakaa energiaa ja kunnon sävellyksiä – kaikkea sitä, mitä haluan ilmaista musiikilla”, Pohjola kuvaa uutta ohjelmistoaan.

Bullhornin julkaisee maineikas englantilainen levymerkki Edition Records, jolle Pohjola siirtyi levytettyään kaksi albumia saksalaiselle ACT-levymerkille. Brittein saarilla Pohjolan kvartetilla on ollut viime aikoina myös korkean profiilin konsertteja, esimerkiksi London Jazz Festivalin sekä Forge Arts Centren ohjelmistossa.

Verneri Pohjolan läpimurto muusikkona ajoittuu kymmenen vuoden taakse, jolloin nuorten miesten yhtye Ilmiliekki Quartet julkaisi esikoisensa March of the Alpha Males, seurauksena valinta Finland Festivalsin vuoden taiteilijaksi, Emma-ehdokkuus sekä jaettu Teosto-palkinto. Samalla Pohjola itse valittiin Pori Jazzin vuoden muusikoksi sekä Jazzrytmit-lehden vuoden trumpetistiksi. Loppu on suomalaista jazzhistoriaa!

'Affecting and atmospheric…memorable original themes’ – The Guardian, UK *****
’Verneri Pohjola has got what it takes to become an international jazz star’ – All About Jazz

Liput: 25/15 €.

jämsä

Vapaat äänet -kiertue 2015,Pokura, jämsä22.3. Klo 16:00

IMPÉRIAL QUARTET (www)

keikka

Belgialais-ranskalainen Impérial Quartet lupaa kovatasoista jazz-konserttia Pokurassa sunnuntaina 22.3. 

Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

Liput 10 eur

Kulttuuriklupi Pokura, Lukkoilantie 13, 42100 Jämsä

 

rovaniemi

Rhythm Future Quartet,Lehtopirtti, rovaniemi22.3. Klo 15:00

keikka

Rhythm Future Quartet nyt ensi kertaa Suomessa!!

Olli Soikkelin ja Jason Anickin kokoama Rhythm Future Quartet on kiertänyt viime vuoden ympäri USA:ta. Sitä on suitsutettu mediassa ylistävin sanoin: Boston Globe: ”RFQ luo uuden perustan Gipsy Jazzille”, The Wall Street Journal: ”Olli Soikkeli yhdistää soitossaan hämmästyttävän näppäryyden ja nopeuden puhtaaseen sielukkuuteen tavalla, joka asettaa hänet arvokkaimpien Djangon perillisten joukkoon”, Downbeat: ”Jason Anick on jazzviulun nouseva tähti”. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä 2014. Yhtyettä täydentävät Suomen kiertueella kontrabasisti Teemu Åkerblom ja kitaristi Tomi Kettunen.

Jason Anick - viulu
Olli Soikkeli - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Teemu Åkerblom - kontrabasso

21.03 Wiljami klo 19, Rovaniemi
22.03 Lehtopirtti klo 15, Lehtojärvi
23.03 Juttutupa klo 21, Helsinki. Täällä myös Django Collective Helsinki!
24.03 Turun Musiikkiopisto klo 19, Turku
25.3 Harjulinna klo 19, Parikkala
26.3 Hannikaisen Sali klo 19, Nurmes
27.3 Konservatorion Sali klo 19, Joensuu
28.3 Lahden Pikkuteatteri klo 19, Lahti
29.3 Pjazza klo 12, Helsinki