Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 21.3.

helsinki

Juhlat,Ylioppilasteatterin studio, helsinki21.3. Klo 19:00

keikka

Suomen ahkerin yrittäjä, kaivinkonekeisari Matti Holma täyttää 60 vuotta. Kohottakaamme malja ja viettäkäämme unohtumaton ilta yrittäjyyttä, perhettä ja taidetta ylistäen! Ohjelmassa muistoja Matin elämän varrelta, puheenvuoroja läheisiltä sekä illan huipentumana Sointi Jazz Orchestran big band -konsertti. Olet lämpimästi tervetullut juhlistamaan päivänsankaria hänen perheensä kanssa. Tehdään yhdessä illasta ikimuistoinen! "Yrittäjä on artisti."

Ylioppilasteatterin ja Sointi Jazz Orchestran "Juhlat" on uudenlainen konsertin ja teatteriesityksen yhdistävä teos. Yleisö kutsutaan syntymäpäiväjuhlaan, joka kärjistyy perheen välienselvittelyksi. Taiteilijan ammatin valinneet lapset kyseenalaistavat isänsä kovat bisnesarvot, mutta ilman rahaa ei illan konserttiakaan kuultaisi. Onko taiteen tehtävä vain viihdyttää liikemiehen syntymäpäivillä? Kenelle korkeakulttuuri kuuluu?

SOINTI JAZZ ORCHESTRA: Rasmus Soini (musiikin johto, sävellykset) Petteri Hietamäki (altto- ja sopraanosaksofoni, huilu), Pekka Seppänen (alttosaksofoni, klarinetti), Frans Thomsson (tenori- ja sopraanosaksofoni, klarinetti), Janne Saarinen (tenorisaksofoni, oboe), Max Zenger (baritonisaksofoni, bassoklarinetti), Tommi Kolunen (trumpetti, flyygelitorvi), Jose Mäenpää (trumpetti, flyygelitorvi), Leo Kylätasku (trumpetti, flyygelitorvi), Jasmin Afaneh (trumpetti, flyygelitorvi, huilu, alttohuilu), Ilkka Hongisto (käyrätorvi), Panu Luukkonen (pasuuna), Matti Vuolahti (pasuuna), Heikki Vesala (pasuuna), Kenneth Ojutkangas (tuuba, bassopasuuna), Aleksis Liukko (piano), Joonas Tuuri (kontrabasso), Siiri Partanen (rummut, lyömäsoittimet)

Näyttelijät: Heikki Herva, Henna Holländer, Inkeri Hyvönen, Hennariikka Laaksola, Marius Laiho, Kiia Laine, Tiina Mäki, Vili Orava, Matti Pajulahti.

Liput: 15 € aikuiset / 8 € alennuslippulaiset
Ryhmäliput (min. 8 hlö) 12 € / 6 €
Maksuvälineenä käy vain käteinen.

kerava

Vapaat äänet -kiertue 2015,Keravan Kirjasto, kerava21.3. Klo 15:00

IMPÉRIAL QUARTET feat. Doudou Sarr (www)

keikka

Saksofonistikaksikko Damien Sabatierin ja Gérald Chevillonin luotsaama Impérial Quartet kuuluu Ranskan vilkkaan jazz-skenen piristävimpiin tulokkaisiin.

Ranskalainen Impérial Quartet perustuu pakottoman yhteistyön myötä hioutuneeseen ajatukseen jazz-yhtyeestä saumattomasti läpi luomisprosessin kommunikoivana yksikkönä. Bändin perustaneet saksofonistit Damien Sabatier ja Gérald Chevillon ovat soittaneet yhdessä teini-iästä asti ja hioneet soittoaan aluksi katumuusikkoina. Pitkän yhteistyön tulos on kuultavissa Impérial Quartetissa, jossa Sabatier ja Chevillon tutkivat ennakkoluulottomasti äänen laajaa väriskaalaa seuranaan saumattomasti groovaava komppi. Kvartetin täydentävät basisti Joachim Florent ja rumpali Antonin Leymarie, jotka ovat tuttuja useista maailmalla mainetta niittäneestä ranskalaisesta nykyjazzkokoonpanosta.

”Imperial Pulsar” taas on yhtyeen tuore projekti malilaisten muusikoiden kanssa. Sitä on esitetty mm. Pariisin Africolor -festivaaleilla. Tämä afrikkalainen ulottovuus saa uusia käänteitä kun Impérial Quartet kutsuu vieraakseen Keravan kirjastoon rytmien mestarin Doudou Sarrin. Senegalilainen muusikko esitäyttyy Keravalla sabar-rummuilla ja puhuva-rummulla.

Paasikivenkatu 12 / Vapaa pääsy

Tapahtuman järjestäjä: Keravan kirjasto- ja kulttuuripalvelut
Yhteydenotot: p.040 318 2002

oulu

Oulu All Star Big Band feat. Nils Landgren, Screaming Jay & The Bones,SuperPark Areena, oulu21.3. Klo 21:00

Oulu All Star Big Band

Screaming Jay & The Bones (www)

(+ Nils Landgren)
keikka

Oulun Musiikkijuhlat viettää ensi keväänä 25-vuotisjuhlaansa. Maaliskuussa festivaalilla esiintyy myös 10. toimintavuottaan juhliva Oulu All Star Big Band, joka saa solistikseen yhden Euroopan menestyneimmistä rytmimuusikoista, ruotsalaisen pasunisti Nils Landgrenin. Landgren on soittanut tasapuolisesti jazzia ja rockia, soulia ja hip hopia sekä big band –musiikkia. Hän on ollut mukana ainakin 500 albumilla ja levyttänyt useiden kansainvälisten tähtien kanssa, kuten Abba, The Crusaders, Eddie Harris, Bernard “Pretty” Purdie, Wyclef Jean ja Herbie Hancock.

Erityisesti Landgren on niittänyt mainetta Funk Unit -yhtyeensä kanssa vuodesta 1992, kiertäen festivaaleja ympäri maailman. Funk-genren ulkopuolella Landgren on osoittanut taitojaan mm. balladilaulajana. Landgren on myös toiminut Berliinin Jazzfestivaalin taiteellisena johtajana vuonna 2001 sekä toistamiseen 2008-2011. Konsertin ohjelmisto tuo esiin Landgrenista monipuolisen sekä karismaattisen muusikon. Oulu All Star Big Bandin kapellimestarina toimii Tapio Maunuvaara.

Kyseisen illan aloittaa Screaming Jay & The Bones –kokoonpano, joka soittaa 1950-luvun riehakasta ja svengaavaa Jump & Jive -musiikkia. Ohjelmisto koostuu rhythm and blues -klassikoista sekä jazzin helmistä, jonka lisäksi kuullaan taidokkaita scat-sooloja. Laulussa ja pasuunassa nähdään Jay Kortehisto (Leningrad Cowboys, Jimi Tenor), saksofonissa Pope Puolitaival (Leningrad Cowboys, Dallape, Jo Stance), kitarassa Valtteri Pöyhönen (Dalindeo, Ricky Tick Big Band), rummuissa Thomas Rönnholm (Laura Närhi, DDT) ja bassossa Lasse Sirkko (Whistle Bait).

SCREAMING JAY & THE BONES
Jay Kortehisto, laulu ja pasuuna
Petri ´Pope' Puolitaival, saksofoni
Valtteri Pöyhönen, kitara
Lasse Sirkko, basso
Thomas Rönnholm, rummut

NILS LANDGREN & OULU ALL STAR BIG BAND

Nils Landgren, pasuuna ja laulu
Oulu All Star Big Band
Tapio Maunuvaara kapellimestari


Liput ennakkoon 28/24 €, ovelta 32 €
Oulun Energian Pohjoista voimaa -etuasiakaskortilla ennakkolippu 24 €, ei verkkokauppa.
Liput Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan 11.12.2014 alkaen.
Ilman toimituskuluja Oulu 10 – palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

pori

NYConnection on Tour,JazzGalleria, Steak & Whisky House Galle, pori21.3. Klo 22:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta isralilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille.

Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot, jonka sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Tätä griot-perinnettä noudattaen NYConnection esittelee nyt maaliskuisella Suomen-kiertueellaan yhtyeen yhteisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita jazzmusiikin keinoin.

Roy Assaf - piano
Jussi Kannaste -saksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Antti Lötjönen - basso

http://www.nyconnection.net/
https://www.facebook.com/pages/NYConnection/394799867251980

rovaniemi

Rhythm Future Quartet,Wiljami, rovaniemi21.3. Klo 19:00

Rhythm Future Quartet (www)

keikka

Rhythm Future Quartet nyt ensi kertaa Suomessa!!

Olli Soikkelin ja Jason Anickin kokoama Rhythm Future Quartet on kiertänyt viime vuoden ympäri USA:ta. Sitä on suitsutettu mediassa ylistävin sanoin: Boston Globe: ”RFQ luo uuden perustan Gipsy Jazzille”, The Wall Street Journal: ”Olli Soikkeli yhdistää soitossaan hämmästyttävän näppäryyden ja nopeuden puhtaaseen sielukkuuteen tavalla, joka asettaa hänet arvokkaimpien Djangon perillisten joukkoon”, Downbeat: ”Jason Anick on jazzviulun nouseva tähti”. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä 2014. Yhtyettä täydentävät Suomen kiertueella kontrabasisti Teemu Åkerblom ja kitaristi Tomi Kettunen.

Jason Anick - viulu
Olli Soikkeli - kitara
Tomi Kettunen - kitara
Teemu Åkerblom - kontrabasso

21.03 Wiljami klo 19, Rovaniemi
22.03 Lehtopirtti klo 15, Lehtojärvi
23.03 Juttutupa klo 21, Helsinki. Täällä myös Django Collective Helsinki!
24.03 Turun Musiikkiopisto klo 19, Turku
25.3 Harjulinna klo 19, Parikkala
26.3 Hannikaisen Sali klo 19, Nurmes
27.3 Konservatorion Sali klo 19, Joensuu
28.3 Lahden Pikkuteatteri klo 19, Lahti
29.3 Pjazza klo 12, Helsinki