Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 6.11.

helsinki

Roberta Gambarini & UMO,Savoy-teatteri, helsinki6.11. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Roberta Gambarini (www)

keikka

UMOn solistivieraaksi saapuu italialainen jazzlaulaja, useita alan palkintoja pokannut Roberta Gambarini (s. 1972).

Virheettömästä laulutekniikastaan, silkkisen lämpimästä soinnistaan ja improvisoivasta scat-laulustaan tunnettua Gambarinia on ylistetty mm. parhaaksi uudeksi jazzvokalistiksi 50 vuoteen ja häntä verrataan usein Ella Fitzgeraldin ja Sarah Vaughanin kaltaisiin legendoihin. Niin Gambarinin omat levytykset kuin ajattomat amerikkalaiset klassikkokappaleetkin taipuvat hänen käsittelyssään englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi jopa neljän oktaavin äänialassa. Kaksi hänen albumiaan ovat olleet Grammy-ehdokkaana vuoden parhaan jazzlevyn kategoriassa; Easy to Love vuonna 2006 ja So in Love vuonna 2009.

Oman trionsa lisäksi Gambarini on tehnyt uransa aikana yhteistyötä mm. Michael Breckerin, Herbie Hancockin, Christian McBriden ja Roy Hargroven kanssa. Nyt Gambarini vierailee UMOn solistina toista kertaa, valloittaen marraskuisen Helsingin Savoy-teatterin upeissa puitteissa. Kapellimestarina Kari Heinilä. 

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 € / 32,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €). Ravintola Preston Show & Dinner -lippu 77,50 € / 73,50€ (Normaalihinta 74 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 70 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 3,50 €).

Vapaat äänet: Kämärainen & Viinikainen + Hubert Dupont Jasmim Trio / ETNOSOI!,Malmitalo, helsinki6.11. Klo 19:00

Hubert Dupont Jasmim trio (www)

Kämäräinen & Viinikainen (www)

keikka

Vapaat äänet -ilta Malmitalolla lupaa musiikkimaailmoja ilman rajoja.

Jasmin Trio on ranskalaisen jazzvisionäärin ja kahden modernin arabimusiikin mestarin kohtaaminen.

Jasmim trio on ranskalaisen jazzbasisti Hubert Dupontin sekä huilisti Naïssam Jalalin ja lyömäsoittaja Youssef Hbeischin musiikkimaailmojen kohtaaminen. Tässä uudessa projektissa Jasmim-sana (jasmiini portugaliksi) viittaa jasmiinivallankumoukseen, joka aloitti arabikevään Lähi-idässä. Säveltäjä Dupontin tarkoitus on rakentaa musiikillista siltaa lännen ja Lähi-idän välille.

Illan aloitaa kahden kitaran mestarin, Timo Kämäräisen & Teemu Viinikaisen duo. Näiden kahden eturivin virtuoosin ja sielun veljen yhdistäessä voimansa voi olla varma, että soitto on ilotulitusta ja yllätyksiä täynnä.

Kämäräinen & Viinikainen (Suomi)
Timo Kämäräinen kitara
Teemu Viinikainen kitara

Hubert Dupont Jasmim trio (Syria, Palestina, Ranska)
Hubert Dupont kontrabasso
Naïssam Jalal huilu
Youssef Hbeisch riqq, derbouka, lyömäsoittimet

Liput 15/10 €

Yhteistyössä t:mi Vapaat äänet, Maailman musiikin keskus ja Helsingin kulttuurikeskus

www.etnosoi.fi
 

MEET THE ARTIST -TAPAAMINEN: HUBERT DUPONT JASMIM TRIO
18.00 Malmitalon ravintola Lämpiö
Moderaattorina Charles Gil

Laura Annika Quartet & Katriina Siekkinen Quintet,Sture 21, helsinki6.11. Klo 19:00

Laura Annika Quartet

Katriina Siekkinen Quintet (www)

keikka

Vallila soi, kun Ravintola Sture 21 lavan valloittavat kaksi helsinkiläistä jazzyhtyettä Katriina Siekkinen Quintet ja Laura Annika Quartet. 

Katriina Siekkinen Quintet:

Katriina Siekkinen Quintetin musiikissa suomalaiseen sielunmaisemaan yhdistyvät saumattomasti vaikutteet jazzista, maailmanmusiikista ja fuusiosta. Persoonalliset sovitukset ja energinen soitto muodostavat vahvan pohjan lyyrisille melodioille, jotka tempaisevat kuulijan mukaansa niin suomalaiseen metsään, rannoille kuin kaupunkeihinkin.

Katriina Siekkinen - piano, sävellykset
Janne Saarinen - oboe
Heikki Haikarainen - kitara
Aki Virta - basso
Riku Leiniäinen - rummut

 

Laura Annika Quartet:

Vokalisti Annika Mustosen kokoama Laura Annika Quartet on yhdistelmä tuttua akustista jazzkvartettia ja ääni-improvisaation rajoja etsivää free-musiikkiryhmää.

Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon yhteistyönä syntynyt musiikki vie kuulijan pehmeiden melodioiden ja pohdiskelevien äänimaisemien kautta aina rytmimyrskyn keskelle.

Kappaleet pohjaavat modernin jazzin estetiikkaan, ja niissä on mausteita bluesista, laulaja-lauluntekijämusiikista ja latin-musiikista.

Annika Mustonen - laulu & sävellykset & sanoitukset
Aleksis Liukko - piano & sävellykset
Joonas Tuuri - basso
Juhana Kiiski - rummut

 

Ravintola Sture 21, Sturenkatu 21, Vallila, Helsinki

Ovet klo 19.00

Katriina Siekkinen Quintet klo 20.00

Laura Annika Quartet klo 21.00

Liput 5 €

oulu

Joona Toivanen Soolo & Kallio Slaaki,Oulun kaupunginteatteri, Pikisali, oulu6.11. Klo 19:00

Torstai 6.11. klo 19
JOONA TOIVANEN SOLO & KALLIO SLAAKI
Pikisali, Oulun kaupunginteatteri

Liput 15/10 €
Liput Lippupalvelun lippukaupoista kautta maan.
Ilman toimituskuluja Oulun kaupunginteatterin myyntipalvelu, Oulu 10-palvelupisteet ja Valveen lippumyymälä.

Joona Toivanen Solo
Joona Toivanen piano

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii soolopianolevyllään uudenlaisia musiikillisia maastoja ja tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Teostulkinnoissa hyödynnetään yleisemmin elektronisen musiikin maailmasta tuttuja tekniikoita, mm. live-sämpläämistä ja looppaamista.

Kallio Slaaki
Mika Kallio rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Kolmen rumpalin muodostama kokoonpano on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikenttään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen, joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Yhtyeen varsin omaleimainen soundi on Mika Kallion käsialaa. Slaakin keikoilla kirjoitettu materiaali kohtaa luontevasti solisevan improvisaation.

Jazzliiton kiertueella: Joona Toivanen Solo & Kallio Slaaki,Oulun kaupunginteatteri, Pikisali, oulu6.11. Klo 19:00

keikka

Pianisti Joona Toivanen ja rumputrio Kallio Slaaki lähtevät yhdessä Jazzliiton kiertueelle tällä viikolla. Kiertue käsittää kahdeksan paikkakuntaa ympäri Suomea.

Joona Toivanen, piano (myös preparoitu piano/flyygeli)

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio. www.joonatoivanen.com

Kallio Slaaki
Mika Kallio - rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen - rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen - rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikentään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013. www.mikakallio.net/kallioslaaki

Kiertuepaikat:
5.11. Tornio, Musiikkitalo klo 19, liput 20/10/5€
6.11. Oulu, Oulun kaupunginteatteri, Pikisali klo 19, liput 15/10€
7.11. Turku, Cafe Tiljan klo 21, liput 15/10€
8.11. Raahe, Raahe-sali klo 19, liput 15/10€
12.11. Joensuu, Konservatorion sali klo 19, liput 15/10/6€
13.11. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20, liput 15/10€
14.11. Kuopio, Konservatorio klo 20, liput 15/10€
15.11. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, liput 15/10€

 

tukholma/stockholm

HERD & Aili Ikonen,Suomen Tukholman instituutti/Finlandsinstitutet, tukholma/stockholm6.11. Klo 18:30

keikka

Jazzlaulaja Aili Ikosen ja menestysyhtye HERDin ja tuore yhteistyöprojekti Jazzbasilli sukeltaa suomalaisen jazz-iskelmän kulta-aikaan. Ohjelmisto koostuu mm. Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Paljon kiitosta saanut konsepti tuo tähän päivään ikivihreitä kuten "Pojat", "Valoa Ikkunassa" ja "Suklaasydän". Mestarillisena äänenkäyttäjänä tunnettu Aili Ikonen on musiikkiyleisölle tuttu lukuisista yhtyeistä kuten Kvalda, UMO Jazz Orchestra, Rajaton sekä Don Johnson Big Band. HERD & Aili Ikonen -yhdistelmää on kuultu ensimmäisen kerran Helsingin Musiikkitalon avajaisjuhlassa elokuussa 2011.

HERD on muutaman vuoden aikana noussut yhdeksi Suomen arvostetuimmista jazzyhtyeistä. Raikkaalla yhtyesoundillaan hurmaava trio on mm. voittanut arvostetun European Jazz Competition -kilpailun, esiintynyt North Sea Jazz -festivaalilla, toiminut Pori Jazzien house bandina 2010 sekä julkaissut yhden albumin triona, yhden Aili Ikosen kanssa.  Lisäksi HERD on isännöinyt omaa suosittua klubisarjaansa HERD-klubia Kansallisteatterin Lavaklubilla.

Liput: 100 kr, ennakkomyynti: Suomen instituutin kirjasto, avoinna ti 10-19 ke-to 12-18, pe-la 11-15, käteismaksu. Lisätiedot: 08-545 212 00