Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 20.11.

helsinki

Tero Saarti – trumpetti
Petri Puolitaival – alttosaksofoni
Joonatan Rautio – tenorisaksofoni
Kasperi Sarikoski – pasuuna
Jussi Fredriksson – piano
Eero Seppä – kontrabasso
Mongo Aaltonen – perkussiot
Jussi Lehtonen – rummut

Koko Jazz Clubin lippulaiva Koko Jazz Orchestra on vapaa kollektiivi joka taipuu moneksi erilaiseksi jazzkokoonpanoksi. Yhtyeen debyyttialbumi Presenting the Music of Jussi Lehtonen and Jussi Fredriksson julkaistaan ennakkoon Koko Jazz Clubin konsertissa 20.11. Kauppoihin levy tulee seuraavana päivänä pe 21.11.

hämeenlinna

Unelmien karavaani: Laihonen/Pekkola/Thorman (Swe) & Kemppainen/Suominen/Tiheäsalo/Tolvi/Tolvi,Suisto Live Music Club, Verkatehtaankuja 7, hämeenlinna20.11. Klo 20:00

keikka

Laihonen / Pekkola / Thorman (Ruotsi)

Rumpali Simo Laihonen ja saksofonisti Sami Pekkola ovat molemmat hyvin aktiivisia soittajia omilla tonteillaan. Muutaman soitetun duo-konsertin lisäksi miehet ovat keskittyneet viime aikoina aktiivisesti duon työstämiseen. Pidempien kaarien hiomisen tilalle on tullut spontaania energialähteestä toiseen hyppimistä ja vanhan liiton free jazz -työstöä. Ruotsalainen Patric Thorman kontrabassoineen vie trion uusille vesille. Thormanin usean vuoden omistautuminen omalle musiikilleen on nostanut nuoren miehen Tukholman kuumaan ryhmään.

Simo Laihonen - rummut
Sami Pekkola - saksofoni
Patric Thorman - kontrabasso

Kemppainen / Suominen / Tiheäsalo / Tolvi / Tolvi

Useita vuosia kypsynyt haave muuttuu vihdoin lihaksi kun Turkulaisen pitkän linjan kitarajazzia soittavan Sir trion ympärille rakennettu dream team astuu esiin. Ornette Colemanin Prime Time -aikakauden innoittamana viisikko koostuu kotimaisista free jazz konkareista ja Jarse-yhtyeen psykedeliamestari Jari Suomisesta. Melodioita ja rytmejä tulee riittämään varmasti kaikille. Kreiseimmät bailukengät jalkaan. Huikea vapaan jazzin ja psykedelian soppa tulee olemaan tulikuumaa!!

Tero Kemppainen - sähköbasso
Jari Suominen - sähkökitara
Topias Tiheäsalo - sähkökitara
Antti Tolvi - sähköbasso
Jaakko Tolvi - rummut

Liput 8 €

 

jyväskylä

Marek Walarowski Trio feat. Wojciech Lichtański,Poppari, Puistokatu 2-4, jyväskylä20.11. Klo 21:30

keikka

Yhtye saapuu Jyväskylään äänittämään uutta levyään ja Popparin yleisö kuulee tätä uutta musiikkia ensimmäisenä. Pianisti ja säveltäjä Marek Walarowski opettaa säveltämistä Musiikkiakatemiassa Katowicessa ja lisäksi hän on yhteistyössä Seattlen ja Louisvillen yliopistojen jazz- instituuttien kanssa. Hän on myös aktiivinen klassisen musiikin saralla, hänen musikkiaan soittaa mm. Silesian filharmoninen orkesteri. Nuoresta iästään huolimatta saksofonisti Wojciech Lichtańskin esitykset saavat käärmehypnotisoijan tavoin kuuntelijat lumoihinsa. Rytmiosastoon kuuluu tsekkiläinen basisti Lukáš Mužík, joka toimii johtajana jazzin laitoksen kansakonservatoriossa Ostravassa, ja tunnettu rumpali Miroslaw Sitkowski, joka työskentelee yhdessä yhdysvaltalaisten ja puolalaisten huippujazzihmisten kanssa. Tulemme kuulemaan täsmällisiä tekniikoita ja mielikuvituksellista jazzia klassisen musiikin vivahteilla, joka on todellla hivelee kuulijan korvaa.

Sisäänpääsy: 10 € / 8 € opiskelijoille

Marek Walarowski - piano

Wojciech Lichtański - saksofoni

Lukáš Mužík - basso

Miroslaw Sitkowski - rummut

tampere

Jukka Perko & HT Combo,Hällä-näyttämö, Hämeenkatu 25, tampere20.11. Klo 19:00

keikka

Jukka Perko esiintyy HT Combon kanssa Hällä-näyttämöllä.