Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 7.11.

kuopio

PJ5 (FRA),Jazzklubi, Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23, kuopio7.11. Klo 21:30

PJ5 (www)

keikka

Uutta jazzia rock-kosketuksella suoraan Ranskasta.

Paul Jarret, kitara
Maxence Ravelomanantsoa, saksofoni
Léo Pellet, bassokitara
Alexandre Perrot, basso
Ariel Tessier, rummut

Järj. Kuopio Jazz & Blues ry.
Liput: 15 € / 10 € jäsenet ja opiskelijat (ei palvelumaksua)
Myynti konsertti-iltana puolta tuntia ennen Jazzklubin ovelta

loviisa

Vapaat äänet: Trio Sabil,Keskus Centralen, loviisa7.11. Klo 19:00

Trio Sabil (www)

keikka

Kaksi modernin arabimusiikin mestaria kohtaavat ranskalaisen jazzvisionäärin

Trio Sabil tuo yhteen Ahmad Al Khatibin ja Youssef Hbeischin muodostaman virtuoosikaksikon ja ranskalaisbasisti Hubert Dupont’in. 

Ud-luutun mestari Ahmad Al Khatib ja perkussion taikuri Youssef Hbeisch ovat soittaneet yhdessä pitkään Duo Sabil –yhtyeenä. Vuonna 2013 he kutsuivat Hubert Dupontin mukaan soittokumppanikseen suureen Arabimaailman instituutin järjestämään tapahtumaan Pariisissa (Institut du Monde Arabe). Trio Sabil oli syntynyt.

“Yhdessä he koluavat klassisen arabimusiikin rohkeita ja yhteen sulautuneita kiemuroita.”
Anne Berthod (Télérama)

Trio Sabil
Ahmad Al Khatib Ud-luutu
Youssef Hbeisch riqq, derbouka, lyömäsoittimet
Hubert Dupont kontrabasso

Keskus-Centralen, Eletäharju 2
Liput 10 eur / Lapset ja nuoret ilmaiseksi vanhempien seurassa
jär. Free Okapi ry, Loviisan kaupungin kulttuuritoimen avulla

Ahmad Al Khatib syntyi Jordaniassa palestiinalaiseen pakolaisperheeseen. Hän aloitti Ud-luutun soiton jo pienenä alan mestarin Ahmad Abdel Qasemin johdolla. Palestiinaan hän muutti 1997, minkä jälkeen hän oli opettajana Ramallahin kansallisen konservatorion itämaisen musiikin osastolla, jonka johdossa hän toimi vuodesta 1999. Poliittisen tilanteen kärjistyttyä hän lähti Palestiinasta 2002 ja muutti lopulta Ruotsiin vuonna 2004, mistä käsin hän on lakkaamatta promovoinut Ramallahin konservatorion toimia. Seuraavana vuonna hän julkaisi ensimmäisen Ud-musiikin sooloalbuminsa. Hän on opettanut usean vuoden ajan modaalimusiikkia, sävellystä ja yhteissoittoa Göteborgin musiikki- ja teatteriakatemiassa. Hän konsertoi jatkuvasti Euroopassa ja Lähi-idässä, erityisesti duona pitkäaikaisen muusikkoystävänsä perkussionisti Youssef Hbeischin kanssa. Albumi ”Sabil” ilmestyi vuonna 2012 kokoelmassa Maailmanlaulut (Arabimaailman instituutin kokoelma 321090, levitys: Harmonia Mundi)

Palestiinalainen muusikko Youssef Hbeisch syntyi galilealaisessa kylässä vuonna 1967 ja opiskeli musiikkia ja filosofiaa Haifan yliopistossa. Hän on kotonaan niin Haifassa kuin Pariisissa, sekä konserttilavoilla ympäri maailmaa. Hienovaraisena multiperkussionistina hän on kehittänyt oman mielikuvitusrikkaan soittotavan monirytmisyyden ja sävyjen tulkkina. Hän soittaa lukuisten kansainvälisesti tunnettujen kokoonpanojen kanssa, joista mainittakoon Trio Joubran (ud-luuttu -trio), Araméa de Rula Safar (barokkimusiikkia), Paix de Soeur Marie Keyrouz (sakraalimusiikkia) tai belgialainen Aka Moon (nykyjazzia). Vuonna 2006 hän perusti oudin virtuoosin Ahmad Al Khatibin kanssa duo Sabilin.

Hubert Dupont muistetaan Suomessa kiertueistaan yhtyeiden Kartet, Thôt ja Sawadu kanssa. Hän kuuluu niihin ranskalaisen jazzkentän kokeneimpiin muusikoihin, jotka ovat väsymättä kehittäneet omia pitkäjänteisiä projektejaan ja omaa persoonallista sävelkieltään. Etenkin Kartet on vuodesta 1989 kehittynyt ainutlaatuiseksi mordernin jazzin laboriotoriksi. Hänen vuonna 2012 perustettu Jasmim -yhtyeen tarkoitus on rakentaa musiikillista siltaa lännen ja Lähi-idän välille. Trio Sabil jatkaa tätä luovaa vuoropuhelua.

pori

Hustle Fuzz,Steak & Whisky House Galle, pori7.11. Klo 20:00

keikka

Pitkään hiljaiseloa viettänyt Steak & Whisky House Gallen alakerran jazz-galleria otetaan jälleen käyttöön! Jazz-gallerian avajaisklubilla esiintyy porilaislähtöinen Hustle Fuzz yhtye. Ravintolan galleriassa tarjolla Jazz-menu.

Liput 9 € sis. narikan

Kotibilejazzin sanansaattajaksi itsensä ristinyt Hustle Fuzz on suomalainen 2013 perustettu kvintetti, jonka hammond-vetoinen ajaton musiikki yhdistelee jazzia, soulia ja rock 'n' rollia hypnoottisen tansittavaksi poljennoksi. Keikoilla huikean vastaanoton saanut bändi ammentaa tyyliään 60-luvun alun brittiläisestä klubikulttuurista, jossa etenkin mod-nuoret fiilistelivät Atlantin toiselta puolelta rantautunutta svengaavaa soundia. Tähän tematiikkaan 2010-luvulle sorvatulla otteella tarttuvan yhtyeen pohjan luo eri kokoonpanoissa yhteistyötä tehnyt kolmikko Severi Koivusalo, Henri Jokinen ja Seppo Kylänpää, jonka soundin vimeistelee urkurivelho Jussi Reunamäki sekä monista yhteyksistä tuttu saksofonisti Juho Hurskainen.

Huikean vastaanoton saanut debyyttialbumi Hustle Time julkaistiin Pori Jazzeilla 2014. Tämä kahdentoista originaalin kavalkaadi pitää sisällään niin tanssilattiat täyttäviä twistahtavia menopaloja, hyväntuulista tarttuvaa boogaloota kuin pohjoismaisen coolia bossa novaa, jättämällä kuitenkin tilaa jazzin perimmäiselle olemukselle improvisaation ja ilmaisuvapauden musiikkina.

turku

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Joona Toivanen Solo & Kallio Slaaki,Åbo Svenska Teater/Café Tiljan, turku7.11. Klo 21:00

keikka

Pianisti Joona Toivanen ja rumputrio Kallio Slaaki lähtevät yhdessä Jazzliiton kiertueelle tällä viikolla. Kiertue käsittää kahdeksan paikkakuntaa ympäri Suomea.

Joona Toivanen, piano (myös preparoitu piano/flyygeli)

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio. www.joonatoivanen.com

Kallio Slaaki
Mika Kallio - rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen - rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen - rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikentään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013. www.mikakallio.net/kallioslaaki

Kiertuepaikat:
5.11. Tornio, Musiikkitalo klo 19, liput 20/10/5€
6.11. Oulu, Oulun kaupunginteatteri, Pikisali klo 19, liput 15/10€
7.11. Turku, Cafe Tiljan klo 21, liput 15/10€
8.11. Raahe, Raahe-sali klo 19, liput 15/10€
12.11. Joensuu, Konservatorion sali klo 19, liput 15/10/6€
13.11. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20, liput 15/10€
14.11. Kuopio, Konservatorio klo 20, liput 15/10€
15.11. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, liput 15/10€