Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Laura Annika Quartet & Katriina Siekkinen Quintet,Sture 21, helsinki6.11. Klo 19:00

Laura Annika Quartet

Katriina Siekkinen Quintet (www)

keikka

Vallila soi, kun Ravintola Sture 21 lavan valloittavat kaksi helsinkiläistä jazzyhtyettä Katriina Siekkinen Quintet ja Laura Annika Quartet. 

Katriina Siekkinen Quintet:

Katriina Siekkinen Quintetin musiikissa suomalaiseen sielunmaisemaan yhdistyvät saumattomasti vaikutteet jazzista, maailmanmusiikista ja fuusiosta. Persoonalliset sovitukset ja energinen soitto muodostavat vahvan pohjan lyyrisille melodioille, jotka tempaisevat kuulijan mukaansa niin suomalaiseen metsään, rannoille kuin kaupunkeihinkin.

Katriina Siekkinen - piano, sävellykset
Janne Saarinen - oboe
Heikki Haikarainen - kitara
Aki Virta - basso
Riku Leiniäinen - rummut

 

Laura Annika Quartet:

Vokalisti Annika Mustosen kokoama Laura Annika Quartet on yhdistelmä tuttua akustista jazzkvartettia ja ääni-improvisaation rajoja etsivää free-musiikkiryhmää.

Mustosen ja pianisti Aleksis Liukon yhteistyönä syntynyt musiikki vie kuulijan pehmeiden melodioiden ja pohdiskelevien äänimaisemien kautta aina rytmimyrskyn keskelle.

Kappaleet pohjaavat modernin jazzin estetiikkaan, ja niissä on mausteita bluesista, laulaja-lauluntekijämusiikista ja latin-musiikista.

Annika Mustonen - laulu & sävellykset & sanoitukset
Aleksis Liukko - piano & sävellykset
Joonas Tuuri - basso
Juhana Kiiski - rummut

 

Ravintola Sture 21, Sturenkatu 21, Vallila, Helsinki

Ovet klo 19.00

Katriina Siekkinen Quintet klo 20.00

Laura Annika Quartet klo 21.00

Liput 5 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Roberta Gambarini & UMOSavoy-teatteri, helsinki6.11. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Roberta Gambarini (www)

keikka

UMOn solistivieraaksi saapuu italialainen jazzlaulaja, useita alan palkintoja pokannut Roberta Gambarini (s. 1972).

Virheettömästä laulutekniikastaan, silkkisen lämpimästä soinnistaan ja improvisoivasta scat-laulustaan tunnettua Gambarinia on ylistetty mm. parhaaksi uudeksi jazzvokalistiksi 50 vuoteen ja häntä verrataan usein Ella Fitzgeraldin ja Sarah Vaughanin kaltaisiin legendoihin. Niin Gambarinin omat levytykset kuin ajattomat amerikkalaiset klassikkokappaleetkin taipuvat hänen käsittelyssään englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja espanjaksi jopa neljän oktaavin äänialassa. Kaksi hänen albumiaan ovat olleet Grammy-ehdokkaana vuoden parhaan jazzlevyn kategoriassa; Easy to Love vuonna 2006 ja So in Love vuonna 2009.

Oman trionsa lisäksi Gambarini on tehnyt uransa aikana yhteistyötä mm. Michael Breckerin, Herbie Hancockin, Christian McBriden ja Roy Hargroven kanssa. Nyt Gambarini vierailee UMOn solistina toista kertaa, valloittaen marraskuisen Helsingin Savoy-teatterin upeissa puitteissa. Kapellimestarina Kari Heinilä. 

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 36,50 € / 32,50 € (Normaalihinta 34 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 32,50 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €). Ravintola Preston Show & Dinner -lippu 77,50 € / 73,50€ (Normaalihinta 74 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 70 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 3,50 €).

Vapaat äänet: Kämärainen & Viinikainen + Hubert Dupont Jasmim Trio / ETNOSOI!Malmitalo, helsinki6.11. Klo 19:00

Hubert Dupont Jasmim trio (www)

Kämäräinen & Viinikainen (www)

keikka

Vapaat äänet -ilta Malmitalolla lupaa musiikkimaailmoja ilman rajoja.

Jasmin Trio on ranskalaisen jazzvisionäärin ja kahden modernin arabimusiikin mestarin kohtaaminen.

Jasmim trio on ranskalaisen jazzbasisti Hubert Dupontin sekä huilisti Naïssam Jalalin ja lyömäsoittaja Youssef Hbeischin musiikkimaailmojen kohtaaminen. Tässä uudessa projektissa Jasmim-sana (jasmiini portugaliksi) viittaa jasmiinivallankumoukseen, joka aloitti arabikevään Lähi-idässä. Säveltäjä Dupontin tarkoitus on rakentaa musiikillista siltaa lännen ja Lähi-idän välille.

Illan aloitaa kahden kitaran mestarin, Timo Kämäräisen & Teemu Viinikaisen duo. Näiden kahden eturivin virtuoosin ja sielun veljen yhdistäessä voimansa voi olla varma, että soitto on ilotulitusta ja yllätyksiä täynnä.

Kämäräinen & Viinikainen (Suomi)
Timo Kämäräinen kitara
Teemu Viinikainen kitara

Hubert Dupont Jasmim trio (Syria, Palestina, Ranska)
Hubert Dupont kontrabasso
Naïssam Jalal huilu
Youssef Hbeisch riqq, derbouka, lyömäsoittimet

Liput 15/10 €

Yhteistyössä t:mi Vapaat äänet, Maailman musiikin keskus ja Helsingin kulttuurikeskus

www.etnosoi.fi
 

MEET THE ARTIST -TAPAAMINEN: HUBERT DUPONT JASMIM TRIO
18.00 Malmitalon ravintola Lämpiö
Moderaattorina Charles Gil