Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 15.11.

helsinki

Riku Niemi 444,Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, helsinki15.11. Klo 19:00

keikka

Riku Niemi 444 (Fore For Four) on kapellimestarin uusi korkeaviritteinen lempilapsi. Yhtyeen ohjelmisto on yllättävä ja värikäs yhdistelmä rytmimusiikin suosikkikappaleita peräti useammalta vuosisadalta. Yhteinen nimittäjä löytyy armottomasta svengistä ja avoimesta grooven palvonnasta.

Riku Niemi – tarpeelliset objektit, Risto Salmi – klarinetti ja saksofonit, Timo Seppänen – kitara
Mitja Tuurala – kontrabasso

Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30.

Kesto 75 min, ei väliaikaa

Liput 15/13 €

Kansi Auki: Pekka Savolainen luennoi pianonvirittämisestä,Teatterisali, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, helsinki15.11. Klo 17:00

keikka

Pianonvirittäjä Pekka Savolainen, pianon viritys ja mekaniikka. Haastattelijana Iiro Rantala.

Vapaa pääsy!

Saman illan konserttilipun ostaneille Allotrian liput 10 €.

Festivaalipassi Kapsäkistä 80 €, Lippupisteestä 83,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907, liput@kapsakki.fi

Kansi Auki: Rémi Collin (FRA), Thomas Enhco (FRA),Teatterisali, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, helsinki15.11. Klo 18:00

Rémi Collin (www)

Thomas Enhco (www)

keikka

Nuoret ja dynaamiset ranskalaispianistit sytyttävät haaleimmankin sydämen sykkimään marraskuuta uhmaten. Rémi Collin tarjoaa avoimen ja orgaanisen matkan rytmien ja harmonioiden maailmaan. Collin´n osuus päättyy duomusisointiin Iiro Rantalan kanssa.

Thomas Enhco valittiin vuonna 2013 yhdeksi Ranskan lupaavimmista taiteilijoista. Kolmen viimeisen vuoden aikana Enhco on tehnyt muusikkona huiman nousun. Hänelle on myönnetty lukuisia palkintoja, keikat kulkevat mantereelta toiselle, sävellyksiä syntyy myös elokuviin ja muiden muusikoiden käyttöön. Enhcon musiikki on lyyrillisyyden sävyttämää syvällistä kerrontaa.

Liput Kapsäkistä: 30/25 €, Lippupisteestä alk. 32,50/27,50 € Festivaalipassi 80/83,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907, liput@kapsakki.fi

Saman illan konserttilipun ostaneille Allotrian liput 10 €.

Kansi Auki: Antti Ohenoja & Ragtime Rebels,Ravintola Allotria, Hämeentie 68, helsinki15.11. Klo 21:00

keikka

Lyömäsoitintaiteilija Antti Ohenoja tuo Allotrian klubille räväkän virtuoottisen Ragtime Rebelsin. Taidolla ja riemulla ei ole kattoa. Onko sitä klubillakaan keikan jälkeen jää nähtäväksi.

Liput: 15 €, Festivaalipassi Kapsäkistä 80 €, Lippupisteestä 83,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907, liput@kapsakki.fi

kajaani

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Joona Toivanen Solo & Kallio Slaaki,Kouta-sali, kajaani15.11. Klo 19:00

keikka

Pianisti Joona Toivanen ja rumputrio Kallio Slaaki lähtevät yhdessä Jazzliiton kiertueelle tällä viikolla. Kiertue käsittää kahdeksan paikkakuntaa ympäri Suomea.

Joona Toivanen, piano (myös preparoitu piano/flyygeli)

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio. www.joonatoivanen.com

Kallio Slaaki
Mika Kallio - rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen - rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen - rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikentään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013. www.mikakallio.net/kallioslaaki

Kiertuepaikat:
5.11. Tornio, Musiikkitalo klo 19, liput 20/10/5€
6.11. Oulu, Oulun kaupunginteatteri, Pikisali klo 19, liput 15/10€
7.11. Turku, Cafe Tiljan klo 21, liput 15/10€
8.11. Raahe, Raahe-sali klo 19, liput 15/10€
12.11. Joensuu, Konservatorion sali klo 19, liput 15/10/6€
13.11. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20, liput 15/10€
14.11. Kuopio, Konservatorio klo 20, liput 15/10€
15.11. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, liput 15/10€

pori

Tomi Salesvuo East Funk Attack,Monttu, Antinkatu 15, pori15.11. Klo 22:00

keikka

Funk with full power! Tomi Salesvuo East Funk Attack on muhkea ja dynaaminen funk-invaasio. Elokuun lopussa julkaistun "EFA" – albumin materiaali on tinkimätöntä ja ennakkoluulotonta instrumentalismia ja mehevää laulantaa! Musiikkia jonka tavoitteena on iskeä funk-musiikin kallioon jotain pysyvää ja vahvaa, jossa on positiivinen suomalainen klangi.

Rumpali ja musiikin monitoimimies Tomi Salesvuo tarjoilee juurevan East Funk Attackin myötä funk-musiikkia raikkaalla ilmeellä! Yhdeksänhenkisessä bändissä on mukana nuoria muusikoita, jotka puuhaavat jo monessa mukana, mutta joiden nimet eivät vielä ole iskostuneet rytmimusiikin fanien tietoisuuteen. Pakka sekoittuu kitaristi Marzi Nymanin ja saxofonisti Roope Löflundin kaltaisilla energiapommeilla sekä laulaja Anniina Karjalaisen vangitsevalla tulkinnalla. "Viimeisten parin vuoden ajan on päässäni muhinut ajatus isosta kokoonpanosta ja omasta näkemyksestäni rytmimusiikin sulatusuuniksi. Visio siitä, miten yhdistää periksiantamaton soittamisen riemu ja tarttuvat melodiat. Paketoida musiikin hypnoottinen rytmi sekä jazzillinen improvisointi - kertoen kasvutarinoita elämästä. Nyt tuntuu että tässä on syntynyt jotain tällaista ja kenties vielä enemmänkin!"

Liput 9/7 (ennakot) €

Anniina Karjalainen, laulu
Kasperi Kallio, rhodes & moogi
Roope Löflund, saksofoni
Mari Talala, trumpetti
Marzi Nyman, kitara
Matias Kiiveri, rytmikitara
Eero Uurtimo, basso
Joonas Kaikko, perkussiot
Tomi Salesvuo, rummut