Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 14.11.

helsinki

Kansi Auki: M. A. Numminen luennoi jatsimusiikista,Teatterisali, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, helsinki14.11. Klo 18:00

keikka

M. A. Numminen luo katsauksen jatsimusiikkiin.

Kansi Auki: Hauschka (GER), David Helbock (AUT),Teatterisali, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, helsinki14.11. Klo 19:00

Hauschka (www)

David Helbock (www)

keikka

Saksalainen Volker Bertelmann, alias Hauschka, on säveltäjä, lauluntekijä ja kokeellinen muusikko, joka on omintakeisella tyylillään tuonut preparoidulla pianolla uutta jännitettä jazzmusiikkiin. Hauschkan musiikissa uusklassismi ja tanssirytmit sulautuvat konserttihetkessä nykymusiikin valtamereen. Ilta päättyy festivaalin perinteen mukaisesti duosoitantaan Iiro Rantalan kanssa. Konsertin isäntänä ja duettoparina Iiro Rantala.

Samassa konsertissa esiintyy myös itävaltalainen David Helbock, festivaalin taiteellisen johtajan, Iiro Rantalan, viime hetken löytö tämän vuoden ohjelmistoon. Helbock edustaa pianojazzin riemukasta ja rajatonta energiaa. Rohkeus ja jopa hienoinen röyhkeys traditioita ja jazzin viileimpiä muodollisuuksia kohtaan ovat virkistäviä ja saavuttavat kuulijan vaivatta.

Saman illan konserttilipun ostaneille Allotrian liput 10 €.

Liput Kapsäkistä: 30/25 €, Lippupisteestä alk. 32,50/27,50 € Festivaalipassi 80/83,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907, liput@kapsakki.fi

Kansi Auki: Eastfield Quartet,Ravintola Allotria, Hämeentie 68, helsinki14.11. Klo 21:30

keikka

Vili Itäpellon johtaman Eastfield Quartetin soitossa virtuoottisuus kohtaa melodisuuden ja rennon meiningin. Musiikin raja-aidat olivat kaatuneet jo ennen heidän syntymäänsä. Luvassa siis rajatonta nautintoa.

Liput: 15 €, Festivaalipassi Kapsäkistä 80 €, Lippupisteestä 83,50 €

Kapsäkin lipunmyynti: 09 260 0907, liput@kapsakki.fi

kuopio

Jazzliiton kiertueella/On FJF Tour: Joona Toivanen Solo & Kallio Slaaki,Kuopion konservatorio, kuopio14.11. Klo 20:00

keikka

Pianisti Joona Toivanen ja rumputrio Kallio Slaaki lähtevät yhdessä Jazzliiton kiertueelle tällä viikolla. Kiertue käsittää kahdeksan paikkakuntaa ympäri Suomea.

Joona Toivanen, piano (myös preparoitu piano/flyygeli)

Aiemmin trionsa kanssa kansainvälistä huomiota herättänyt pianisti luovii uudenlaisia musiikillisia maastoja uudella “Polarities”-albumillaan, jonka julkaisi ruotsalainen Footprint Records. Soolopianolevyllään Toivanen tutkii instrumenttinsa mahdollisuuksia monipuolisesti muodostaen sävellyksistään runollisen kokonaisuuden. Toivanen käyttää paitsi pianon ja flyygelin perinteistä akustista soundia, myös erilaisia preparointeja ja päällekkäisäänityksiä saavuttaakseen monisävyisen lopputuloksen. Joona Toivanen (s. 1981) on jyväskyläläislähtöinen jazzpianisti, joka asuu nykyään Göteborgissa Ruotsissa. Toivasen muihin kokoonpanoihin lukeutuvat mm. arvostetuille levymerkeille Blue Notelle ja CAMJazzille levyttänyt Joona Toivanen Trio. www.joonatoivanen.com

Kallio Slaaki
Mika Kallio - rummut, gongit, kellot, lyömäsoittimet
Anssi Nykänen - rummut, lyömäsoittimet
Mikko Hassinen - rummut, gongit, lyömäsoittimet

Kallio Slaaki on piristävä poikkeus jazzin ja rytmimusiikin saralla. Mika Kallion, Mikko Hassisen sekä Anssi Nykäsen muodostama kolmikko on tehnyt väkevää sisääntuloa Suomen musiikkikentään ainutlaatuisen konseptinsa kautta. Vuonna 2008 ensimmäisen keikkansa nykyisellä kokoonpanolla heittänyt bändi on vuosien saatossa sulautunut todella hyvin yhteen joka näkyy huippumuusikoiden suorastaan leikittelevän nautittavana yhteensoittamisena. Kallio Slaaki julkaisi debyyttilevynsä “Polymania For Percussion” syyskuussa 2013. www.mikakallio.net/kallioslaaki

Kiertuepaikat:
5.11. Tornio, Musiikkitalo klo 19, liput 20/10/5€
6.11. Oulu, Oulun kaupunginteatteri, Pikisali klo 19, liput 15/10€
7.11. Turku, Cafe Tiljan klo 21, liput 15/10€
8.11. Raahe, Raahe-sali klo 19, liput 15/10€
12.11. Joensuu, Konservatorion sali klo 19, liput 15/10/6€
13.11. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20, liput 15/10€
14.11. Kuopio, Konservatorio klo 20, liput 15/10€
15.11. Kajaani, Kaukametsän Kouta-sali klo 19, liput 15/10€

tampere

TTT-klubi: Timo Lassy Band,Tampereen Työväen Teatteri, Hämeenpuisto 28-32, tampere14.11. Klo 22:00

keikka

”Rising Star” – Down Beat, USA
”One of Europe’s sharpest bands” – The Sunday Times, UK

Tuskin mikään muu suomalainen jazzyhtye on esiintynyt yhtenä pääesiintyjistä niinkin erilaisissa tapahtumissa kuin April Jazz, Helsingin Juhlaviikot, Tampere Jazz Happening, Flow Festival ja Ruisrock. Tässä piileekin Timo Lassy Bandin menestyksen salaisuus: yhtye on onnistunut saavuttamaan suuren yleisön suosion, samalla kun siitä pitävät paatuneimmatkin jazzdiggarit.

Tarttuviin riffeihin pohjautuvat sävellykset, vastustamaton svengi sekä yleisöä arvostava heittäytyminen jokaiseen keikkaan on havaittu myös ulkomailla. Timo Lassy Band on viime vuosina esiintynyt säännöllisesti Euroopan suurten kaupunkien ykkösklubeilla, kuten Berliinin A-Trane, Milanon Blue Note, Amsterdamin North Sea tai Budapestin A38. Tämän kevään tapauksiin kuului myös mittava kiertue Indonesiassa.

Syksyllä 2013 Timo Lassy esiintyi TTT-Klubilla yhdessä Verneri Pohjolan kanssa loppuunmyydylle salille. Nyt Lassy tekee paluun Tampereelle omalla vakibändillään. Jos pidät Blue Note -henkisestä huipputason jazzista, jota ajaa räjähtävä energia ja soittamisen ilo, tämä on sinulle!

Liput: 18 €

turku

Jari Perkiömäki -saksofonit
Jussi Fredriksson – kosketinsoittimet
Jarno Kukkonen – kitara
Juho Kivivuori – basso
Markus Ketola – rummut

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970 ja 1980 -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson.

Yhtyeessä kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori. Kuriositeettina mainittakoon, että Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola ovat Suomen ensimmäiset taiteelliset musiikin tohtorit jazzin saralla, tässä järjestyksessä.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka ytimessä ovat vahvasti 1970-vaikutteinen groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille kuten mukaansatempaavia toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita. D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013 CURecords-levymerkillä. D-isco viittaa nimenä 1970 -luvun jälkipuoliskolla alkaneeseen disko-ilmiöön, johon liittyi erityisesti musiikki ja tanssi.

Liput 10/8€ (8Raita Record Shop)