Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 27.11.

helsinki

UMO: Bluesin sukukokous,Vuotalo, helsinki27.11. Klo 19:00

keikka

Konsertissa kuullaan Uuden Musiikin Orkesteri UMOn tulkintoja bluesista sen eri muodoissa. Kuusitoistamiehinen big band virittäytyy bluesin kerrontaan, intonaatioon ja tunnelmaan, jotka ovat olennainen osa jazz-musiikin ilmaisua. UMO liikkuu jump-bluesin ränttätäntästä hienovireiseen kurjuuden maksimointiin ohjelmassa, jonka säveltäjänimet vaihtelevat Duke Ellingtonista Kari ”Sonny” Heinilään. Orkesteria johtaa Jouni Järvelä. 

Huom. 45 minuuttia ennen konserttia (klo 18.15) pidetään konserttitalon kahviossa Enemmän irti esityksestä -keskustelutilaisuus, jossa saksofonisti Jouni Järvelä kertoo esityksen taustoista.

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 18,50 €/ 16,50 € (Normaalihinta 16 €, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lapset 14 € + Lippupalvelun toimituskulut alk. 2,50 €).

Fusiotherapy- Stage Of Recovery,Kanneltalo, Klaneettitie 5, helsinki27.11. Klo 19:00

Fusiotherapy (www)

keikka

Kun jazz- ja rockmuusikoita laitetaan samaan bändiin, syntyy kirjaimellisesti jazzrockia tai rockjazzia. Fusiotherapy on tammikuussa 2012 perustettu yhtye, joka soittaa häpeilemätöntä fuusiota. Kokoonpanon 1st Session -levy ilmestyi alkuvuodesta 2013. Tämän genrerajat ylittävän kokoonpanon musiikissa voi kuulla vaikutteita jazzista, rockista, metallista, lattareista ja kansanmusiikista.

Jussi Kontinen – kitara

Kalle Miettinen – rummut

Timo Tuppurainen – basso

Antti Utriainen – koskettimet

Liput 12/10 €

D-Booster,Koko Jazz Club, Hämeentie 3, helsinki27.11. Klo 21:00

keikka

Syksyllä 2010 perustettu D-Booster esittää originaalia materiaalia, jonka innoittajana on 1970- ja 1980 -lukujen groovejazz ja sen suuret nimet, kuten Dave Sanborn, Stuff, Freddie Hubbard, Herbie Hancock ja George Benson. D-Booster yhtyeen muodostavat Jari Perkiömäki (alto, baritone & soprano sax.), Jussi Fredriksson (keyboards), Jarno Kukkonen (guitar), Juho Kivivuori (bass) sekä Markus Ketola (drums). D Booster yhtyeessä toisensa kohtaa kaksi muusikkosukupolvea: 1960-luvulla syntyneet Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola, sekä nuoremman polven aktiiviset ja asemansa jo vakiinnuttaneet edustajat Fredriksson ja Kivivuori. Kuriositeettina mainittakoon, että Perkiömäki, Kukkonen ja Ketola ovat Suomen ensimmäiset taiteelliset musiikin tohtorit jazzin saralla, tässä järjestyksessä.

Bändin musiikissa värikäs soundimaailma kohtaa mukaansatempaavan sykkeen, jonka sisällä toteutuu perinnetietoinen jazzillinen vuorovaikutus soittajien kesken. D-Boosterin esityksissä ilmaisullinen jännite rakentuu tiukasti sovitettujen teemojen ja improvisatorisempien jaksojen vuorottelun ympärille. Sen ytimessä ovat groove, funk ja blues. Yhtyeen kappaleisiin on rakennettu tarkoituksella tarttumapintaa myös jazziin vihkiytymättömille kuulijoille, kuten mukaansatempaavaa groovea, toistuvia riffejä ja tarttuvia melodioita, taiteellisesta laadusta kuitenkaan tinkimättä.

D-Boosterin esikoisäänite D-isco julkaistiin joulukuussa 2013 CURecords-levymerkillä. Äänitteen jakelijana toimii Töölön Musiikkitukku. Digitaalisesta jakelusta vastaa Z-trading. D-isco viittaa nimenä 1970 -luvun jälkipuoliskolla alkaneeseen disko-ilmiöön, johon liittyi erityisesti musiikki ja tanssi. D-Boosterin 1960-luvulla syntyneet jäsenet kasvoivat tuolloin teini-iästä aikuisuuteen, nuoremmat taas vasta syntyivät tähän maailmaan. Kyseinen ajanjakso on vaikuttanut tyylillisesti vahvasti D-Boosterin esikoisäänitteen musiikkiin: erityisesti sen instrumentaalifunk (David Sanborn, Herbie Hancock), groovejazz (George Benson, Grover Washington jr.), myöskin tuolloinen tanssittava ja diskovaikutteinen jazzartistien tekemä instrumentaalimusiikki (Freddie Hubbard) sekä latinalaisvaikutteinen jazz-rock (Weather Report).

Jarno Kukkonen – kitara
Jari Perkiömäki – saksofoni
Jussi Fredriksson – piano
Juho Kivivuori – basso
Markus Ketola – rummut

Ovet auki 20:00 Showtime: 21:00

Liput 15 / 10 €

tampere

AMC-klubi: Aito Orchestra,Ravintola Telakka, tampere27.11. Klo 22:00

Aito Orchestra (www)

keikka

Susana Santos Silva, trumpetti

Max Frankl, kitara

Jori Huhtala, basso

Hanne Pulli, rummut

Liput 10 euroa

Konsertin tuottaa Annamaija Music Company

Aito Orchestra on mm. Kvalda-yhtyeestä tutun rumpali Hanne Pullin kansainvälinen kokoonpano. Trumpetissa on portugalilainen Susana Santos Silva, yksi viime vuosien puhutuimmista ja kehutuimmista nuorista eurooppalaisista jazzmuusikoista, bassossa Kvalda-kumppani ja muun muassa Ecstasyn riveistä tuttu Jori Huhtala ja kitarassa saksalaislahjakkuus Max Frankl.

www.hannepulli.com
www.maxfrankl.com
www.susanasantossilva.com
http://jazzfinland.fi/artisti/jori-huhtala/biografia
http://www.youtube.com/watch?v=3sqR9Enl800