Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 2.11.

tampere

Rullan Jatsit: Black Motor,Lasten kulttuurikeskus Rulla, Finlaysoninkuja 6, tampere2.11. Klo 14:00

keikka

Lastenkulttuurikeskus Rulla virittäytyy Happeningin tunnelmiin, kun Black Motor -yhtyeen konsertissa tutustutaan jazzmusiikkiin, jazzmuusikon ammattiin ja soittimiin. Tamperelainen Black Motor on tuttu improvisoivasta tyylistä ja vauhdikkaasta esiintymisestä, joka pitää otteessaan niin nuoret kuin vanhemmatkin kuulijat.

Ihmettelylle on myös tilaa, sillä kysymyksiä pääsee esittämään muusikoille konsertin aikana ja sen jälkeen.

Tane Kannisto - saksofonit
Uffe Krokfors - kontrabasso
Simo Laihonen - rummut

Vapaa pääsy!

Tampere Jazz Happening: Mikko Innanen 10 +, Perch Hen Brock & Rain (NED/US), The Terence Blanchard E-Collective (US),Tullikamarin Pakkahuone, Tullikamarinaukio 2, tampere2.11. Klo 14:00

Mikko Innanen 10+ (www)

Perch Hen Brock & Rain (www)

Terence Blanchard (www)

keikka

Mikko Innanen 10+: 14:00

Mikko Innanen on epäilemättä yksi maamme aktiivisimmista ja idearikkaimmista muusikoista. Kansainvälisestikin tunnettu fonisti sai tänä vuonna hattuunsa yhden sulan lisää, kun DownBeat nosti hänet baritonisaksofoni-sarjassa ”Rising Stars” -listalleen. Musiikillisesti Innanen on aina kulkenut jazzin ja improvisoidun musiikin laidasta toiseen eikä poikkeusta tee myöskään tämä jännittävä 12-henkinen kokoonpano.

Ykkösketjun muusikoista koostuva orkesteri tarjoilee notkeaa ja dynaamista jazzia täynnä yllätyksiä. Intiimeistä hetkistä hypätään silmänräpäyksessä iskeviin orkestraalisiin kliimakseihin, big band -svengistä räävittömään free jazziin. Pakkahuoneen tunnelma on taattu, kun Innasen oikukkaat sävellykset ja ryhmän soljuva improvisaatio lyövät kättä.

Mikko Innanen - sax
Jussi Kannaste - sax
Pauli Lyytinen - sax
Jukka Eskola - trumpet
Verneri Pohjola - trumpet
Jari Hongisto - trombone
Juho Viljanen - trombone
Seppo Kantonen - piano
Ville Herrala - bass
Eero Tikkanen - bass
Joonas Riippa - drums
Mika Kallio - drums

Perch Hen Brock & Rain: 15:45

Maailmanensi-ilta!

Happeningin sunnuntai-iltapäivässä kohtaa kaksi kiehtovaa duoa, jotka sulautuvat yhdeksi herkkäviritteiseksi improvisaatiokvartetiksi nimeltä Perch Hen Brock & Rain. Kokeneet Ingrid Laubrock ja Tom Rainey tulevat New Yorkin jazzpiireistä, kun taas Ab Baars ja Ig Henneman ovat konkareita hollantilaisen improvisoidun musiikin kentällä. Yhdessä heidän vuorovaikutuksensa tuntuu miltei telepaattiselta ja musiikilliset mahdollisuutensa rajattomilta.

Ab Baars - sax, clarinet, shakuhachi
Ig Henneman - viola
Ingrid Laubrock - sax
Tom Rainey - drums

The Terence Blanchard E-Collective: 17:30

80-luvulla alkaneen jazzin uuden tulemisen olennaisimpia nimiä on amerikkalainen trumpetisti Terence Blanchard. Hän on kansainvälinen tähti, jota pidetään yhtenä sukupolvensa taiteellisesti kypsimmistä muusikoista. Tämä moninkertainen Grammy-voittaja tunnetaan myös lukuisista elokuvasävellyksistään, muun muassa Spike Leen elokuviin, ja tänä vuonna hän nousi DownBeatin kriitikkoäänestyksessä peräti neljälle listalle sarjoissa ”jazz-artisti”, ”trumpetisti”, ”säveltäjä” ja ”jazz-albumi” (Magnetic, Blue Note Records 2014).

Silti Blanchardin uusin projekti on nimensä mukaisesti kollektiivi. Nuori kitaristi Charles Altura on noussut nopeasti jazzin eliittiin soittamalla muun muassa Chick Corean kanssa. Washington Post taas kuvaa pianisti Fabian Almazania ”suunnattomaksi, myrskyisäksi lahjakkuudeksi”. Kun tähän lisätään Donald Ramseyn ja Oscar Seatonin tiukkaakin tiukempi rytmisektio, on kasassa vertaansa vailla oleva combo, joka suuntaa pelottomasti kohti uusia musiikillisia löytöjä.

Upouuden bändin tukikohta on jazzissa, mutta sen musiikilliseen pyörremyrskyyn sisältyy myös R&B:n, funkin ja hip hopin elementtejä.

Terence Blanchard - trumpet
Charles Altura - guitar
Fabian Almazan - piano, keyboards, synths
Donald Ramsey - bass
Oscar Seaton - drums

Liput: 30/25 €

Tampere Jazz Happening: Farmers Market (NOR),Klubi, Tullikamarinaukio 2, tampere2.11. Klo 21:00

Farmers Market (www)

keikka

Jos et aiemmin ole törmännyt Farmers Marketiin, sunnuntaina Klubilla se loksauttaa takuulla leukasi auki.

Tämä hämmästyttävä balkanilais-norjalainen yhtye sekoittaa jazzia, bulgarialaista kansanmusiikkia, poppia ja ties mitä häkellyttäväksi musiikkimylläkäksi, josta ei viittauksia eikä vaikutteita puutu. Musiikin rajat venyvät niin tyylillisesti kuin soiton virtuositeetissakin. Elokuvallisesta maisemasta saatetaan salamannopeasti siirtyä haitaripolkkaan ja siitä raivokkaaseen kitarajyräykseen.

Hyperaktiivisuus, kulmikkaat käännökset ja omalaatuinen huumori yhdistyvät ainutlaatuiseen grooveen – tämä yhdistelmä on tehnyt Farmers Marketista yhden Norjan suosituimmista livebändeistä.

Yle Live taltioi keikan.

Klubilla myös DJ Musafir.

Stian Carstensen - accordion, guitar, flute, vocals
Nils-Olav Johansen - guitar, vocals
Trifon Trifonov - sax
Finn Guttormsen - bass
Filip Simeonov - clarinet
Jarle Vespestad - drums

Liput 10 €