Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Aninkaisten Sävel : Domino Fox,Linnateatteri, turku30.11. Klo 19:00

Liput 25 €

Aninkaisten Sävel pikkujoulutunnelmissa tunnelmallisessa Linnateatterin Domino-salissa (Humalistonkatu 7, Turku) keskiviikkona 30.11. klo 19.

Konsertti tarjoaa kuulijoille aikamatkan maailmansotien välisen ajan rytmimusiikkiin. Orkesterin soitinsolistien lisäksi laulusolisteina toimivat Sanna Vartiainen, Sabina Hadzibulic, Elias Aarnio, Mikko Lagerspetz ja Sami Levänen, jotka tulkitsevat tuon ajan unohtumattomia ikivihreitä.

”Aninkaisten Sävel edustaa kokoonpanoltaan 1920-30-luvun suuren tanssiorkesterin erästä ideaalityyppiä. Vaski- ja saksofonisektiot eivät ole vielä niin laajoja kuin myöhemmissä big bandeissä, mutta toisaalta soinnin kirjoon kuuluvat myös viulu, klarinetti, banjo ja kontrabasso. Tämä englantilaistyylinen kokoonpano on ketterä ja muuntautumiskykyinen” kertoo Jalo Säde, orkesterin monien laululyriikoiden laatija.

”Tällaiset orkesterit soittivat Euroopan ja Amerikan suurten kaupunkien upeimmissa tanssihuoneistoissa. Suomessa kuultiin sellaisia ehkä vain pääkaupungin sekä parin suurimman kaupungin ja kylpyläpaikkakunnan hotelleissa ja ravintoloissa. Suunnilleen tällaisen orkesterin soitto on myös tallentunut lukemattomiin tuon aikakauden levytyksiin” jatkaa orkesterin tenorisaksofonisti ja sovittaja Tapani Kärnä.

”Haluamme tuoda tanssi- ja viihdemusiikkiin takaisin ominaisuuksia, jotka ovat ajan saatossa karsiutuneet tulkinnoista pois. Niitä ovat esimerkiksi solististen, sektio- ja yhteissoitto-osuuksien vaihtelu, dynamiikka, mielenkiintoiset johdannot ja väliosat.”, kertoo orkesterin pianisti Mikko Lagerspetz.

Aninkaisten Sävel on 15-henkinen mannermainen rytmiorkesteri 1920-30-luvun tyyliin. Orkesteri on saanut alkunsa vuonna 2008, kun rytmikärpäsen pureman saaneet musiikin harrastajat ja ammattilaiset kokosivat ryhmän Turun Aninkaistenmäessä. Orkesterin ohjelmisto sisältää mm. swingejä, foxtroteja, rumbaa, tangoja ja tyylikkäitä iskusävelmiä sellaisina sovituksina kuin niitä soitettiin sotien välisenä aikana Euroopan ja Pohjois-Amerikan klubeilla ja tanssisaleissa.

Keikat samana päivänä kaupungissa turku

Ei muita keikkoja.