Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SaloJazz Festival: Jussi Fredriks­son Trio,Ravintola Musine, salo24.9. Klo 19:00

keikka

Lippu 22,50 € / 18 €

Kansainvälisesti kiitetyn Jussi Fredriksson Trion uusi albumi Archipelago Sea Tales (2021) kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta. Pianisti Jussi Fredriksson kirjoitti koronapandemian aikana triolle uuden ohjelmiston, johon säveltäjä kaivoi inspiraatiota koskettavista teemoista aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin. Jussi Fredriksson vaikuttaa monipuolisesti pianistina ja rumpalina useissa kokoonpanoissa ja on merkittävässä osassa Jazz City Turun toiminnassa.

Jussi Fredriksson, piano
Jori Huhtala, basso
Mika Kallio, rummut

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival: Tuomo PrättäläRavintola Musine, salo24.9. Klo 21:30

Tuomo Prättälä

SaloJazz House Band

keikka

Liput 22,50 € / 18 €

Tuomo Prättälä liikkuu ennakkoluulottomasti rytmimusiikin eri tyyleissä. Prättälä tuli alkujaan tunnetuksi Quintessence-yhtyeen kosketinsoittajana, minkä jälkeen hän on tarjoillut ensiluokkaista kotimaista soulia soolourallaan. Prättälä on musiikin kameleontti, joka on kuin kotonaan eri musiikkityylien kanssa. On kyseessä sitten funk, soul, free jazz tai popimpi bossa nova, Prättälän menestys on taattu.

Sooloprojektina on ilmestynyt kolme erittäin positiivisen vastaanoton saanutta albumia. Vuonna 2007 julkaistu My Thing palkittiin maaliskuussa 2008 palkittiin Emma-palkinnolla kategoriassa Vuoden hip hop-, dance-, R&B-albumi, ja samana vuonna Prättälä itse oli ehdokkaana Vuoden miessolisti -kategoriassa. Toinen albumi, Tuomo Reaches out for you (2009) kipusi Suomen virallisella albumilistalla parhaimmillaan sijalle kaksi, ja oli myös ehdolla Vuoden hip hop-, dance-, R&B-albumiksi Emma-gaalassa vuonna 2009. Prättälän kolmas Tuomo-taiteilijanimellä tehty albumi My own Private Sunday julkaistiin vuonna 2010.

Salossa Tuomo on vieraillut aiemmin duona Verneri Pohjolan kanssa sekä Ilmiliekki-yhtyeen kanssa. Tuomon kanssa lavalle nousee notkea, persoonallinen ja soulin grooven oivallisesti sisäistänyt SaloJazz House Band, jonka muusikot tunnetaan yhteistyöstään lukuisien kotimaisten ja ulkomaisten artistien kanssa sekä omista yhtyeistään.

SaloJazz Festival: Perillä (US/FI)Ravintola Musine, salo24.9. Klo 17:00

Perillä

keikka

Liput 22,50 € / 18 €

Grammy-palkitun newyorkilaisrumpali Joe Perin yhtye Perillä sekoittaa huumaavaa groovea, kiinnostavia toisiinsa kietoutuvia melodioita ja Perin yllätyksellisiä rytmejä neljän taiturimuusikon voimin, muodostaen aineksista kiehtovan kokonaisuuden. Kokoonpanon haluaa luoda kokemuksen, jossa sekä kuulija että soittaja kokevat olevansa "perillä" paikassa, jossa vain soivalla musiikilla on merkitystä.

Joe Perin Suomessa perustamassa, tiiviisti yhteen hioutuneessa kokoonpanossa soittavat komppipari Kaisa Mäensivun ja Perin lisäksi upeat saksofonistit Max Zenger ja Joonatan Rautio, joiden soittotyylit luovat odottamattoman ja toisiaan täydentävän musiikillisen maailman. Joe Peri on toiminut rumpalina muun muassa Lady Gagan ja Tony Bennettin jazzyhtyeessä.