Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 9.9.

savonlinna

Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo // Mystique From The North,Kulttuurikellari, savonlinna9.9. Klo 19:00

keikka

20 / 18 € ovelta tuntia ennen konserttia ja ennakkoon

Puolalainen mystiikka, Norjan vuonojen kaiku sekä suomalainen romantiikka. Näistä lähtökohdista musiikkinsa ammentavaa Case Kämäräistä kuullaan Mystique From The North -julkaisukiertueella Suomessa syyskuussa.

Case Kämäräinen on kansainvälinen jazzkvartetti, joka esittelee rumpali Tomi Kämäräisen musiikkia. Kämäräistä on viimeksi kuultu muun muassa yhdysvaltalaisen Janet Evran rumpalina kiertueella Yhdysvalloissa joulukuussa 2021. Uuden Mystique From The North -albumin julkaisukiertueella kuullaan. erikoisvieraana vibrafonisti Severi Pyysaloa. Yhtyeen sävellyksien melodioita tulkitsee mm. Kathrine Windfeld Sextetistä ja Adam Baldych Quintetista tuttu saksofonisti Marek Konarski (PL). Pianossa kuullaan New Yorkissa useita vuosia vaikuttanutta Tuomo Uusitaloa, jonka soitossa kuulee klassisen jazzin perinteet sekä vapaan improvisaation vaikutteet. Bassossa aivan huikea improvisoija Petter Asbjørnsen (NO).

Uuden albumin musiikki on pääosin sävelletty vibrafonilla, joten Severi Pyysalon mukaan tulo on erittäin mieluisa lisä kiertueelle. Uusi musiikki mukailee erilaisia tarinoita sävellyksien takana, niin fiktiivisiä kuin realistisia.

seinäjoki

Jazzoikoon! Jussi Fredriksson Trio,Kulttuurikeskus Kalevan Navetan Hugo-sali, seinäjoki9.9. Klo 19:00

Liput 20 €

Jussi Fredriksson on suomalainen jazzmuusikko, säveltäjä, pedagogi ja tuottaja. Helsingissä asuva Fredriksson on kotoisin kulttuurisesti rikkaasta Turusta, ja hän toimii aktiivisesti kummankin kaupungin jazzelämässä. Korkeatasoiset yhtyeet ja projektit edustavat Fredrikssonin laajaa osaamista muusikkona.

Jussi Fredriksson Trion muodostavat pianoa soittavan johtajansa ohella basisti Jori Huhtala ja rumpali Mika Kallio. Ilmaisuvoimainen ja monipuolinen basisti Jori Huhtala on soittanut useiden Suomen kärkimuusikkojen kanssa. Rumpali Mika Kallio on soittanut usein Seinäjoella useissakin kokoonpanoissa. Hänelle kaikki jazzin tyylilajit ovat tuttuja, mutta omintaan on valtavirtojen ulkopuolinen jazz.

turku

Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola,Linnateatteri, Domino-sali, turku9.9. Klo 19:00

keikka

Turku Jazz Orchestra
Jussi Lampela – kapellimestari ja sävellys
Jukka Perko – saksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
Joonas Tikkanen – videoinstallaatio

Turku Jazz Orchestran Jazz Noir -levyn julkaisukonsertti vie kuulijan aikamatkalle 1940-50 -lukujen crime jazzin ja film noirin tummanpuhuviin maisemiin. Assosiaationsa rikoselokuvien klassikoista ja kylmän sodan ajan poliittisista puheista lainaava teos on Jussi Lampelan säveltämä ja johtama musiikillinen kokonaisuus big bandille, kahdelle solistille, ääninauhalle ja visuaaliselle lavaprojisoinnille. Illan solisteina ovat maamme eturivin jazzpuhaltajat, saksofonisti Jukka Perko ja trumpetisti Jukka Eskola.

Konsertissa on väliaika.

“Taas menee uhkarohkeuden puolelle, mutta on pakko väittää, että Jussi Lampelan sävellys nousee kerta heitolla suomalaisen big band -jazzhistorian kärkipäähän.” – Turun Sanomat, Kari Salminen

LIPUT Lippu.fi 
Normaali 30 €
OP Turun Seudun omistaja-asiakkaat 27,5 € (max 2 lippua / etukortti)
Eläkeläiset 25 €
Opiskelijat 15 €

Hinnat sisältävät palvelumaksun.

 

Lipunmyynti myös konserttipäivänä Linnateatterin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Suosithan lähimaksua kortilla.

Ryhmävaraukset (yli 20 henkilöä), ja pyörätuolipaikat vain Linnateatterin myyntipalvelusta.