Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 27.9.

loimaa

Vapaat äänet & Olavin Jazz: Sir Garrison,Taidetalo, loimaa27.9. Klo 19:00

keikka

Tiistaikonsertti 26.9.
Jazzin uudet tuulet: Sir Garrison

Sir Garrison on kolmen nuoren polven lahjakkuuden muodostama jazztrio.

Sir Garrison (FIN-US)
Sami Leponiemi saksofoni
Nathan Francis kontrabasso
Okko Saastamoinen rummut

Pääsyliput 10/8€, museokortilla 7/5€, Loimaan seudun musiikkiopiston oppilaat ilmaiseksi.

Loimaan Taidemuseo, Rantatie 2, 32200 Loimaa

Kiertueen tuotanto: Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet

Syntymästään alkaen Sir Garrison on etsinyt ääntä jota voisivat kutsua omakseen. “Numerossa kolme on voimaa,” sanoo basisti Nathan Francis. “Soittaessamme jokainen tukee toistaan synnyttäen hyvin persoonallisen ja aistittavan keskustelun bändin jäsenten välillä. Musiikkimme on heijastus kunnioituksesta luontoa ja toisiamme kohtaan.”
Trion voima on havaittavissa heidän debyyttialbumiltaan Let’s Call This (2022), joka äänitettiin Konneveden syrjäisellä saarella. “Päätimme äänittää levyn kaukaisessa paikassa luonnon äärellä, jotta äänemme vapautuisi kaupungin kiireestä ja hulinasta. Halusimme tuottaa täysin akustista ja mahdollisimman inhimillistä ja luonnonläheistä soundia,” kertoo rumpali Okko Saastamoinen.
Sir Garrisonin musiikki on yhtyeen jäsenten säveltämää, eniten musiikista on vastannut saksofonisti Sami Leponiemi. “Sir Garrison yhdistää meidän kaikkien yksilölliset soittotyylit. Kaikki kunnioittavat toistensa ideoita ja näin yksilöt täydentävät toisiaan tuottaen intiimin, rehellisen ja mukaansatempaavan yhteissoundin.”

“Sir Garrisonin levy on oiva osoitus, että kolmella soittajalla on saksofoni jazztrion vaatimat peruselementit hallussa.”
Pasi Virtanen, Jazzpossu-bloggi

 

loviisa

Vapaat äänet: Elise Dabrowski "Parking",Kino Marilyn, loviisa27.9. Klo 19:00

Elise Dabrowski (www)

Ranskalaislaulaja Elise Dabrowskin Parking-trio tekee Suomen debyyttinsä Vapaat äänet -kiertueella 20.-30.9.2022. Kiertue saapuu Loviisaan tiistaina 27. syyskuuta. Onko tämä jazzia tai nykyoopperaa? Onko se rockia tai kokeilevaa poppia? Se on kaikki noita ja vielä muutakin. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.

Parking-triossaan laulaja Elise Dabrowski kehittelee avoimia sävellyksiä yhdessä pasunisti Matthias Mahlerin ja basisti Olivier Létén kanssa. Kolmen taiturin vuoropuhelusta syntyy ikään kuin sarja musiikillisia maalauksia, jännittäviä tekstuureja, joissa ääni sulautuu instrumenttina muihin soittimiin tai vuorostaan lähtee lentoon lyyrisenä ja ilmaisuvoimaisena. 

”Ennen halusin muuttaa maailmaa. Nykyään en ajattele muuta kuin parkkipaikkaani.” Saksalainen teatterikirjoittaja Falk Richterin vuorosanat toimivat lähtökohtana Parking-kappaleeseen. Kesällä 2021 ilmestynyttä Parking -albumia (Full Rhizome – Trepak) kiitettiin Ranskan lehdistössä ja se sai Choc de Jazz magazine -tunnustuksen. Suomen kiertueella Matthias Mahler korvaa trion pasunistia Fidel Fourneyronia.

Elise Dabrowski ääni
Matthias Mahler pasuuna
Olivier Lété sähköbasso

Liput 15 euroa / K-18

Yhteistyössä: Vapaat äänet. Kino Marilyn, Free Okapi
Loviisan kulttuuritoimen tuella

Kuningattarenkatu 17, Loviisa
Anniskeluoikeudet aulatiloissa sekä salissa. Salin ovet auki klo 18:45.


tampere

Sointi Jazz Orchestra feat. Mathias Eick (NOR),G Livelab Tampere, tampere27.9. Klo 19:00

Liput 27 €

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu keväällä sukupolvensa kiinnostavimman big bandin Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi.

Arvostetun ECM levy-yhtiön talliin kuuluva Mathias Eick on julkaissut neljä albumia omalla nimellään sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan. Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu SJO ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa kahdessa ainutlaatuisessa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten uusista sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.