Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 13.9.

petäjävesi

Jazz Jkl Live: Jussi Fredriksson Trio,Auditorio Miilu, petäjävesi13.9. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10€

Jazzliiton kiertueyhtye Jussi Fredriksson Trio konsertoi Jazz Jkl ry:n järjestämänä Petäjävedellä ja Musiikkikampuksen Siltasalissa. Upea lyyrinen pianotrio esittää viime vuonna julkaistun Archipelago Sea Tales -albumin sävelkuvastoa, joka kertoo karun kauniita tarinoita maailman upeimmasta saaristosta ja sen nykytilasta.

Lyyristä nykyjazzia soittavan yhtyeen uusimman levyn kappaleet ovat hakeneet inspiraatiota aina saariston romantiikasta Saaristomeren luonnonkatastrofiin.

"Koen sävellajit vahvasti väreinä, ja päätin kirjoittaa uuden levyn kappaleet värien ja sävellajien yhteyksiä etsien. Saaristo on täynnä upeita värejä: levyltä löytyy mm. punamultaa, sinivihreää, harmaata, valkoista, ruskeaa, ja vaalean keltaista. Sävyjen kirjo vaihtelee äärimmäisestä synkkyydestä räiskähteleviin pärskeisiin," Jussi Fredriksson kuvailee.

Fredriksson on Suomen aktiivisimpia jazzpianisteja, ja lisäksi hän toimii innovatiivisena organisaattorina Turun seudun livejazzoiminnassa. Fredrikssonin omia kokoonpanoja trion lisäksi ovat olleet mm. Jussi Fredriksson Busy Turtles sekä Flame Jazz Messengers, jossa maestro yllättää myös suvereenina jazzrumpalina.

Jussi Fredriksson – piano
Jori Huhtala – basso
Mika Kallio – rummut

tampere

Eclipse Jazz Club: Matti Salo Quartet,Kulttuuriravintola Kivi, tampere13.9. Klo 19:00

Syyskausi avataan tiistaina 13.9. Tampereen jazzskenen kärkikastiin kuuluvalla orkesterilla. Kitaristi Matti Salon musiikkia esittävä kvartetti on Black Motorista ja Hot Herosista tuttujen tekijöiden kokoonpano. 

Kokoonpano:
Matti Salo, guit.
Sami Sippola, sax.
Ville Rauhala, bass
Janne Tuomi, drums