Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 25.9.

helsinki

SunJazz: Aaron Koskelainen Stampede,Tenho Restobar, helsinki25.9. Klo 19:00

Aaron Koskelainen Stampede

Vapaa pääsy

Tenhon Sunjazz klubilla esiintymässä Aaron Koskelainen Stampede. Yhtye on perustettu 2022 ja soittaa Aaron Koskelaisen musiikkia yhdistäen free ja straight ahead jazzin sekä rockmusiikin elementtejä. Yhtye äänitti ensimmäisen EP:nsä 2022 keväällä ja soittaa ensimmäiset keikkansa syksyllä.

Espen Songstad (NO) - Tenorisaksofoni
Risto Kauppinen (FIN) - Tenorisaksofoni
Jeff Wagner (DK) - Kitara
Aaron Koskelainen (FIN) - Kontrabasso
Vilho Louhivuori (FIN) – Rummut

Jazzliiton kiertueella: Jonathan Bäckström Quartet,Luckan, helsinki25.9. Klo 15:00

keikka

Jonathan Bäckström Quartet esiintyy syyskuun lopussa Suomen Jazzliiton pilottikiertueella.

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista lahjakkuuksista koostuva suomalais-ruotsalainen yhtye, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Kvartetin ilmaisu kulkee minimalistisista äänimaisemista aina räjähtävään ja monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Jokainen muusikko tuo keitokseen oman ainutlaatuisen äänensä, ja kollektiivisena lopputuloksena syntyy voimakas musiikillinen kannanotto. Bäckströmin rinnalla kiertueella soittavat alttosaksofonisti Marcus Wärnheim, tenorisaksofonisti Jarno Tikka sekä rumpali Benjamin Nylund.

--

Jonathan Bäckström Quartet är en av unga, stigande talanger bestående finsk-svensk ensemble som leds av den Kronobybördige basisten och tonsättaren Jonathan Bäckström. Kvartettens musikaliska idiom löper alltifrån minimalistiska ljudlandskap till explosiv och mångskiktad fri improvisation. Var och en av musikerna bidrar till brygden med sin egen unika röst, varmed ett kollektivt slutresultat i form av ett kraftufullt musikaliskt ställningstagande tar skepnad. På turnén spelar jämte Bäckström altsaxofonist Marcus Wärnheim, tenorsaxofonist Jarno Tikka samt trumslagare Benjamin Nylund.

Jonathan Bäckström Quartet

Marcus Wärnheim, altsaxofon
Jarno Tikka, tenorsaxofon
Benjamin Nylund, trummor
Jonathan Bäckström, bas


Vapaa pääsy

janakkala

Vapaat äänet: Elise Dabrowski "Parking",Keltainen Talo, janakkala25.9. Klo 17:00

Elise Dabrowski (www)

Ranskalaislaulaja Elise Dabrowskin Parking-trio tekee Suomen debyyttinsä Vapaat äänet -kiertueella 20.-30.9.2022. Kiertue saapuu Janakkalaan sunnuntaina 25. syyskuuta. Onko tämä jazzia tai nykyoopperaa? Onko se rockia tai kokeilevaa poppia? Se on kaikki noita ja vielä muutakin. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.
 


Elise Dabrowski ääni
Matthias Mahler pasuuna
Olivier Lété sähköbasso

Ovet avautuvat viimeistään klo 16.30 / Soitto klo 17
Tarjolla virvokkeita ja pientä purtavaa.

Liput 20/15 €
Lippujen lunastus käteisellä tai kortilla ovelta.

Ennakkovaraukset:
olli@vihreatalo.fi / 050 588 6867

Parking-triossaan laulaja Elise Dabrowski kehittelee avoimia sävellyksiä yhdessä pasunisti Matthias Mahlerin ja basisti Olivier Létén kanssa. Kolmen taiturin vuoropuhelusta syntyy ikään kuin sarja musiikillisia maalauksia, jännittäviä tekstuureja, joissa ääni sulautuu instrumenttina muihin soittimiin tai vuorostaan lähtee lentoon lyyrisenä ja ilmaisuvoimaisena. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.

”Ennen halusin muuttaa maailmaa. Nykyään en ajattele muuta kuin parkkipaikkaani.” Saksalainen teatterikirjoittaja Falk Richterin vuorosanat toimivat lähtökohtana Parking-kappaleeseen. Kesällä 2021 ilmestynyttä Parking -albumia (Full Rhizome – Trepak) kiitettiin Ranskan lehdistössä ja se sai Choc de Jazz magazine -tunnustuksen. Suomen kiertueella Matthias Mahler korvaa trion pasunistia Fidel Fourneyronia.

Yhteistyössä: Vapaat äänet & Janakkalan kulttuuritoimi
Janakkalan Laurinmäen Keltainen talo, Hakoistentie 371

TERVETULOA TALOLLE!