Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 28.9.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra feat. Mathias Eick (NOR),G Livelab, helsinki28.9. Klo 19:00

Sointi Jazz Orchestra

(+ Mathias Eick)

Palkittu norjalainen trumpetisti ja säveltäjä Mathias Eick saapuu keväällä sukupolvensa kiinnostavimman big bandin Sointi Jazz Orchestran solistivieraaksi.

Arvostetun ECM levy-yhtiön talliin kuuluva Mathias Eick on julkaissut neljä albumia omalla nimellään sekä tehnyt yhteistyötä lukuisten huippuartistien ja -yhtyeiden kanssa aina Trondheim Jazz Orchestrasta Chick Coreaan. Ennakkoluulottomista musiikillisista avauksista tunnettu SJO ja kansainvälistä suurmenestystä nauttiva Eick yhdistävät voimansa kahdessa ainutlaatuisessa konsertissa. Ohjelmisto koostuu pääosin Eickin sävellysten uusista sovituksista, jotka hyödyntävät SJO:n erityistä instrumentaatiota nostaen yhteistyön parhaat puolet esiin.

Esa Onttonen Labra,Black Box, Musiikkitalo, helsinki28.9. Klo 19:00

Esa Onttonen Labra

Liput 6,50–18 €

Esa Onttosen ensimmäinen jatkotutkintokonsertti ''Labra” kokeilee, kuinka improvisointi taipuu säveltämiseksi esityshetkellä. Täysin vapaan improvisaation sijaan musiikkia suunnataan Onttosen kehittämällä sovelluksella, jonka avulla muusikot voivat luoda, lähettää ja vastaanottaa reaaliaikaisesti musiikillista informaatiota. Improvisoidun ja sävelletyn musiikin heikosti kartoitettua välimaastoa tutkivat Labran muusikot vieraanaan kitaristi Jarmo Saari.

Linda Fredriksson & UMO Helsinki Jazz Orchestra: Agatha 2 by Kerkko Koskinen,Savoy-teatteri, helsinki28.9. Klo 19:00

Kerkko Koskisen säveltämä legendaarinen Agatha saa jatko-osan syksyllä 2022!

Vuonna 2007 ilmestynyt Kerkko Koskisen ensimmäinen instrumentaalilevytys Agatha saa jatkoa 15 vuotta myöhemmin. UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa levytettävän Agatha 2 -albumin solistina loistaa ylistetty jazzmuusikko, saksofonisti Linda Fredriksson. Levyn julkaisee Ricky-Tick Records. Levynjulkaisukonsertti pidetään Helsingin Savoy-teatterissa ke 28.9.2022 klo 19 ja lipunmyynti on nyt käynnissä Lippupisteessä. UMO Helsinki Jazz Orchestraa johtaa Mikko Hassinen.

Agatha oli ilmestyessään vuoden tapaus, ”Kerkko Koskisen elämää suurempi soundtrack”, kuten Helsingin Sanomat kuvasi levyä. Albumi ponnahti julkaisuviikollaan Suomen virallisen listan kärkikymmenikköön ja myi julkaisukonserttinsa Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltassa hetkessä loppuun.

Siinä missä ensimmäinen Agatha oli massiivinen ja jopa raskas, on Agatha 2 sävyltään kuulaan melodinen, nostalginen ja haikea.
– Tiedätkö sen tunnelman, joka on rantakohteessa lomakauden jälkeen? Mennyttä kesää muisteleva, surumielinen olematta ahdistunut, säveltäjä Kerkko Koskinen kuvailee tulevaa albumia.

Agatha 2 on räätälöity sävellys saksofonisti Linda Fredrikssonille ja UMO Helsinki Jazz Orchestralle.
– Olen tehnyt tiivistä yhteistyötä Linda Fredrikssonin kanssa vuosien varrella, ja siksi halusin juuri hänet solistiksi tälle levylle. Lindan soundi on ainutlaatuisen intensiivinen. Lisäksi ajattelemme samalla tavalla siitä, mistä musiikissa ja elämässä ylipäätään on kysymys, kertoo Koskinen.

– Olen kuunnellut Kerkon musiikkia nuoresta asti ja on ollut tosi inspiroivaa tehdä nyt tätä teosta yhdessä. Keskustella jo sävellysvaiheessa tekeillä olevasta musiikista ja tietenkin soittaa suuresti arvostamani tekijän sävellyksiin, Linda Fredriksson jatkaa.

Koska tunnen molemmat osapuolet hyvin, on säveltäjänä käsissäni todella monipuoliset ilmaisumahdollisuudet, summaa Koskinen.

Lippu.fi, sis. palvelupalkkion:
Peruslippu 39,50 €
Eläkeläinen, työtön, varushenkilö 33,50 €
Opiskelija, lapsi 15 €
Hintaan lisätään mahdolliset tilausmaksut (alk. 1 €)

Konsertin kesto n. 1,5 h, ei väliaikaa

Kerkko Koskinen on säveltäjä ja muusikko, joka tunnetaan parhaiten Ultra Bra -yhtyeen perustajajäsenenä, johtohahmona ja pianistina. Ultra Bran jälkeen hän sävelsi ja julkaisi parin vuoden välein soololevyjä, kunnes vuonna 2012 perusti Kerkko Koskinen Kollektiivin yhdessä Mannan, Vuokko Hovatan ja Paula Vesalan kanssa. Hänen ensimmäinen konserttonsa sinfoniaorkesterille kantaesitettiin vuonna 2017.

Linda Fredriksson on yksi Suomen valovoimaisimmista saksofonisteista ja jazzmuusikoista. Hänen rikas, omalaatuinen ja genrerajoja kaihtamaton lähestymisensä musiikkiin on tehnyt Fredrikssonista myös kansainvälisesti tunnustetun suomalaisen jazzin kärkinimen. Fredrikssonin ensimmäistä soololevyä, syksyllä 2021 julkaistua Juniperia, on ylistetty yhdeksi parhaista suomalaisista jazz-levyistä vuosiin ja se on ehdolla sekä Teosto-palkinnon saajaksi että kahdessa eri kategoriassa Emma-ehdokkaana. Fredriksson on soolouransa lisäksi vaikuttanut mainetta niittäneissä kokoonpanoissa, kuten MopoSuperposition ja Ricky-Tick Big Bandwww.lindafredrikssonmusic.com

oulu

OMJ Jazz & Etno: MARIANA ZWARG SEXTETO UNIVERSAL,RioLive, oulu28.9. Klo 19:00

Mariana Zwarg Sexteto Universal

Liput 20/11/8 €
RioLiven eteispalvelumaksu: 3 €
Konsertin kesto noin 2 h (sis. väliaika)

Universaalin musiikin ilotulitusta kansainväliseltä Mariana Zwarg Sexteto Universalilta seuraavaksi OMJ Jazz & Etno -sarjassa

Mariana Zwarg (BRA) on huilisti, saksofonisti, säveltäjä ja sovittaja, joka edustaa kummisetänsä brasilialaisen musiikkinero Hermeto Pascoalin lanseeraamaa universaalia musiikkia. Universaali musiikki on maailman eri musiikkityylien iloinen sekoitus, joka kannustaa luovuuteen ja yhteisölliseen improvisointiin. Musiikillisesti on kyse brasilialaisten musiikkityylien, maailmanmusiikin ja jazzin risteytyksestä. Tuloksena on tanssillista ja inspiroivan iloista musiikkimagiaa.

Mariana Zwarg Sexteto Universal koostuu viidestä kansallisuudesta ja rakkaudellisesta musiikillisen uusperheen energiasta, joka valloittaa maailmaa niin kriitikoiden kuin konserttikävijöidenkin keskuudessa. Tähän mennessä yhtye on esiintynyt niin festivaaleilla kuin klubeilla ja musiikkikouluissa sekä Brasiliassa että Euroopassa. Nyt vihdoin saamme mahdollisuuden nauttia Mariana Zwarg Sexteto Universalin ilotulituksesta myös Oulussa. Kauan eläköön universaali musiikki!

Kokoonpano:
Mariana Zwarg (BRA) | sopraanosaksofoni, huilut
Mette Nadja Hansen (DK) | laulu ja lyömäsoittimet
Johannes von Ballestrem (GER) | piano
Ricardo Sá Reston (BRA) | basso
Pierre Chastel (FR) | rummut ja lyömäsoittimet
Sami Kontola (FIN/BRA) | lyömäsoittimet

savonlinna

Vapaat äänet: Elise Dabrowski "Parking",Kulttuurikellari, savonlinna28.9. Klo 19:00

Elise Dabrowski (www)

Ranskalaislaulaja Elise Dabrowskin Parking-trio tekee Suomen debyyttinsä Vapaat äänet -kiertueella 20.-30.9.2022. Kiertue saapuu Savonlinnan Kulttuurikellariin 28. syyskuuta.  

Parking-triossaan laulaja Elise Dabrowski kehittelee avoimia sävellyksiä yhdessä pasunisti Matthias Mahlerin ja basisti Olivier Létén kanssa. Kolmen taiturin vuoropuhelusta syntyy ikään kuin sarja musiikillisia maalauksia, jännittäviä tekstuureja, joissa ääni sulautuu instrumenttina muihin soittimiin tai vuorostaan lähtee lentoon lyyrisenä ja ilmaisuvoimaisena. Tämä moni-ilmeinen musiikki on vaikeaa määritellä mutta avoimin mielin ja korvin helposti lähestyttäväa.

”Ennen halusin muuttaa maailmaa. Nykyään en ajattele muuta kuin parkkipaikkaani.” Saksalainen teatterikirjoittaja Falk Richterin vuorosanat toimivat lähtökohtana Parking-kappaleeseen. Kesällä 2021 ilmestynyttä Parking -albumia (Full Rhizome – Trepak) kiitettiin Ranskan lehdistössä ja se sai Choc de Jazz magazine -tunnustuksen. Suomen kiertueella Matthias Mahler korvaa trion pasunistia Fidel Fourneyronia.

Elise Dabrowski ääni
Matthias Mahler pasuuna
Olivier Lété sähköbasso

Liput 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon
Tapahtuman järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

Savonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, 57130 Savonlinna