Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

SaloJazz Festival: Laila Biali (CAN),Ravintola Musine, salo23.9. Klo 19:00

Laila Biali

keikka

Liput 22,50 € / 18 €

Moninkertaisesti palkittu kanadalainen laulaja-säveltäjä-pianisti sekä CBC:n radiojuontaja Laila Biali on eri tyylilajien yhdistelemisen mestari. Hän poimii mausteita rockista, popista ja soulista yhdistäen elementit osaksi omaa taidokasta ja omaleimaista jazzsoundiaan. Tämä on tuottanut tulosta, ja Lailan musiikkia on esitetty merkittävillä lavoilla ympäri maailman. Vuonna 2020 Laila palkittiin kanadalaisella Hagood Hardy Award for Excellence in Songwriting -säveltäjäpalkinnolla.

Lailan uusin, hänen omaa nimeään kantava levytys voitti JUNO-palkinnon (Kanadan Grammy) vuoden parhaasta vokaalijazz-albumista. Oman musiikkinsa ohella hän on kiertänyt maailmaa mm. Suzanne Vegan, Chris Bottin ja Paula Colen kanssa sekä levyttänyt ja toiminut lämmittelijänä Stingin kiertueella. Washington Post kuvailee Lailan musiikkia: "hän sekoittaa mestarillisesti jazzia ja poppia tuoden virtuoottisuutta ja arvaamattomuutta kappaleisiin, jotka ovat ytimekkäitä ja tarttuvia".

Lailan trion täydentää hänen luottobasistinsa Georg Koller sekä suomalainen huippurumpali Jaska Lukkarinen.

Keikat samana päivänä kaupungissa salo

SaloJazz Festival: The Filthy SixRavintola Musine, salo23.9. Klo 21:30

The Filthy Six

keikka

Liput 22,50 € / 18 €

Luvassa on upea ilta kaikille energisestä 1960-luvulle kunniaa tekevästä Groove Jazzista nauttivalle yleisölle. Tarjolla on Suomi-mausteella höystettyä kansainvälistä, viihdyttävää musiikkia yleisölle, jota kiinnostaa upeat soolot sekä hyvä groove.

The Filthy Six on lontoolaisen Nick Etwellin yhtye, joka kiertää Suomea Kari Paavolan järjestämän huippurytmisektion kanssa. Nick Etwell on säveltäjä, yhtyejohtaja ja trumpetisti, joka on soittanut monien tunnettujen yhtyeiden kanssa, mm. Grammy-palkintoja voittaneessa Mumford and Sons -yhtyeessä. Yhtyeen toinen puhaltaja Pete Grogan on myös Lontoon supermuusikkoporukassa pyörivä saksofonisti ja säveltäjä, joka on tehnyt levytyksiä esim. Ed Sheeranille. Yhtyeen muut jäsenet ovat kitaristi James Fenn sekä suomalaiset, monissa liemissä keitetyt urkuri Mikko Helevä ja basisti Heikki Laine.