Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 17.9.

espoo

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland tour: Reiska Laine Quintet,Näyttelykeskus WeeGee, espoo17.9. Klo 17:30

keikka

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa. Viisi Jazzliiton Yrjö-palkinnon saajaa, eli Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–25.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä.

"Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia. Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Reiska Laine Quintet: Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila(* – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut
*) Tuomarila esiintyy Jazzliiton kiertueella Seppo Kantosen sijaan.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Adele Sauros Quartet,Hakasalmen huvila, helsinki17.9. Klo 19:00

keikka

Adele Sauros Quartet

Adele Sauros: tenorisaksofoni, Toomas Keski-Säntti: piano, Vesa Ojaniemi: kontrabasso ja Tuomas Timonen: rummut

Adele Sauroksen sävellyksiä esittävä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012 ja se on julkaissut levyt Adele Sauros: My Spontaneous Mind (2016) ja Adele Sauros Quartet: It’s Who I Am (2014). Adele Sauros Quartet on keikkaillut ympäri Suomea merkittävillä jazz-festivaaleilla ja jazz-klubeilla. Kolmas Sauroksen albumi äänitettiin elokuussa 2020 ja on julkaistu nyt nimellä I Paint You. Levyllä soittavat Adele Sauros (tenorisaksofoni ja sopraanosaksofoni), Toomas Keski-Säntti (piano), Vesa Ojaniemi (kontrabasso) ja Tuomas Timonen (rummut).

Sauroksen persoonalliselle tyylille on ominaista vahvat tunnelmat ja monivivahteinen ilmaisu. Rohkeasti eri tyylejä yhdistelevät sävellykset ammentavat vaikutteita niin pohjoismaisen kuin amerikkalaisen jazzin perinteestä.

Adele Sauroksen kotisivut

Erik Lindströmin apurahan jako tapahtuu myöhemmin ilmoitettavana aikana.

Kuvat: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Paikkoja on rajoitetusti. Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

JULIA KORKMAN & SERGEI SOKOLO: Kun syksy saapuu Helsinkiin,Hyvän Paimenen kirkko, helsinki17.9. Klo 19:00

Julia Korkman (www)

Sergei Sokolov

keikka

Liput 25 €
KUN SYKSY SAAPUU HELSINKIIN

Rajaton jazz – festivaalissa liikutaan syksyisissä tunnelmissa perjantaina 17.9, klo 19 Hyvän Paimenen kirkossa (Palosuontie 1, Helsinki-Pakila). Laulusolisti Julia Korkman ja Sergei Sokolov pianolla johdattavat meitä eri genreiden ja eri kielten rytmeihin konsertissa Kun syksy saapuu Helsinkiin.

Julia Korkman on oikeuspsykologi ja laulaja, joka konsertoi aktiivisesti ja esiintyy useilla levyillä. Näistä tunnetuin lienee Kvar i mig (Yhä minussa), jonka Korkman tuotti yhdessä Claes Anderssonin kanssa 2018. Korkman esiintyy nykyisin useiden eri kokoonpanojen solistina esittäen jazzia ja laulelmia ja lauloi viimeksi kesällä 2021 Baltic Jazz-festivaalilla loppuun myydyssä konsertissa Django Collective Helsinki -yhtyeen solistina.

Konsertti tullaan toteuttamaan noudattaen tapahtumahetkellä voimassa olevia yleisötapahtumien määräyksiä ja ohjeita. Hyvän Paimenen kirkon konserttiin myydään ainoastaan 65 lippua. Lämpimästi tervetuloa jazzmusiikin juhlaan Paloheinään!