Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 13.9.

helsinki

Alder ego

Alder ego on neljän helsinkiläisen muusikon muodostama jazzyhtye. Kokoonpano on ollut aktiivinen vuodesta 2015 alkaen. Bändi on keikkaillut runsaasti kotimaassa sekä ulkomailla, mm. Pori jazz, Flame jazz, We jazz ja X jazz-festivaalit sekä jazzliiton kiertue syksyllä 2019. Alder ego on julkaissut kaksi levyä, jotka ovat olleet arvostelumenestyksiä, mm. Helsingin sanomissa sekä Downbeat-julkaisussa.

Yhtye julkaisi keväällä 2021 kolmannen levynsä We jazz-levymerkin kautta. Levyn musiikki seilaa entistä syvimmissä vesissä, musiikki heijastelee vuoden 2020 erikoista tunnelmaa, mutta katsoo myös toiveikkaasti tulevaisuuteen. Musiikki on intensiivistä ja rohkeaa ja siinä on kuultavissa vaikutteita 60-luvun avoimesta muotokielestä ja kamarimusiikin vivahteista. Yhtyeestä on vuosien yhteissoiton ja keikkailun myötä muodostunut tiivis yksikkö, jolla on oma persoonallinen soittotyyli ja tunnistettava yhteissointi.

Alder ego:

Tomi Nikku: trumpetti
Jarno Tikka: tenorisaksofoni
Joonas Tuuri: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut, sävellykset

Alder ego FB-sivu

Kuva: Mathias Foster

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

T U R V A V Ä L I K O N S E R T T I – paikkoja on rajoitetusti. Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

 

kotka

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland tour: Reiska Laine Quintet,Ravintola Kairo, kotka13.9. Klo 19:00

keikka

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa. Viisi Jazzliiton Yrjö-palkinnon saajaa, eli Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–25.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä.

"Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia. Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Reiska Laine Quintet: Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila(* – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut
*) Tuomarila esiintyy Jazzliiton kiertueella Seppo Kantosen sijaan.

turku

Monday Jazz Happening: Pedagogic Fury,Bar Rica, turku13.9. Klo 19:00

Pedagogic Fury

Turun konservatorion ja musiikkiopiston opettajat avaavat jami-illan latin-mausteisella jazzsetillä!

Josefiina Vannesluoma, laulu
Ari Jokelainen, saksofoni
Tommi Karhusaari, koskettimet
Arto Nurmi, basso
Teemu Eronen, rummut

Pedagogic Fury esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.

Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.