Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 6.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Castrillón – Kääriäinen – Virtaranta – Mustonen,Hakasalmen huvila, helsinki6.9. Klo 19:00

Castrillón – Kääriäinen – Virtaranta – Mustonen

keikka

Tässä jaZZanti-konsertissa esiintyvät kokeellisen musiikin taitajat Natalia Castrillón - harppu, Jukka Kääriäinen – kitarat, Antti Virtaranta - kontrabasso ja Teemu Mustonen perkussiot. Konsertissa kuullaan esiintyjiä kolmessa eri muodostelmassa: kahtena duona ja kvintettinä.

Natalia Castrillón on Kolumbiasta lähtöisin oleva harpisti. Vuonna 2015 Suomeen asettunut Natalia hakee inspiraation soittoonsa maailman musiikista ja kokeellisesta improvisoidusta musiikista. Hän on kiinnostunut tuomaan harppua esiin totutusta poikkeavissa konteksteissa ja työskenteleekin aktiivisesti projekteissa, jotka yhdistävät eri taiteenaloja kuten teatteria, tanssia, maalausta ja kokeellista musiikkia.

Antti Virtaranta on basisti ja säveltäjä. Hän aloitti musiikkimatkansa 17-vuotiaana keskittyen jazzmusiikkiin ja opiskeli Philadelphia University of the Artsissa. Nopeasti hän tutustui free jazziin ja kokeelliseen elektroniseen musiikkiin. Hän muutti Berliiniin vuonna 2011, liittyäkseen impro piireihin. Nykyään hän keskittyy konsepteihin ja sävellyksiin soolobassolle ja sooloelektroniikalle. Nämä ideat kehittyvät ja asettuvat pienryhmiin (duoihin ja trioihin) ja suurempiin kokoonpanoihin. Antti tekee myös aktiivisesti yhteistyötä tanssijoiden ja kuvataiteilijoiden kanssa.

Jukka Kääriäinen on kokeelliseen musiikkiin keskittynyt muusikko. Jukan instrumenteiksi valikoituvat tilanteen mukaan akustinen kitara preparointien kera tai sähkökitara ja repullinen efektejä. Soolokonserttien lisäksi hän esiintyy vakituisesti Sähkökitarakvartetti -yhtyeen riveissä ja on esiintynyt mm. muusikoiden kuten Teppo Hauta-Aho, Kalle Kalima, Harri Sjöström, Emilio Gordoa, Elena Kakaliagou, Rieko Okuda, Antti Virtaranta, Anil Eraslan ja Paul Pignon kanssa ja kantaesittänyt teoksia säveltäjiltä kuten Sebastian Hilli, Sami Klemola, Clara de Asis ja Tytti Arola.

Teemu Mustonen on rumpali ja lyömäsoittaja, joka tutkii preparoitujen perkussioiden sekä rummuston mahdollisuuksia jazzin, rockin ja vapaan improvisaation puitteissa. Hänen aktiivisia yhtyeitään ovat mm. Linear John, Treangular sekä NIMBY. Tällä hetkellä Teemu valmistelee tulevaa ensimmäistä soolojulkaisuaan.

Kuvat: Andrej Nagode: Antti Virtaranta - muut: Sakari Puhakka

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

T U R V A V Ä L I K O N S E R T T I – paikkoja on rajoitetusti. Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Liput: 20 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 15€, opiskelijat 12 €, pariskunnat 15 + 15 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2 tai tältä sivulta, jolloin lippujen hinnat: 22,5/16,5/13,5 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

turku

Monday Jazz Happening: Relax Corner,Rica Bar, turku6.9. Klo 19:00

Relax Corner

keikka
Maanantaijamien lähtölaukaukset ammutaan ilmoille kapellimestari Mikko Maunulan komennossa. Luvassa jazzin lyhyt oppimäärä ja soulia edistyneemmille.
 
Mikko Maunula, rummut, kapellimestari
Jusu Heinonen, saksofoni
Timo Kajamies, piano
Vesku Saloranta, basso
 
Relax Corner esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Tapahtuma on kaikille avoin ja sisäänpääsy on maksuton. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!
 
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, joka käynnistää jo 16. kautensa. Tänä vuonna mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.
 
Tapahtumassa noudatetaan pandemian aikaisia ravintolarajoituksia ja hygieniasuosituksia.