Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 18.9.

helsinki

The Lighthouse -julkaisukeikka,Galleria Rankka, helsinki18.9. Klo 18:00

Niklas Winter

Lorenzo Cominoli (www)

keikka

Liput 10€ paikan päällä

Niklas Winter & Lorenzo Cominolin The Lighthouse -levyn julkaisukeikka. Tämä Helsingin konsertti on osa Italiassa ja Suomessa tapahtuvaa kahdeksan konsertin kiertuetta.

Niklas Winter - kitara

Lorenzo Cominoli - kitara

'Rauhallisesti kelluva The Lighthouse on kahden kitaristin lähes meditatiivinen näkemys kitarajazzista modernissa maailmassa' - Aleksi Näsänen, TS, 8/2021.

kokkola

PERUTTU/CANCELLED! Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland tour: Reiska Laine Quintet,Kulttuuritalo Jungsborg, kokkola18.9. Klo 16:00

keikka

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa. Viisi Jazzliiton Yrjö-palkinnon saajaa, eli Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–25.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä.

"Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia. Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Reiska Laine Quintet: Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila(* – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut
*) Tuomarila esiintyy Jazzliiton kiertueella Seppo Kantosen sijaan.

tampere

Timo Lassy Trio,TTT-Klubi, tampere18.9. Klo 22:00

Timo Lassy Trio

Liput 25 €

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia. Syksyllä 2020 Lassy vastaanotti Suomen Jazzliitolta Yrjö-palkinnon, alan tärkeimmän kotimaisen tunnustuksen ansiokkaasta urasta. Lassyn 14-vuotinen sooloura on poikinut yhdeksän kansainvälisesti julkaistua levytystä. Yksi kohokohdista, Moves-albumi, palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2018 jazzlevynä. Sitä on sekä kotimaisissa että kansainvälisissä huippuarvioissa kuvattu merkkiteokseksi, joka esittelee artistin tuotantoa laaja-alaisesti ja enteilee uusia taiteellisia avauksia ja suuntauksia.

TTT-klubin illassa Lassy esittelee uuden triokokoonpanonsa, johon kuuluvat kotimaisen jazzin kovatasoiset luottonimet basisti Ville Herrala ja rumpali Jaska Lukkarinen. Luvassa on tuoretta, nimenomaan tälle ryhmälle luotua musiikkia Lassyn terävästä sävelkynästä.

turku

Flame Jazz Cruise 18,Viking Grace, turku18.9. Klo 20:55

Kaisa Mäensivu Trio

Anna Inginmaa (www)

Maja Mannila Band (www)

keikka

Flame Jazz Cruise palaa Itämeren aalloille! Kahdeksannentoista kerran järjestettävä jazzristeily tuo Viking Gracelle jälleen odotetun minifestivaalin kuudella liekehtivällä esityksellä. Matkan aikana kuullaan tarttuvaa tarinankerrontaa, vapaasti virtaavia tulkintoja, riemukasta rytmi-iloittelua ja taatusti taidokkaita sooloja.

Huippumuusikoiden huumaava groove valtaa laivan, kun risteilyn käynnistää Kaisa Mäensivu Trio vieraanaan liekehtivä tenorisaksofonisti Joonatan Rautio. Basisti Mäensivu väläyttää myös laulutaitojaan esittämällä jazzlauluklassikoita persoonallisina suomenkielisinä käännöksinä. Myös yökerhon puolella kuullaan suomenkielistä vokaalijazzia sielukkaan Anna Inginmaan ja huippubändin tulkitsemana. Inginmaan musiikissa yhdistyvät niin herkkyys kuin raakuus. Illan päättää vaikuttava pianisti-laulaja Maja Mannila hyväntuulisen yhtyeensä kanssa. Nuorten lahjakkuuksien ohjelmistossa kohtaavat r’n’b, soul, jazz ja gospel sekä vapaus ja hauskanpito.

Konserttien lisäksi risteilyllä järjestetään jameja ja talk show -keskusteluja.

 OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 18.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Kaisa Mäensivu Trio feat. Joonatan Rautio (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Anna Inginmaa (Vogue)
Klo 00.15 Maja Mannila Band (Vogue)

 

Lähtö Turun satamasta lauantaina 18.9. klo 20.55.
Paluu sunnuntaina 19.9. klo 19.50.

Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE