Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 24.9.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Artturi Rönkä & Amanda Blomqvist,Hakasalmen huvila, helsinki24.9. Klo 19:00

Artturi Rönkä & Amanda Blomqvist

(+ Artturi Rönkä, Amanda Blomqvist)
keikka

Artturi Rönkä

Pianisti-säveltäjä Artturi Röngän soolokonsertti koostuu uudesta, vuonna 2020 sävelletystä musiikista. Sävellyksissä voi kuulla kaikuja niin modernista jazzista ja nykytaidemusiikista kuin kauempaakin musiikin historiasta. Pandemia-ajan päiväkirjaa muistuttavien luonnosmaisten sävellysten ympärillä kuullaan myös vapaata improvisointia. Konserttia on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Artturi Rönkä (s. 1990) on helsinkiläinen pianisti-säveltäjä, jonka tuotantoon kuuluu sekä jazzia että uutta konserttimusiikkia. Pianistina Rönkää voi kuulla mm. yhtyeissä AR Quartet, Kasperi Sarikoski & Nuance, Jere Haakana Varjosto ja Selma Juudit Alessandra. Rönkä on myös kysytty sovittaja, jonka sovituksia mm. UMO Helsinki Jazz Orchestra esittää säännöllisesti.

Artturi Röngän kotisivut

Amanda Blomqvist

Ahvenanmaalainen rumpali-laulaja Amanda Blomqvist on tuttu soundillisesti rikkaista yhtyeistä Birdpeople ja Frank Frank Frank. Uusi sooloprojekti on paljas mutta myös voimakas, rumpujen ja ihmisäänen yhdistelmä, jossa minimalistiset rytmit sekä vapaa improvisaatio löytävät luonnollisen paikkansa.

Kuvat – Artturi Rönkä: Maarit Kytöharju, Amanda Blomqvist: Tani Simberg

Paikkoja on rajoitetusti. Ennakkolipun ostaneille varataan paikat.

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).

Liput: 20/15/12 €.

Hakasalmen huvilan terveysturvallisuusohjeet

Tomi Salesvuo East Funk Attack,G Livelab Helsinki, helsinki24.9. Klo 20:00

keikka

Väkevän energisistä live-esiintymisistään tunnettu Tomi Salesvuo East Funk Attack julkaisee helmikuussa uuden levynsä ja esiintyy G Livelab Helsingissä albumin julkaisukeikalla. Euroopassa useaan otteeseen kiertänyt funk-ryhmä tarjoilee klubilla tuoreita kappaleitaan, jotka nojaavat laulaja Taru Ratilaisen vahvaan tulkintaan sekä rytmisektion tiukkaan grooveen. Sävellyksissä on tarttumapintaa sekä viitteitä pop-, rock- ja soul-musiikin tunnelmiin, jotka tarjoillaan yleisölle yhtenäisellä ja svengaavalla otteella. Yhtyeen musiikin on sanottu tuovan mieleen niin Isaac Hayesin, Public Enemyn kuin Tower of Powerinkin.

salo

SaloJazz Festival No10: KJETIL MULELID TRIO (NO) @Bio Jännä,Bio Jännä, salo24.9. Klo 19:00

Liput 17 € / 15 €

Kjetil A. Mulelid – piano

Bjørn Marius Hegge – basso

Andreas Winther – rummut

 

Kjetil Mulelid on norjalainen pianisti, joka valmistui Trondheimin yliopiston jazz-linjalta vuonna 2014. Hänen musiikkiaan on kuultu livenä Japanissa, Yhdysvalloissa ja suurimmassa osassa Eurooppaa. Sooloprojektiensa lisäksi Mulelidin musiikkia voi kuulla yhtyeissä Wako ja Kjemilie. Saloon hän tuo erinomaisia arvosteluja saaneen trionsa, mikä on myös Young Nordic Jazz Comets -voittaja.

 

Trio julkaisi debyyttialbuminsa loppuvuonna 2017 arvostetulla, skandinaavista musiikkia julkaisevalla Rune Grammofon -levymerkillä. Siitä lähtien yhtye on keikkaillut aktiivisesti ympäri Eurooppaa saaden erinomaisia arvioita niin lehdistöltä kuin yleisöltäkin. Yhtyeen toinen albumi julkaistiin 2019 saman levy-yhtiön toimesta. Kappaleet ovat pianisti Kjetil Mulelidin käsialaa. Sävellyksissä kauniit melodiat yhdistyvät kiehtovasti monikerroksiseen rytmimaailmaan ja rikkaisiin harmonioihin.

 

- "So, lately, I’ve been addicted to the music of Kjetil André Mulelid" - Bird is the worm (US)

- “Mulelid leads his young trio with a maturity that contradicts his age” - All About Jazz (US)

SaloJazz Festival No10: JUKKA ESKOLA SOUL TRIO feat. TIMO LASSY,Bio Jännä, salo24.9. Klo 21:00

Liput 25 € / 23€

Jukka Eskola – trumpetti

Mikko Helevä – Hammond-urut

Anssi Tirkkonen – rummut

Timo Lassy - tenorisaksofoni

 

Jukka Eskola Soul Trion musiikin avainsanoina ovat juurevuus, rytmi ja svengi. Yhtyeen musiikilliset esikuvat ovat peräisin pääasiassa 1950- ja 60-luvuilta. Trio on esiintynyt ympäri maailmaa ja hurmannut hienostuneella dynamiikallaan niin kuulijat kuin kriitikotkin. Kolmikko julkaisi äskettäin toisen pitkäsoittonsa, joka on saanut ylistävää palautetta kautta linjan. Steamy!-albumin uudet kappaleet esittelevät entistä vapautuneemman yhtyeen, joka haastaa itseään soitannollisesti uskomattomiin suorituksiin.

 

Trioa johtaa television monista TV:n musiikkiohjelmistakin tuttu trumpetisti Jukka Eskola, rumpuja Salon keikalla soittaa Anssi Tirkkonen, ja Hammond-urkuja Mikko Helevä. Salo Jazzin keikalle yhtye saa erikoisvieraakseen suomijazzin terävimpään kärkeen kuuluvan saksofonisti Timo Lassyn, joka on myös vieraillut yhtyeen ensimmäisellä levyllä. Nämä kotimaisen jazzin ehdottomat virtuoosit vakuuttavat niin taidoillaan kuin positiivisella energiallaan. Jokaisesta soittajasta huokuu musiikin ilo, ja yhteissoitto toimii luontevasti kuin hengitys. Yhtyeen musiikki koostuu originaaleista sävellyksistä sekä muutamista tarkkaan valikoiduista gospel- ja soul-vaikutteisista lainakappaleista. Bossa nova- ja sambarytmit sulautuvat monipuoliseen soul jazz -kokonaisuuteen saumattomasti.

savonlinna

Vapaat äänet: AINON + Three Days of Forest,Savonlinnan kulttuurikellari, savonlinna24.9. Klo 19:00

AINON (www)

Three Days of Forest (www)

keikka

AINON ja ranskalainen Three Days of Forest kiertävät Suomea syyskuun lopulla

Vapaat äänet -agentuurin yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa tuottama kiertue vie yhtyeitä ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. AINON ja Three Days of Forest esiintyvät Savonlinnan Kulttuurikellarissa 24. syyskuuta. Konserttia järjestää Olavin Jazz.

Vapaat äänet tarjoilee syyskuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta, kun tien päälle lähtevät vuosi sitten debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaissut AINON ja ranskalainen vapaasta improvisaatiosta ja runoudesta ammentava trio Three Days of Forest. Yhtyeet esiintyvät syys-lokakuun aikana yhteensä 12 konsertissa ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. Kiertue on Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton järjestyksessään 33. yhteistuotanto.

Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaisiin tulokkaisiin, jonka We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kehuja poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimastaan ja kiehtovasta äänikirjostaan kiitelty omintakeinen nelikko soittaa kiertueella debyyttialbumiltaan tuttuja kappaleita sekä uusia sävellyksiä. Juutilaisen rinnalla AINONissa soittavat viulisti ja alttoviulisti Merimaija Aalto, puupuhaltaja Milo Linnovaara sekä mm. Alder Egosta tuttu rumpali Joonas Leppänen. AINON esiintyy myös 30.9. kinokonsertissa italialaisen Filibus-mykkäelokuvan säestäjänä Kuopion Rikos-Vilimit -tapahtuman avajaisissa. 

Three Days of Forest puolestaan on Ranskan nuoresta jazzskenestä ponnistava, vokalisti Angela Flahaultin, alttoviulisti Séverine Morfinin ja rumpali Blanche Lafuenten muodostama trio, joka ammentaa afroamerikkalaisten kirjailijoiden runoudesta ja loihtii ilmoille persoonallista sähköistä protestimusiikkiaan, liikkuen suvereenisti free jazz -tunnelmistaa tuutulauluihin. Vuonna 2019 näyttävän Suomen debyyttinsä Raahen Rantajatseilla ja Tampere Jazz Happeningissa tehnyt yhtye esittää kiertueellaan tuoretta ohjelmistoaan. Trio valittiin vuonna 2019 arvostettuun nuorta ranskalaista jazzia edistävään Jazz Migration -sarjaan.

AINON
Aino Juutilainen, sello, sävellys / Merimaija Aalto, viulu, alttoviulu, ääni / Milo Linnovaara, saksofoni, klarinetti, huilu / Joonas Leppänen, rummut

Three Days of Forest
Angela Flahault, ääni / Séverine Morfin, alttoviulu / Blanche Lafuente, rummut

Ovet auki klo 18 | Liput ovelta sekä nettilippu.fi 20€/18€
Savonlinnan Kulttuurikellari, Olavinkatu 34, Savonlinna | järj. Olavin Jazz ry

Kiertueen yhteistuotanto:  Vapaat äänet & Suomen Jazzliitto
Kiertuetta tukevat: MES, AJC – Association Jazzé Croisé, Ranskan Instituutti Suomessa, CNM – Centre National de la Musique