Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 11.9.

helsinki

Eva Vikman & Premium Jazz Experience XV Kansainvälinen Rajaton jazz -festivaali,Vuotalo (Vuosali), helsinki11.9. Klo 19:00

Eva Vikman

Premium Jazz Experience

keikka

Liput käsittelykuluineen 20/18 €

Uuden sukupolven lahjakkaimpiin laulajiin mainittu, laulaja-lauluntekijä Eva Vikman on tullut tunnetuksi raikkaana ja sävykkäänä tulkitsijana. Etenkin viime vuosina hän on noussut esiin rakastettujen 1950- ja 60-luvun jazziskelmien tulkkina.

Helmikuussa 2020 Eva Vikman julkaisi esikoisalbuminsa Iltaa, hyvää iltaa ja uutta musiikkia on tulossa pian lisää. Evan rinnalla soittaa Suomen eturivin jazzmuusikoista koostuva Premium Jazz Experience. Kokoonpanossa soittavat Ilkka Hanski (basso), Janne Levy (piano) ja Eki Vikman (rummut).

Illan aikana kuullaan 1950-60-lukujen kotimaisia ja ulkomaisia klassikoita uudella svengillä sekä Eva Vikmanin omia kappaleita Iltaa, hyvää iltaa –albumilta. Mukaansa tempaavan jammaava tunnelma on taattu!

Konsertti tullaan toteuttamaan noudattaen tapahtumahetkellä voimassa olevia yleisötapahtumien määräyksiä ja ohjeita. Vuotalon konserttiin myydään ainoastaan 25 lippua. Lämpimästi tervetuloa jazzmusiikin juhlaan Vuotaloon!

Kesto: n. 90 min, ei väliaikaa

kerava

Kerava Jazz: Pääkonsertti,Kerava-sali, kerava11.9. Klo 17:00

Mikko Innanen Autonomus

Samuel Blaser Trio

Raoul Björkenheim Solar Winds

Liput alk. 35€

Festivaalin pääkonsertissa lauantaina 11.9. on kolmen kovan eurooppalaisen ryhmän kattaus.

Mikko Innasen Autonomus -yhtyeessä soittavat norjalaispianisti Håward Wiik ja tanskalaisrumpali Peter Bruun.

Raoul Björkenheimin Solar Winds -yhtye muodostaa oman käsityksensä John Coltranen viimeisen vaiheen musiikista. Mukana yhtyeessä italialaiset huippumuusikot, viulisti Emanuele Parrini ja rumpali Tiziano Tononi.

Illan kolmatta yhtyettä johtaa vuonna 2018 parhaan eurooppalaisen muusikon palkinnon saanut sveitsiläispasunisti Samuel Blaser. Hän tuo mukanaan supertrion, jossa musisoivat jazzpiireissä erittäin arvostetut kitaristi Marc Ducret ja rumpali Gerry Hemingway.

Mikko Innanen Autonomus
Mikko Innanen, saksofonit
Eero Tikkanen, basso
Håvard Wiik (NO), piano
Peter Bruun (DE), rummut

Samuel Blaser Trio
Samuel Blaser, pasuuna
Marc Ducret, kitara
Gerry Hemingway, rummut

Raoul Björkenheim Solar Winds
Raoul Björkenheim, kitara
Emanuele Parrini, viulu
Jori Huhtala, basso
Tiziano Tononi, rummut

turku

Jazzliiton kiertueella/On Jazz Finland tour: Reiska Laine Quintet,Logomo, Move-sali, turku11.9. Klo 19:00

keikka

Jazzliiton kiertuesyksyn avaava viiden tähden kokoonpano on lyömätön maineessa ja kokemuksessa. Viisi Jazzliiton Yrjö-palkinnon saajaa, eli Reiska Laine Quintet valloittaa intensiivisellä kiertueellaan 10 kaupunkia 11.–25.9.2021.

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä miehellä ei aiemmin ole ollut. Vuonna 2018 rumpali vihdoin kokosi haaveidensa bändin, johon kuuluvat kosketinsoittaja Seppo Kantonen ja kontrabasisti Ulf Krokfors sekä saksofonistilegendat Eero Koivistoinen ja Juhani Aaltonen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin “mestarit areenalla” keräsi suurta suosiota vuosien 2019 ja 2020 konserteillaan muun muassa Pori Jazzissa, Jazz-Espalla ja Tampere Jazz Happeningissä. Viisikko pureutuu jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan että kappalevalinnoissaan. Tarjolla on sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä.

"Kun suomalaisen jazzin kokeneimmat muusikot olivat yhdessä lavalla, niin oli lupa odottaa soitannollisesti hienosti tulkittua huippujazzia. Olin asennoitunut siihen, että tulemme kuulemaan paljon kulutettuja ikivihreitä hyvien soittajien tulkitsemana, mutta saimmekin nauttia aivan muusta, ylivertaisesta korvaamattoman ainutlaatuisesta näytöksestä.” – Jouko Kirstilä, Jazzrytmit

Reiska Laine Quintet: Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni, Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni, Alexi Tuomarila(* – piano, Ulf Krokfors – kontrabasso, Reiska Laine – rummut
*) Tuomarila esiintyy Jazzliiton kiertueella Seppo Kantosen sijaan.