Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 23.9.

espoo

April Jazz Club + WeeGee: Ingibjörg Turchi band,Näyttelykeskus WeeGee, espoo23.9. Klo 17:30

Ingibjörg Turchi band

keikka

Basisti-säveltäjä Ingibjörg Turchi on vakiinnuttanut paikkansa islantilaisen musiikin kentällä jo vuosikymmenen ajan. Oman yhtyeensä kanssa vuodesta 2017 keikkaillut Ingibjörg Turchi on julkaissut kaksi soololevyä. Jazzia, minimalismia ja kokeellisuutta melodiseen kudelmaan yhdistävä albumi Meliae (2020) palkittiin kotimaassaan muun muassa vuoden parhaana Jazz & Blues -albumina.

Ingibjörg Elsa Turchi, basso
Magnús Trygvason Eliassen, rummut
Hróðmar Sigurðsson, kitara
Tumi Árnason, tenorisaksofoni

Vapaa pääsy!

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Trio Idiom,Ravintola Poppari, jyväskylä23.9. Klo 19:00

Trio Idiom

keikka

Syyskauden ensimmäisessä Jazz Jkl Live -konsertissa esiintyy tuore kokoonpano Trio Idiom, jonka muodostavat jyväskyläislähtöinen huippukitaristi Tuomo Dahlblom, vuoden 2019 Yrjö-palkinnon pokannut pianisti Riitta Paakki sekä kotimaan työllistetyimpiin jazzbasisteihin kuuluva Ville Herrala. Musiikillisesti monipuolinen ilta koostuu originaaleista ja raikkaista lainanumeroista perinteikkään pianotriokokoonpanon liukuessa ketterästi jazzin eri tyylilajista toiseen!

Trio Idiomin muusikot ovat tuttuja kasvoja monien kotimaisten kärkijazzyhtyeiden riveistä, ja ovat kaikki ansiotuneet myös omien sooloprojektiensa parissa. Tuomo Dahlblom Bandin viime vuonna digitaalisesti julkaistu albumi niitti ylistäviä arvioita, Paakin uusi kvartettilevy Piste oli alkuvuodesta Emma -ehdokkaana parhaana kotimaisena jazzlevynä ja Herrala julkaisi hiljattain rohkean ja persoonallisen kontrabassosoololevyn.

Liput 15/10 €
Tilaisuudessa on 100 hengen yleisörajoitus. 

kitee

Vapaat äänet: Three Days of Forest,Ilmarisen Ravintolasali, kitee23.9. Klo 18:00

Three Days of Forest (www)

keikka

VAPAAT ÄÄNET -KIERTUE 2021: JAZZIN ÄÄRI-ILMIÖITÄ!

Vapaat äänet -kiertue tarjoilee syyskuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta. Ranskan nuoresta jazzskenestä ponnistava Three Days of Forest esiintyy torstaina 23.9. Kiteellä Ilmarisen Ravintolasali.   

Three Days of Forest on Ranskan nuoresta jazzskenestä ponnistava, vokalisti Angela Flahaultin ja alttoviulisti Séverine Morfinin johtama trio, joka ammentaa afroamerikkalaisten kirjailijoiden runoudesta ja loihtii ilmoille sähköistä protestimusiikkia, liikkuen freejazzista tuutulauluihin. Vuonna 2019 näyttävän Suomen debyyttinsä Raahen Rantajatseilla ja Tampere Jazz Happeningissa tehnyt yhtye esittää kiertueellaan uutta ohjelmistoaan. Yhtye valittiin 2019 arvostettuun nuorta ranskalaista jazzia edistävään Jazz Migration -sarjaan.

Angela Flahault ääni, efektit
Séverine Morfin alttoviulu, efektit
Blanche Lafuente rummut

Liput 15 €  maksu käteisellä tai Mobile Pay | Järj. Kiteen kaupungin kulttuuritoimi & Vapaat äänet
Koulutie 3, 82500 Kitee
 

lieksa

Vapaat äänet: AINON,Brahea-Kampus, lieksa23.9. Klo 19:00

AINON (www)

keikka

 

AINON ja ranskalainen Three Days of Forest kiertävät Suomea syyskuun lopulla

Vapaat äänet -agentuurin yhteistyössä Suomen Jazzliiton kanssa tuottama kiertue vie yhtyeitä ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. AINON-yhtyeen kiertueen osuus käynnistyy Lieksasta 23. syyskuuta. Konserttia järjestävät Jazzkerho -76 Joensuu ja Lieksan kulttuuritoimi. 

Vapaat äänet tarjoilee syyskuun lopussa kansainvälisen tuulahduksen jazzin ja improvisoidun musiikin maailmasta, kun tien päälle lähtevät vuosi sitten debyyttialbuminsa We Jazz Recordsilla julkaissut AINON ja ranskalainen vapaasta improvisaatiosta ja runoudesta ammentava trio Three Days of Forest. Yhtyeet esiintyvät syys-lokakuun aikana yhteensä 12 konsertissa ympäri Suomen, yhdessä ja erikseen. Kiertue on Vapaat äänet -agentuurin ja Suomen Jazzliiton järjestyksessään 33. yhteistuotanto.

Sellisti Aino Juutilaisen luotsaama AINON kuuluu kotimaisen jazzkentän raikkaisiin tulokkaisiin, jonka We Jazz Recordsin syksyllä 2020 julkaisema debyyttialbumi Drought keräsi runsaasti huomiota ja sai osakseen kehuja poikkeuksellisen onnistuneesta klassisen musiikin ja jazzin synteesistä. Ilmaisuvoimastaan ja kiehtovasta äänikirjostaan kiitelty omintakeinen nelikko soittaa kiertueella debyyttialbumiltaan tuttuja kappaleita sekä uusia sävellyksiä. Juutilaisen rinnalla AINONissa soittavat viulisti ja alttoviulisti Merimaija Aalto, puupuhaltaja Suvi Linnovaara sekä mm. Alder Egosta tuttu rumpali Joonas Leppänen. AINON esiintyy myös 30.9. kinokonsertissa italialaisen Filibus-mykkäelokuvan säestäjänä Kuopion Rikos-Vilimit -tapahtuman avajaisissa. 

AINON
Aino Juutilainen, sello, sävellys / Merimaija Aalto, viulu, alttoviulu, ääni / Suvi Linnovaara, saksofoni, klarinetti, huilu / Joonas Leppänen, rummut

Pääsylippujen hinta 20 €
Jazzkerho -76 jäsenet 15 €
Opiskelijat 5 €
Lippujen ennakkomyynti: KK-KUVA, Kirkkokatu 21, Joensuu

Brahea-kampus, Lieksa, Kuhmonkatu 32, Lieksa

salo

SaloJazz Festival No10: JUKKA LINKOLA TENTET @Bio Jännä,Bio Jännä, salo23.9. Klo 19:00

Liput 22 € / 18 €

Jukka Linkola – piano, sävellykset

Jouni Järvelä – altto, -ja sopraanosaksofoni

Manuel Dunkel – tenorisaksofonit

Kasperi Sarikoski – pasuuna

Teemu Mattsson – trumpetti, flyygelitorvi

Vesa Ojaniemi – basso

Markku Kanerva – kitara

Mongo Aaltonen – perkussiot

Jaska Lukkarinen – rummut

Joonas Kasurinen – koskettimet

 

Säveltäjä-taiteilijaprofessori Jukka Linkola on yksi Suomen ansioituneimpia musiikintekijöitä.

 

Jukka Linkolan The Tentet -yhtyeen samannimisen levyn julkaisusta on kulunut jo 27 vuotta. Mainetta niittänyt yhtye on menestynyt muun muassa Prix-Italiassa, joka on kansainvälinen radio- ja televisioalan musiikkigaala. Tentet on myös tehnyt useita konserttikiertueita niin Suomessa kuin ulkomailla, ja nyt Linkola on palannut jälleen yhtyeensä kera konserttilavoille.

 

Salon Särkisalossa asuva Linkola astuu nyt Salon keikkalavalle SaloJazz Festival No 10 avauskonsertissa.

 

Jukka Linkola Tentetin rockisti jazzaava ja rytmisesti rehevä musiikki tasapainoilee lyyrisyyden ja dramatiikan välillä, unohtamatta funkin ja lattarimusiikin aineksia.

Jazzliitto myönsi Linkolalle Yrjö-palkinnon jo vuonna 1979, ja vuonna 1997 hänen EQ-yhtyeensä voitti vuoden Jazz-Emman. Linkola on voittanut monia kansainvälisiä sävellyskilpailuja, mm. Le Havren kaupungin sävellyskilpailu, Paris Opera Screen sekä Cannes Midem Awards. Hän on myös saanut kaksi elokuvamusiikin Jussi-palkintoa.