Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 10.9.

helsinki

DANTCHEV:DOMAIN Kapsäkki,Kapsäkki, helsinki10.9. Klo 19:00

keikka

Liput 26 €/22 €
Kesto: n. 1 h (ei väliaikaa)

Rajoja rikkovaa rytmimusiikkia! Dantchev: Domain on vahvoja elokuvallisia melodioita, tiukkoja Bulgarian rytmejä sekä jazzin ja bluesin elementtejä yhdistettynä tarinoihin elämänmatkalta. Vaskipuhaltimien, perkussioiden sekä vangitsevan laulun uniikki kombinaatio vie yleisön ilosta suruun ja myös tanssilattialle. Yhtyeen musiikki ammentaa perinteestä, mutta nojaa sujuvasti myös tämän päivän musiikilliseen ympäristöön.

Vuonna 2019 perustettu kansainvälinen kvintetti on muodostunut suomalais-bulgarialaisen laulaja-säveltäjän Anna Dantchevin kirjoittaman materiaalin ympärille. Anna Dantchev, joka tunnetaan myös taiteilijanimellä 'Bulgarian Voice from Finland', on moni-ilmeinen ja karismaattinen laulaja, jonka oma sävelkieli tavoittaa yleisön yli genrerajojen. Yhtyeen debyyttialbumi Say It (Glomama Music) julkaistiin toukokuussa 2020. Se valittiin asiantuntija- ja kuulijaäänestyksellä Vuoden Kansanmusiikkilevyksi. Yhtyeen kaikki jäsenet ovat tunnettuja suomalaisella jazz- ja etnomusiikin kentällä.

Esiintyjät:
Anna Dantchev (FI/BG), laulu, tupan-rumpu
Erno Haukkala (FI), pasuuna, sousafoni
Kenneth Ojutkangas (FI/US), kitara, tuuba
Antti-Pekka Rissanen (FI), rummut
Joao Luis (PT), vibrafoni, perkussiot

hämeenlinna

SIIRTYNYT/POSTPONED: Street Level: Natural High,Suistoklubi, hämeenlinna10.9. Klo 20:00

keikka

Jukka Gustavson & Street Level yhtyeen esiintyminen Linna Jazzin Suisto klubilla (HML) 10.9.2021 on siirtynyt ja uusi päivämäärä on 12.2.2022

Liput 22 €

Street Level on pitkän linjan konkareiden tuore yhtye. Street Levelin musiikki pohjautuu progressiiviseen rockiin, jossa on runsaasti vaikutteita jazzista, funkista sekä 70-luvun popmusiikista. Musiikissa on myös runsaasti tilaa luovalle improvisoinnille.

Esiintyminen Suistoklubilla on uuden Natural High -levyn julkistamiskonsertti. Musiikki on taattua Jukka Gustavsonia, ja koko trio on vahvasti edustettuna. Street Level perustettiin aikanaan muutamaa esiintymistä varten. Yhteinen sävel löytyi kumminkin heti, joten pitkäaikaisempi yhteistyö oli luonnollinen jatke. Nimeksi tuli rumpali Thomas Törnroosin ehdottama "Street Level" koska ensimmäinen konsertti soitettiin Porvoon Kahvila Rongossa katutasossa. Yhtyeellä on takana toistakymmentä esiintymistä ja yhtyeen kemia toimii erinomaisesti. Gustavson on ehkä parhaimmillaan trio-kokoonpanossa, jossa hänen rikkaat harmoniansa pääsevät eniten oikeuksiin.

jyväskylä

Perjantain jazzklubi: Jazz Jkl Collective feat. Jukka Eskola,Ravintola Poppari, jyväskylä10.9. Klo 19:00

Jukka Eskola

Jazz Jkl Collective

keikka

Liput 15/10€

Jyväskylän syksyn jazzohjelman käynnistää Jazz Jkl Collectiven Perjantain jazzklubi solistivieraanaan trumpettimaestro Jukka Eskola! Klubilla nautitaan svengaavista 1960-luvun souljazz-klassikoista Eskolan huippuun hiotun trumpettisoundin johdattelemana.

Syyskauden avaavan Perjantain jazzklubin solistivieras Jukka Eskola on kotimaan arvostetuimpia trumpetisteja. Upeasta soundistaan tunnetun tähtimuusikon uran varrelle on mahtunut kansainvälisesti menestyneitä yhtyeitä (mm. The Five Corner's Quintet, Ricky-Tick Big Band, Jukka Eskola Soul Trio), mittava määrä levytyksiä ja lukuisia produktioita TV:n musiikkiohjelmien orkestereissa (mm. The Voice of Finland, SuomiLOVE, Elämäni Biisi). Illan ohjelmassa on tyylikkäästi ja ajattomasti svengaavia souljazz-klassikoita mm. Freddie Hubbardin, Cannonball Adderleyn ja Wes Montgomeryn tuotannosta.

Jazz Jkl Collectivessa ovat mukana kansainvälisesti korkealle arvostettu, Grammy-palkittu pianisti Marian Petrescu, oman sukupolvensa kärkimuusikoihin lukeutuva kitaristi Tuomas Paukku, pitkän linjan luottobasisti Pekka Törmänen sekä monipuolista ammattilaisuraa tekevä rumpali Touko Ruokolainen.

Tilaisuudessa on 75 hengen yleisörajoitus.

kerava

Kerava Jazz: Pyhät Puhaltimet,Keravan kirkko, kerava10.9. Klo 17:00

Pyhät Puhaltimet

Liput 20€ ovelta

Saksofonistit Pepa Päivinen, Mikko Innanen, Jouni Järvelä ja italialainen Dimitri Espinosa kaivautuvat musiikin hengelliseen syväkerrokseen. Pyhät Puhaltimet elävöittävät ja uudistavat John Coltranen ja Albert Aylerin henkistä ja hengellistä perintöä. Ohjelmistossa kokoonpanon jäsenten omia sävellyksiä ja afroamerikkalaisia spirituaaleja.

Mikko Innanen, altto- ja sopraninosaksofoni
Pepa Päivinen, baritonisaksofoni, bassoklarinetti
Jouni Järvelä, sopraano- ja alttosaksofoni
Dimitri Grechi Espinosa (IT), tenori- ja alttosaksofoni
Markku Salo, puheet

Kerava Jazz: Mikko Pettinen Why Not,Kerava-sali, kerava10.9. Klo 19:00

Liput alk. 20 €

Multi-instrumentalisti Mikko Pettinen on koonnut innovatiivisen kokoonpanon, joka ei pelkää tarttua kantaaottaviin teemoihin. Sen musiikissa akustinen ja sähköinen jazz kulkevat käsi kädessä maustettuna maailman musiikkien sävyillä ja ympäristöstä kumpuavilla vaikutteilla.

Mikko Pettinen, trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, koskettimet, efektit
Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit
Vesa Ojaniemi, basso, elektroniikka
Tuomas Timonen, rummut, Sensory Percussion

Kerava Jazz: Nina Mya,The New Sherwood, kerava10.9. Klo 21:00

Liput alk. 20€

Upeaääninen laulaja Nina Mya julkaisi uuden levynsä Just Another Lonely Soul heinäkuussa. Levy tuo uuden piirteen Ninan musiikkiin - kiinnostavia lisäelementtejä on löytynyt erityisesti soulmusiikista. Musiikissa kuuluvat edelleen myös jazzvaikutteet niin harmonioissa kuin loistavien muusikoiden soitossakin.

Nina Mya, laulu
Kalevi Louhivuori, trumpetti
Pope Puolitaival, saksofonit, huilu
Riitta Paakki, piano, rhodes
Varre Vartiainen, kitara
Jori Huhtala, basso
Jussi Lehtonen, rummut