Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Svart Lounge: Eero Koivistoinen Quartet & DJ John Wayne,Tenho Restobar, helsinki9.11. Klo 19:00

keikka

Svart Records ja Tenho Restobar järjestävät syksyllä kuukausittaista klubi-iltaa, jossa esiintyy Svart Recordsille levyttäviä artisteja. Marraskuun 9. juhlitaan kotimaisen jazzlegenda Eero Koivistoisen uuden albumin Illusion julkaisua.

Svart Recordsin pop up -levykauppa aukeaa ennen esiintyjiä kello 19.00 ja sinne tuodaan erikseen päävarastolta ainutlaatuisia levylöytöjä sekä uutuuksia erikoistarjoushinnoin. DJ John Wayne soittaa iltojen ratoksi näytteitä Svart Recordsin levyiltä sekä muutakin erinomaista musiikkia.

Vapaa pääsy!

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Lázlo Süle & Mikko Iivanainen DuoUnkarin kulttuuri- ja tiedekeskus, helsinki9.11. Klo 18:00

keikka

Säveltäjä-pianisti László Süle esittää jälleen jazzkonsertin Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa 9.11. klo 18. Konserttisarjassa Sülen kanssa on aiemmin soittanut mm. lyömä- ja puhallinsoittajia, mutta nyt estradille astuu kitarataiteilija Mikko Iivanainen. Ohjelmistossa kuullaan Sülen vartavasten tähän tilaisuuteen säveltämiä teoksia.

Mikko Iivanainen on soittanut ja soittaa yhä lukuisissa yhtyeissä, usein vaimonsa, laulaja Johanna Iivanaisen kanssa. Iivanaisen perustama yhtye Free Control on konsertoinut Suomen lisäksi myös Latviassa, ja Johanna Iivanaisen nimellä julkaistu albumi (2004) pääsi Jazz Emma -ehdokkaaksi. Vuotta myöhemmin Loco Motife -yhtyeen kanssa julkaistu albumi Penguin Beguine (2005) sai Jazz Emma -palkinnon eli vuoden 2005 parhaan jazzlevytyksen palkinnon. Iivanainen soittaa myös Kurkirku-yhtyeessä, jonka ensimmäinen levy The Mesh sai vuonna 2006 Emma-ehdokkuuden. Vuonna 2005 muodostui lisäksi Nordic Trinity -trio, jossa Iivanaisen lisäksi soittaa saksofonisti Junnu Aaltonen ja rumpali Klaus Suonsaari. Yhtye on julkaissut neljä albumia, joista Wonders Never Cease sai Emma-ehdokkuuden vuonna 2006.

Mikko Iivanaisen tärkeimpiä innoittajia ovat Jimi Hendrixin lisäksi Raoul Björkenheim, Kingston Wall, Petri Wall sekä Bill Frisell.

László Süle (1955) opettaa Metropolia Ammattikorkeakoulussa pianonsoittoa, musiikin historiaa, didaktiikkaa ja säveltämistä. Hän opiskeli aikoinaan säveltämistä ja rakastui jazzimprovisointiin, jonka ansiosta hän päätyi suorittamaan jatko-opintonsa Béla Bartók -konservatorion jazzmusiikin laitoksella. Suomeen Süle muutti vuonna 1989 opetustyön perässä, ja siitä asti hän on ollut lukuisissa kansainvälisissä opettajavaihto-ohjelmissa Ruotsissa, Norjassa, Islannissa ja Portugalissa. Hän on julkaissut lukuisia levyjä, jotka pitävät sisällään niin hänen omia kappaleitaan kuin muitakin jazzin ja klassisen musiikin helmiä. Süle loi yhdessä Pentti Lahden ja Scarbantia-jousikvartetin kanssa vuonna 2004 Emma-ehdokkaaksikin päässeen Absence-albumin, joka pääsi Suomen saman vuoden jazzlevytysten viiden kärkeen. Hän on esiintynyt monissa jazz-kokoonpanoissa ja klassista musiikkia soittavissa kamariorkestereissa.

Mikko Iivanainen - kitara
Lázlo Süle - piano

”Sülen musiikille on leimallista suuri muoto, suuret tunteet ja maailmoja syleilevät näyt, mutta myös kuvaileva runollisuus ja herkkä melodisuus parhaimpien jazzballadien tyyliin. Kappaleiden tunnelmat liikkuvat dramaattisesta virtuositeetista meditoivaan ja eteeriseen kuunteluun.” (HS

Vapaa pääsy! Käsiohjelma 5 €, tuotto menee lyhentämättömänä muusikoille.