Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 26.8.

helsinki

Viapori Jazz: Olli Hirvonen & Saku Mattila,Jääkellari, helsinki26.8. Klo 13:00

Olli Hirvonen & Saku Mattila

keikka

Kitaristi Olli Hirvosen ja oboisti Saku Mattilan yhteistyö on alkanut jo lähes vuosikymmen sitten. New Yorkissa asuvaa, kansainvälisesti palkittua Hirvosta ja monessa liemessä keitettyä, puhallinorkesterikapellimestariksi opiskelevaa Mattilaa yhdistää instrumentaalisen huippuosaamisen lisäksi myös halu välttää musiikillista lokeroitumista. Konsertissaan duo yhdistelee jazzia, klassista ja kansanmusiikkia vapaaseen improvisointiin keskittyen siihen miten musiikkia soitetaan, eikä siihen mitä musiikkia soitetaan. Ja tämähän sopii erinomaisesti Viapori Jazzin henkeen!

Liput 25 €

Viapori Jazz: Milo & Moses,Jääkellari, helsinki26.8. Klo 16:00

Milo & Moses (www)

keikka

No nyt on tuoretta musisointia tarjolla! Paljon huomiota herättänyt Milo & Moses on kahden yläasteikäisen muusikon Milo Mäkelän ja Moses Kuloniemen kokoonpano, johon on hyväksytty mukaan myös yksi juuri ajokortti-ikäinen konkari, basisti Jon Pettersson. Pojat ovat saaneet ensimmäisen levynsä musiikillisesta kypsyydestä paljon kiitosta, ja toinen äänite onkin jo suunnitteilla. Viapori Jazzin yleisöllä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tulla kuulemaan kaikkien aikojen nuorimman levyttäneen suomi-jazzyhtyeen groove jazzia!

Liput 25 €

Viapori Jazz: Piae Cantiones 2.0 - Seppo Kantonen Band & Aija Puurtinen,Tenalji von Fersen, helsinki26.8. Klo 18:00

Seppo Kantonen Band & Aija Puurtinen

keikka

Maamme juhlavuonna on luontevaa luoda silmäys suomalaisuuden virstanpylväisiin, joista yksi on eittämättä Piae Cantiones, ensimmäinen julkaistu suomalainen laulukirja. Sen ensiversio ilmestyi 435 vuotta sitten, ja myöhemmin kansakuntamme havitellessa itsenäisyyttä sitä pidettiin näyttönä Suomen kansan henkisistä pyrkimyksistä. Konsertissa kuultavat kappaleet pohjautuvat julkaisun sävelmistöön, mutta ovat kulkeneet ainutlaatuisen pianistimme Seppo Kantosen suodattimien läpi. Luvassa on siis päivitys hurskaista lauluista, Kantosen ja yhtyeen muiden persoonallisten muusikoiden fantasia historiallisista teemoista. 

Liput 25 €

Viapori Jazz: Perko - Edelmann - Paatelma,Suomenlinnan kirkko, helsinki26.8. Klo 20:00

Samuli Edelmann

Jukka Perko

keikka

Tahoillaan virsiä varioineet Jukka Perko ja Samuli Edelmann ovat viimein yhdistäneet voimansa, ja esiintyvät elokuiselle Viapori Jazzin yleisölle. Suomenlinnan majakkakirkossa on luvassa sakraalia soitantaa ja hengellisyyttä sanan monessa merkityksessä, versioita virsistä ja myös muun muassa Toni Edelmannin sävellyksiä Samulin taannoiselta Vaiheet -albumilta. Täältä on hyvä lähteä hartain mielin kohti festivaalin loppukonserttia Tenalji von Fersenissä.

Liput 25 €

Viapori Jazz: Rahan Rytmi - Mainosmusiikkia vuosien varrelta,Tenalji von Fersen, helsinki26.8. Klo 22:00

keikka

Koskaan et ole saanut yhtä kovaa tarjousta: mm. Marzi Nymanin ja Jarmo Saaren tähdittämä festivaalin viimeisen illan orkesteri lupaa ainakin kaksi mainosbiisiä yhden hinnalla! Tätä luksustuotetta on tarjolla vain rajoitetun ajan pääkaupunkiseudun Viapori Jazzeissa, joten kannattaa toimia nopeasti, ja äänestää suosikkiaan klikkaamalla liput itselleen jo etukäteen. Seteleiden suhinan voi suorastaan kuulla velikultien sormeillessa soittimiaan rahan kiilto silmissään (turhaan, sillä managerillehan nämäkin rahat valuvat). Nyt vain 24,99€, Viapori Jazzissa!

Liput 25 €

tampere

Emma Salokosken ääni ja musiikki tarjoaa Lasse Kurjen luonnehdinnan mukaan "paikan, jonne voi kadota rauhoittumaan ja paeta arjen kuohuista".

Vahva ja herkkä laulaja Emma Salokoski on ansainnut kannuksensa jazzin, bossa novan sekä musikaalien tulkitsijana, ja laajentanut ilmaisuaan viime aikoina myös elegantin popmusiikin suuntaan.

Monipuolinen Salokoski on julkaissut kahdeksan albumia ja esiintynyt niin sinfoniaorkestereiden solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Vaikuttavan uransa aikana hän on laulanut suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja portugaliksi. Tyylien kirjo on vaihdellut, mutta punaisena lankana on aina ollut laulujen tarinat.

TTT-Klubilla Salokoski muovailee tulkintansa duona Johanna Juholan kanssa. Juholaa on kutsuttu mm. virtuoosimaiseksi harmonikan uudistajaksi, haitarisupertähdeksi ja tangon kurittomaksi innovaattoriksi. Salokosken tapaan Juhola osaa monien eri tyylien estetiikan; hän on tehnyt omalla jäljittelemättömällä tavallaan näyttämömusiikkia, kamarimusiikkia, kansanmusiikkia, hip hopia, tangoa.

Konsertissa ystävykset Emma ja Johanna esittävät lämpimän läpileikkauksen Emman levyttämiä kappaleita. Ihana ilta!

Show klo 20, ovet klo 19
Liput 18 €, ennakkoon Lippu.fi