Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 31.8.

helsinki

UMO & Nukketeatteri Pinokio (Serbia): Max Metalik,Espan lava, helsinki31.8. Klo 19:00

keikka

Max Metalik on yksi maailman suurimmista nukketeatterinukeista. UMOn ja Nukketeatteri Pinokion (Serbia) musiikkia ja jättinukketeatteria yhdistelevä ulkoilmaesitys on ikärajaton ja maksuton.

Ihminen on aina halunnut tehdä jotain suurta, joka ylittäisi mielikuvituksen ja osaamisen rajat. Tässä tarinassa ryhmä innokkaita rakentaa metallista suuren hahmon ja antaa sille sielun. Herättyään eloon hahmo löytää itsensä, oman ymmärryksensä ja maailman ympärillään kuin vastasyntynyt lapsi. Mutta koska hän on pohjimmiltaan kone, on hänellä vaikeuksia käsitellä sielun mukanaan tuomia tunteitaan ja tämä aikaansaa oikosulun hänen systeemiinsä.

Max Metalik on syntynyt Helsingissä viime vuosituhannen lopulla. Esiinnyttyään näyttävästi Helsingissä vuoden 2000 kulttuuripääkaupunkitapahtumassa Max on kierrellyt esiintyen ympäri maailmaa serbialaisen Pinokio-teatterin johdolla. Nyt Max palaa takaisin synnyinseudulleen Helsinkiin juhlistamaan Nukketeatteri Sampon ja itsenäisen Suomen juhlavuosia. Esitys tuotetaan yhteistyönä UMOn kanssa, joka vastaa esityksen musiikista.

Esitys on osa SAMPO 2017 -nukketeatterifestivaalia, joka on tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä, nukketeatteria monipuolisesti esille tuova kansainvälinen festivaali. SAMPO 2017 levittäytyy Helsingin keskustaan tuoden iloa ja elämyksiä kaiken ikäiselle yleisölle.

Idea ja käsikirjoitus: Jari-Jussi Voijola, Kati Sorvali
Nuken suunnittelu ja rakennus: Jari-Jussi Voijola, Riiko Vormala, Kati Sorvali
Nukella näyttelijät: Ljiljana Živić, Željka Mandić, Borko Sarić, Jovan Popović, Goran Popović
Ohjaaja: Bojan Barić
Musiikki: UMO kapellimestarinaan Mikko Hassinen

Esityksen kesto on n. 45 min. ja se sopii kaikenikäisille. Vapaa pääsy!

joensuu

Jazzsyksyn avaus – Time Minister,Teatteriravintolan terassi, joensuu31.8. Klo 20:00

Time Minister

keikka

Time Minister on Joensuussa perustettu lahjakkaiden ja monipuolisesti kokeneiden nuoren polven muusikoiden tyylejä yhdistelevä fuusiojazz -bändi. Bändi on saanut vaikutteita mm. seuraavilta yhtyeiltä: Pat Metheny Group, Chick Corea Elektric Band, Dave Weckl Band ja Yellowjackets. Time Ministerin musiikkia voi luonnehtia melodiseksi, rytmikkääksi ja räiskähteleväksi. Konsertissa kuullaan Vili Paavilaisen, Jarmo Valmarin ja Tommi Ilosen sävellyksiä. Mennään tunnelmasta toiseen vauhtia ja vaaratilanteita kaihtamatta.

Tommi Ilonen – koskettimet
Vili Paavilainen – kitara
Jarmo Valmari – rummut
Antti Kasurinen – basso