Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Tiistai 22.8.

helsinki

Viapori Jazz: Jukka Perko Tritone goes Dizzy feat. Aili Ikonen,Tenalji von Fersen, helsinki22.8. Klo 19:00

keikka

Suomen lisäksi tänä vuonna on syytä juhlia toistakin 100-vuotiasta, nimittäin Dizzy Gillespieta! Jukka Perkolla on erityinen syy skoolata, sillä juuri Dizzy tarjosi aikoinaan huittislaisen teinipojan uralle lentävän lähdön pestaamalla tämän Euroopan ja Yhdysvallat kattavalle 70-vuotisjuhlakiertueelleen. Jazzin historiaa monella vuosikymmenellä luonut Gillespie tuli tunnetuksi ennen kaikkea toimiessaan Charlie Parkerin kera bebopin pääarkkitehtina, ja lisäksi hänen ansiokseen voidaan laskea afrokuubalaisten rytmien ujuttaminen jazzin perinteeseen. Nyt, juhlan kunniaksi, Jukka trioineen hölskyttää Dizzyn poskettomimmat klassikot uudeksi rytmicocktailiksi; pirskeissä piipahtaa laulaa lurittamassa myös armoitettu Aili Ikonen!

Liput 25 €

K-18

jyväskylä

Summer Jazz Club: Lime Quartet, Summer Jazz Club All Stars,Poppari, jyväskylä22.8. Klo 21:00

Lime Quartet (www)

Summer Jazz Club All Stars

keikka

Jyväskylän jazzkesä huipentuu tiistaina 22.8., kun heinäkuussa uuden yleisöennätyksensä tehnyt Summer Jazz Club valtaa Popparin vuoden viimeisen kerran. Ilta on samalla klubin perustajan, Antti Lähdesmäen, viimeinen kerta tapahtuman johdossa, ja kautensa päätöksen kunniaksi pianisti on kasannut Summer Jazz Club All Stars -kokoonpanon esittämään juuri tälle klubille sävelletyn kokonaisuuden. Ensi vuodesta eteenpäin klubien järjestämisestä vastaa uusi, nuorista jyväskyläläismuusikoista koostuva työryhmä, ja niin ikään nuorista, paikallisista jazzareista koostuu myös illan toinen bändi, Lime Quartet. 

Lime Quartet on viime vuonna perustettu Jyväskyläläinen yhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa keväällä 2017. Bändin muusikot ovat viime vuosina vuoron perään vieneet nimiinsä Popparin Vuoden tulokas- ja Vuoden muusikko -palkinnot, ja ovat nuoresta iästään huolimatta tuttu näky Jyväskylän jazzpiireissä. Oman musiikin lisäksi kokemusta löytyy mm. Jyväskylä Big Bandin riveistä. Lime Quartet on toinen yhtyeistä, joka on valittu klubien ohjelmistoon yhteistyössä paikallisten musiikkioppilaitosten kanssa järjestetyn demokarsinnan kautta, ja jäsenet edustavat sitä nuorten, jyväskyläläisten jazzmuusikoiden ryhmää, joka tulee ottamaan Summer Jazz Clubien järjestämisen haltuunsa.

Modernia mainstream-jazzia soittava yhtye luottaa perinteiseen svengiin, joka taatusti tempaisee mukaansa. Lime Quartetin energia ei varmasti jätä kuulijoita kylmäksi, ja vaikka välillä rauhoitutaan maalailevampiin bossa nova -tunnelmiin, päästään lopulta taas täyteen vauhtiin.

Summer Jazz Club All Stars on Antti Lähdesmäen johtama, parhaimmillaan lähes kymmenhenkiseksi kasvava kokoonpano, joka esittää klubien perustajan jäähyväiskonserttiin sävelletyn teoksen. Malmön musiikkikorkeakoulussa pianonsoittoa ja sävellystä opiskellut Lähdesmäki on vuoden 2017 alkutalvesta saakka työstänyt materiaalia soitettavaksi klubille, johon huipentuu hänen nelivuotinen kautensa Summer Jazz Clubin johdossa. Nyt kuultavaa, noin 45-minuuttista teosta esittämään on kasattu yhteen joukko muusikoita, jotka ovat viimeisten neljän kesän aikana olleet vahvasti mukana kehittämässä ja toteuttamassa klubeja. Yhtye toimii kuin Summer Jazz Club pienoiskoossa; eri ikäpolvien muusikot Jyväskylästä ja muualta Suomesta kokoontuvat yhteen soittamaan uutta ja mielenkiintoista jazzmusiikkia. Summer Jazz Club All Stars luo musiikillisia tunnelmakuvia, joissa liikutaan tunteesta toiseen, mutta kuten klubeillakin, päättyy kaikki lopulta iloon sekä rauhaan.

Liput 8/5 euroa. Lipunmyynti ovelta 20.30, ennakkoliput Popparista.