Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Afrojazz Club: The Blassics,Storyville, helsinki27.4. Klo 19:00

The Blassics (www)

keikka

The Blassics on seitsenhenkinen syvää funkkia ja afrobeatia varioiva orkesteri Hämeenlinnasta, joka luottaa soundissaan 1960-luvun funk-singlejen rouheaan estetiikkaan. Bändi ei kuitenkaan ole kaiku menneisyydestä. Päinvastoin. Monivuotisen musiikillisen matkansa aikana he ovat huomanneet musiikin olevan yksi olemisen ja kulkemisen tapa. Musiikki on ikuista, mutta aina ainutkertaista. Sielukkuudesta kertoo sekin, että The Blassicsin levyt on äänitetty livenä analogistudiossa, kuulostellen hyvää fiilistä.

Yhtyeen viimeisin levy We Call It Real oli ehdolla Funky Awardsien vuoden albumiksi 2015. Pitkän linjan muusiikkikriitikko Jussi Niemi arvioi levyä Soundi-lehdessä: 'Käsittämättömän kypsää afrobeatia pimeimmästä Suomesta. Erottuu lajin massasta poikkeuksellisen hienostuneella jatsahtavuudellaan.'

Odd Funk Records julkaisee The Blassicsin kolmannen albumin keväällä 2017 Afrojazz Clubin keikallaan.

Ennen keikkaa klo 21.00 kuullaan ajankohtaisia puheenvuoroja aiheina mm. monikulttuurisuus, humanitaarisuus, ympäristö, sosiaaliset, henkiset ja muut kysymykset Afrojazz Clubin arvojen mukaisesti. 27.4 vuorossa Erja Sini-Kaarina Varis, Suomalainen Tiibet-komitea otsikkona Tiibet tänään.

Afrojazz Club tarjoaa tanssiystävällistä afrobeatia ja maailmanmusiikkia Storyvillessä, Helsingissä.

http://www.theblassics.com/ 
https://www.facebook.com/The-Blassics-247484535267198/ 
https://theblassics.bandcamp.com/album/ruff-strut (uusin 7”)
https://theblassics.bandcamp.com/album/we-call-it-real (2. albumi)

Liput 8 €

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Sami Saari & JazzpojatSköne, helsinki27.4. Klo 19:00

Sami Saari & Jazzpojat

keikka

Sami Saari ja Jazzpojat -- jazzmusiikkia meiltä ja maailmalta. Luvassa musiikkia myös Jazzpoikien tulevalta levyltä.

Sami Saari - laulu, kitara ja marakassit
Mikael Myrskog - piano
Eero Seppä - basso
Ville Pynssi - rummut

Vapaa pääsy!

Mental Alaska: Louise D E Jensen, Dom Schlienger, Luokkanen/TolviGalleria Huuto, helsinki27.4. Klo 18:00

keikka

Mental Alaskan kevätpörinät osa 2
******************************************************
LOUISE D.E. JENSEN (DK/USA)
DOMINIK SCHLIENGER (SUI)
MATTI LUOKKANEN & JAAKKO TOLVI

Torstai 27.4. klo 18-21
Galleria Huuto
Tyynenmerenkatu 6, Helsinki
Liput: 7 €

*****************************************************

LOUISE D. E. JENSEN (DK/USA)
Louise Dam Eckardt Jensen on tanskalais-amerikkalainen saksofonisti, vokalisti ja säveltäjä. Hän on samanaikaisesti yhtä lailla elementissään niin New Yorkin klaustrofobisen tiiviissä ympäristössä kuin Etelä-Tanskan idyllisellä maaseudullakin. Tämä kahtiajakoisuus kuuluu myös Jensenin musiikissa, joka muodostuu sekä maalailevammista melodisista tutkimusmatkoista että hellittämättömän intensiivisistä, rankemmista noisekokeiluista.

Jensen ei mielellään ole rivimuusikko, vaan on yleensä kokoonpanoissaan melko johtavassa roolissa. Hän perusti hiljattain saksofonikvartetin yhdessä legendaarisen Tamio Shiraishin, Matt Nelsonin ja Chris Pitsiokosin kanssa. Hänen muita yhtyeitään ovat tanskalainen no wave-kokoonpano Sweet Banditry sekä Suomessakin vieraillut duo The Home of Easy Credit.

Jensen on tehnyt useita laajoja kiertueita Euroopassa ja Yhdysvalloissa, soittokumppaneinaan mm. Weasel Walter, Marc Ducret, Jim Black, Kevin Shea, Tim Dahl, Erica Dicker ja Poul Dissing. Hän pyörittää myös Tanskasta käsin toimivaa Marsken Records-levymerkkiä aviomiehensä Tom Blancarten kanssa.

DOMINIK SCHLIENGER (SUI)
Dominik Schlienger on alunperin Sveitsistä lähtöisin oleva säveltäjä ja tutkija. Tällä hetkellä hän kehittelee teknologiaa spatiaalisesti interaktiiviselle musiikille. Schlienger soittaa violaa FISQ-kokoonpanossa (Free Improvisation Sound Quartet). Lisäksi hän pitää poikkitieteellisiä vapaan improvisaation workshopeja.

Tässä tapahtumassa Schlienger esittää sooloviolaprojektinsa "Gfuchtel" ("Waving vigorously about"). Enimmäkseen improvisaatioon perustuva konsepti hyödyntää mm. efektipedaaleja ja loopereita. Sähköviola on viritetty normaalia matalampaan, lähes selloa muistuttavaan vireeseen.

MATTI LUOKKANEN & JAAKKO TOLVI
Matti Luokkanen on improvisoidun musiikin moninaisiin muotoihin keskittynyt saksofonisti. Luokkasen lähestymistavat musiikkiin vaihtelevat vapaan jazzin energisistä purkauksista abstrakteihin äänikollaaseihin ja Pohjois-Suomen melankolisiin maisemiin.

Jaakko Tolvi on improvisoidun musiikin moninaisiin muotoihin keskittynyt rumpali. Tolvin lähestymistavat musiikkiin vaihtelevat vapaan jazzin energisistä purkauksista abstrakteihin äänikollaaseihin ja Lounais-Suomen melankolisiin maisemiin. Tolvi on erikoistunut plagioimiseen.

Luokkanen ja Tolvi ovat soittaneet aiemmin yhdessä pääosin Thelonious Monkin sävellyksiä. Käsillä oleva konsertti on kaksikon ensiesiintyminen duona.