Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 21.4.

espoo

April Jazz Club: Big Blue,Sokos Hotel Tapiola Garden, espoo21.4. Klo 19:00

keikka

19:00 | Ebeli Show
20:00 | Big Blue

Big Blue on jyväskyläläislähtöisten huippumuusikoiden muodostama yhtye, joka kulkee rohkeasti omia polkujaan. Pitkä yhteinen taival musiikin parissa kuuluu bändin ilmaisussa vahvana intuitiivisena kommunikaationa ja pelkäämättömyytenä viedä musiikkia uusiin paikkoihin. Uudella ”Shooting star” -levyllä on musiikkia Leppäsen, Louhivuoren sekä Huhtalan kynästä, ja sävelletty musiikki heijastaakin vahvasti säveltäjien omia persoonia ja esittelee Big Bluen kykyä luoda monenkirjavaa, omaperäistä musiikkia. Uusi levy on irtiotto melankolisesta ja lyyrisestä pohjoismaisesta jazzsoundista kohti uusia tutkimattomia äänimaisemia.

Jorma Kalevi Louhivuori: trumpetti
Antti Kujanpää: piano
Jori Huhtala: kontrabasso
Joonas Leppänen: rummut

Sokos Hotel Tapiola Garden, Tapionaukio 3, Espoo
Liput ovelta 10 € | Ennakkoliput Lippupisteestä 12,50 € (sis. palvelumaksut)
Tapahtuma on ikärajaton.

helsinki

Lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema odottaa kuulijaansa, kun kolmen huippumuusikon trio loihtii ilmoille herkkävireistä ja tunnelmallista musiikkia. Johanna & Mikko Iivanaisen pitkään yhdessä soittanut duo saa lisäväriä vibrafonista, kun kaksikon seuraan liittyy Panu Savolainen.

Johanna Iivanainen, laulu / Mikko Iivanainen, kitara / Panu Savolainen, vibrafoni

Ovet: 18:00 

Showtime: 19:00

Liput: 22 €

porvoo

Porvoo Jazz Club: PLOP & Emmi Valve,Vanha Studio 123, porvoo21.4. Klo 20:00

keikka

Kevään toisella Porvoo Jazz Klubilla 21.4. kuullaan jazztrio PLOPia, jonka musiikin kuviksi tulkitsee sarjakuvataiteilija Emmi Valve.

PLOP on kolmesta nuoremman polven jazzveteraanista koostuva kollektiivi, jolle vapaus ei ole vain retoriikkaa vaan toteutunut tahtotila. Kaikki trion jäsenet, Yrjö-palkittu (2008) saksofonisti Mikko Innanen, rumpali Joonas Riippa ja basisti Ville Herrala, säveltävät yhtyeelle ohjelmistoa, mutta esiintymisten spontaanin luonteen kaikkien tai kenenkään sävellyksiä ei välttämättä esitetä.

PLOPin musiikkia piirtää livenä porvoolainen sarjakuvataiteilija Emmi Valve. Valveen tarinoiden teemat ovat usein kuolema, rakkaus, yksinäisyys ja normaaliuden rajojen rikkominen. Toisaalta hänet tunnetaan myös provosoivista ja fiktiivisistä huumorisarjakuvistaan. Työt ovat usein omaelämäkerrallisia.

Live-jatsin  lisäksi tarjolla on levymusiikkia josta vastaa Bassoradion Lauantaijatsien toimittaja Eero Löyttyjärvi.

Porvoo Jazz Klubit ovat osa Porvoo Jazz Festival ry:n toimintaa, joka järjestää tänä vuonna festivaalin lisäksi seitsemän Porvoo Jazz Klubia. Luvassa on ajankohtaista suomalaista jazzmusiikkia yhdistettynä muihin taidemuotoihin. Tapahtumapaikkana toimii WSOY-talon Vanha Studio 123, eli entisen elokuvateatterin tilat Porvoon keskustassa. Tapahtumaa tukee Musiikin edistämissäätiön Jazz Finland LIVE -tuki.

PLOP
Ville Herrala, kontrabasso
Joonas Riippa, rummut
Mikko Innanen, saksofonit

Ovet auki klo 19.00, keikka klo 20
Liput 7/5€ (opiskelijat) K-18
Liput tulevat myyntiin ovelle, Lippu.fi:n sekä Tikettiin.

salo

Vapaat äänet: Papanosh,Salon taidemuseo Veturitalli, salo21.4. Klo 19:00

Papanosh (www)

keikka

Mittavalla Euroopan kiertueella oleva ranskalaiskvintetti konsertoi huhtikuussa ahkerasti Baltian maissa, mutta ehtii soittamaan kaksi konserttia myös Suomessa: 20.4. Turussa ja 21.4. Salossa. Papanosh juhlii 10 vuoden taivaltaan ja julkaisee sen kunniaksi uuden albumin Enja Records -levymerkillä.

Eläväinen nuori viisikko Papanosh ihastutti vuonna 2015 Tampere Jazz Happeningin yleisöä tribuutillaan Charlie Mingusille yhdessä saksofonisti Roy Nathansonin ja pasunisti Fidel Fourneyronin kanssa. Nyt keväisellä kiertueellaan Papanosh esiintyy omillaan ja esittää uutta ohjelmistoaan, joka pohjautuu äskettäin julkaisuun ”A Chicken in a Bottle” albumiin (Enja Records – Yellow Bird). Vapaat äänet -agentuurin järjestämä kiertue käsittää 12 konserttia 18.-30.4.  Papanosh soittaa mm Jazzkaar -festivaalilla Tallinnassa 25.4., Latvian Daugavpilsin Jazz Joy Spring tapahtumasssa 27.4. ja Puolan Katowice Jazz Art -festivaalilla 29.-30.4.

Papanosh on Normandien Rouenista kotoisin kollektiivinen yhtye, joka on perustettu 2007 ja kuuluu Les Vibrants Défricheurs* ryhmään. Yhtyeen nykyset viisi soittajaa olleet mukana alusta lähtien: trumpetisti Quentin Ghomari, saksofonisti Raphaël Quenehen, pianisti-uhkuri Sébastien Palis, bassisti Thibault Cellier ja rumpali Jérémie Piazza. Papanosh on julkaissut kolme levyä.

pe 21.4. klo 19 Salo, Salon taidemuseo Veturitalli / järj. Salojazz ry
Mariankatu 14 / Liput 12  / 5 euroa

turku

Flame Jazz: Trio Toffa (BJ/FI),Jazzklubi Monk, turku21.4. Klo 21:00

Trio Toffa (www)

keikka

Jazzklubi Monkin lavalle nousee ultrapositiivinen ja super-energinen afro-pop-jazztrio Trio Toffa. Puoliksi suomalaistunut beniniläinen mestarimuusikko Noël Saizonou saa seurakseen Yrjö-palkitun Moog-taiteilija Kari Ikosen sekä kaikkien rakastaman kulttihahmon, huippukitaristi Petri Kauton. Tuloksena on kekseliästä ja vuolaasti virtaavaa musiikkia, joka saa kuulijan hymyilemään ja tanssimaan!

Noël Saizonou (BJ) – laulu ja lyömäsoittimet
Petri Kautto – kitara ja laulu
Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori ja laulu

Liput: ovelta 15 € / opiskelijat ja eläkeläiset 12 €
Ennakkoliput: Tiketti, Ticted (+palvelumaksu 1,50 €)