Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 8.4.

hämeenlinna

Kotijazzit 2017,Koti, hämeenlinna8.4. Klo 15:00

Ville Rauhala

Pekka Airaksinen Trio

keikka

Toista kertaa järjestettävät Kotijazzit tarjoavat vapaata jazzia intiimissä ympäristössä kahden yhtyeen voimin. 

PEKKA AIRAKSINEN TRIO
Kokeellisen musiikin pioneerin Pekka Airaksisen musiikille ominaista on se, ettei se kuulosta kenenkään muun musiikilta. Epäkonventionaalisuudesta ja hämmentävistä äänistä huolimatta Airaksisen soitto soljuu luonnollisesti ja oudon miellyttävästi. Airaksisen levytyksillä pianoa sellaisenaan kuullaan olemattoman vähän. Toisaalta instrumenttien ja varsinkaan musiikkityylien nimillä ei ole juuri mitään roolia Airaksisen musiikissa, mutta pianon edessä asiasta ei ole epäilystäkään. Hän on jazz-mies! Tero Kemppaisen ja Jaakko Tolvin rumpu-basso-akseli on ollut kotimaisen vapaan jazzin kulmakiviä 2000-luvun alun hurmiollisista Rauhan orkesterin ajoista lähtien. Miehet ovat kiertäneet ties missä soittamassa yhdessä ja erikseen. Kemppaisen ja Tolvin vahva yhteys ei kuulu harjaantuneissa kaavoissa tai rutiineissa. Se kuuluu toisten äänien täydentämisellä, yhteisenä kielenä, herkutteluna tai vaikkapa huumorintajuna. Hetki pianotrion kanssa olohuoneessa on harvinaista herkkua. Pieni kotipiano ei soi kovaa, mutta kaikki pääsevät aivan viereen. Klassinen jazz-muoto tarjoaa yllätyksellisen ja tuoreen näkökulman kaikille kolmelle soittajalle.

Pekka Airaksinen - piano
Tero Kemppainen - kontrabasso
Jaakko Tolvi - rummut

VILLE RAUHALA SOOLO
Uskomattoman laajan konserttihistoria omaava kontrabasisti Ville Rauhala on tuttu näky keikoilla. Käytännössä Rauhala on aina soittamassa tai matkalla soittamaan. Ihaltavan nöyrällä asenteella lataus musiikissa tuntuu aina olevan silti maksimit. 100% lasissa vaikka konsertteja olisi useampiakin samana iltana. Kokemukset hälyisten pubien nurkista konserttisaleihin ovat kehittäneet Rauhalalle harvinaisen kyvyn saada kontrabassonsa soitto kuuluviin missä tilanteessa vain. Nyt kun muita soittajia ei ole tuettavana, eikä äänen kanssa tarvitse tehdä kompromissejä voidaan luvata puhdasta herkkua ja akustisen kontrabasson syvää kauneutta. Tai mistä sitä tietää, ehkä Rauhala soittaa taulut seinältä ja kaakeliuunin nurin.

Ville Rauhala - kontrabasso

Tarkemmat tiedot sähköpostilla. Sisään mahtuu vain rajallinen määrä yleisöä, joten varaathan paikkasi etukäteen: sami.pekkola@gmail.com Liput 8 € (tai vähemmän jos tekee tiukkaa)

joensuu

Mika Kallio - Satu Rinnetmäki IMPULSION,Pakkahuone, joensuu8.4. Klo 18:00

Mika Kallio

Satu Rinnetmäki

keikka

Tanssi ja musiikki yhdistyvät luovasti ja vaikuttavalla tavalla tanssija Satu Rinnetmäen ja mestarillisen lyömäsoittajan Mika Kallion yhteisesityksessä. Teoksen lähtökohtana ovat rytmin, äänen ja liikkeen monimuotoiset impulssit sekä niiden avulla luotavat vahvat jännitteet. Paljolti improvisaatioon perustuva esitys on saanut kaikkialla ihastuneen vastaanoton. Uusi aluevaltaus Jazzkerhon ohjelmistossa!

Satu Rinnetmäki – tanssi
Mika Kallio – lyömäsoittimet

Lippujen hinnat 15 €, jäsenet 10 €, opiskelijat 6 €. Ennakkomyynti: Levy-Eskot.