Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Suomen Saksofoniseuran kevätkonsertti,Malmitalo, helsinki21.3. Klo 19:00

keikka

Konsertin ulkomaisena tähtivieraana esiintyy armenialainen saksofonisti Koryun Asatryan. Jazzosuudesta vastaa Adele Sauros Quartet.

Koryun Asatryan on useasti palkittu eri maissa ja todellakin maailmalla (USA, Kanada, Argentiina, Brasilia, Uruguay, Syyria, Libanon, Kypros, Venäjä, Korea, Japani, Saksa, Itävalta, Sveitsi…) esiintymässä kiertänyt 1985 syntynyt nuori artisti, jolle ovat käyneet tutuiksi niin festivaalit kuin kuuluisat konserttihallitkin.

Hän on paitsi kamarimuusikkona esiintynyt myös usein arvostettujen sinfoniaorkesterien solistina. Levytyksiäkin on jo useita. Asatryan toimii nykyisin opettajanakin Münchenin musiikkiakatemiassa (Hochschule für Musik und Theater München).

Jazzosuudesta vastaa tällä kertaa Adele Sauros Quartet. Helsinkiläinen yhtye soittaa omaleimaista jazzia rennolla otteella yhdistäen erilaisia tunnelmia. Sävellykset ovat pieniä tarinoita elämän varrelta. Sävellyksistä ja sovituksista vastaa Adele Sauros.

Adele Sauros – tenori- ja sopraanosaksofonit, Vili Itäpelto – piano, Kaisa Mäensivu – kontrabasso ja Ville Luukkonen – rummut.

Lisäksi kuullaan suomalaisia huippusaksofonisteja kuten vuoden 2017 Josef Kaartinen ja Åke Forsell -stipendien saajia.

Liput 16,50/21,50 €

Lipunmyynti p. 09 310 12000 ja Lippupiste


Kesto noin 2h, väliaika on

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Lounaskonsertti: UMO solistinaan Mikko Perkola (vapaa pääsy)Savoy-teatteri, helsinki21.3. Klo 12:00

keikka

UMOn, Savoy-teatterin ja Ravintola Preston yhteistyönä toteuttamassa lounaskonsertissa kuullaan harvinaislaatuista yhdistelmää, kun perinteinen big band -sointi saa rinnalleen viola da gamban täyteläisen äänen.

Ohjelmisto koostuu laulaja, gambansoittaja, säveltäjä Mikko Perkolan kappaleista, jotka hän on säveltänyt mm. Aila Meriluodon ja Pablo Nerudan runoihin. Konsertissa kuullaan myös Eeva-Liisa Mannerin runoja sekä vanhaa musiikkia 1600-luvulta.

Viola da gamba on kuusikielinen jousisoitin, joka kehitettiin jo 1400-luvulla ja oli suosittu soitin aina 1700-luvun lopulle asti. Gambaa soitettiin erityisesti Ranskan hovissa aina vallankumoukseen asti, jolloin musiikkiesitykset siirtyivät hoveista konserttisaleihin. Muun muassa Bach sävelsi kolme gambasonaattia. Gambaa soitetaan polvien välissä joko jousella tai näppäillen. Se muistuttaa ulkonäöltään viulua ja selloa, mutta on lähempää sukua kitaralle, kun taas kontrabasso on bassogamban moderni jälkeläinen. Nyttemmin vanhan musiikin esittäjät ovat elvyttäneet gambansoittoa.

Mikko Perkola (s. 1977) on laulaja, säveltäjä, kamarimuusikko ja yksi Euroopan työllistetyimmistä gambansoittajista. Perkolan musiikissa runous on vahvasti läsnä ja hän on säveltänyt mm. Tommy Tabermannin, Aila Meriluodon ja Arto Mellerin runoihin. Säveltämisen lisäksi hän on viime aikoina tehnyt yhteiskunnallisia projekteja, kokeilevampaa taidetta, teatteriprojekteja, elokuvamusiikkia sekä erilaisia taiteidenvälisiä projekteja.

Konsertin kapellimestarina toimii Kirmo Lintinen.

Konsertti pidetään Savoy-teatterin salissa klo 12-13 ja siihen on vapaa pääsy. Voit halutessasi nauttia lounaan Ravintola Prestossa joko ennen tai jälkeen konsertin, hinta alk. 10,30 €. Lounasta ei ole pakko syödä vaan voit osallistua pelkästään konserttiin.

Tuotanto: UMO Jazz Orchestra, Savoy-teatteri ja Ravintola Presto.