Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

TTT-klubi: Elektro GT,TTT-klubi, Tampereen Työväen Teatteri, tampere30.4. Klo 22:00

keikka

Muistatko vielä superyhtyeet? Bändit, joiden kaikki jäsenet mittelivät tasavertaisesti lavalla, esimerkiksi Cream tai Crosby, Stills, Nash and Young? Suomalainen Elektro GT on ehdottomasti tämän päivän superyhtye, vaikka sävellyksistä vastaakin yksin rumpali Mikko Hassinen, ja mukana on jopa viisi muusikkoa oman soittimensa huipulta.

60- ja 70-lukujen taitteesta nouseva idea superyhtyeestä ei ole ainoa tekijä, joka yhdistää Elektro GT:tä tuohon poikkeukselliseen luovaan musiikin aikakauteen. Erilaisten vaikutteiden fuusio – tärkeimpänä räväkästi sykkivä rockin ja jazzin liitto – sai alkunsa tuolloin. Parhaat perinteet progressiivisesta musiikista kuuluvatkin Elektro GT:n arvaamattoman kiihkeässä groovessa.

Kun monikymmenpäinen joukko kansainvälisiä vaikuttajia tutustui suomalaisiin yhtyeisiin vuoden 2014 Jazz Finland Live -vientitapahtumassa, riehakkaimman vastaanoton sai juuri perustettu Elektro GT. Samana syksynä yhtyeen debyyttilevy sai Teosto-palkinnon sävellyksistään. Palkintoraati perusteli: ”Monipuolinen teos on täynnä rikkaita musiikillisia ideoita, joita virtuoosimaiset soittajat pääsevät toteuttamaan. Röyhkeä, anteeksipyytelemätön ja kuulijansa vangitseva kokonaisuus”.

Elektro GT:n muusikot tulevat kentän eri laidoilta: Hassinen on taiteillut pitkään jazzin, taidemusiikin sekä elektronisen musiikin kentillä, Louhivuori keskittynyt ennen muuta jazziin ja souliin, Rissasen juuret ovat syvällä klassisessa koulutuksessa, Vartiainen tulee rockin ja jazzin välimaastosta ja Lauri Porra on tunnettu yhteyksistään heviyhtyeisiin sekä elokuvamusiikkiin.

Elektro GT:n soittama “electro shock jazz” onkin siis kinkkinen pala purtavaksi, ja siksi onkin parasta vain nojata taaksepäin ja nauttia yhtyeen meiningistä.

”Levy on täynnä huikeita yksilösuorituksia, joista jokainen puolustaa paikkaansa maailmankaikkeudessa” **** Arttu Tolonen, Soundi

Mikko Hassinen, rummut ja sävellykset
Varre Vartiainen, kitara
Lauri Porra, basso
Jorma Kalevi Louhivuori, trumpetti
Aki Rissanen, piano

Show klo 22, ovet klo 21.30.

Liput 15/12 €

Keikat samana päivänä kaupungissa tampere

Ei muita keikkoja.