Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Vapaat äänet: Maria Laura Baccarini & Régis Huby,Keskus Centralen, loviisa22.4. Klo 19:00

Maria Laura Baccarini & Régis Huby (www)

Maria Laura Baccarini (www)

Régis Huby (www)

keikka

Hiljattain kehutun duolevynsä julkaissut kaksikko esiintyy Suomessa viidellä paikkakunnalla. Kiertue poikeaa perjantaina 22. huhtikuuta Loviisan Keskus Centralenissa. Uuden levyn ja kiertueen ohjelmisto koostuu italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin ja sanoittaja Sandro Luporinin musiikista.

Huhtikuun Vapaat äänet -kiertue tuo konserttilavoille italialais-ranskalaisen duon, kun laulaja Maria Laura Baccarini ja viulisti Régis Huby kiertävät Suomessa, Virossa ja Latviassa. Kaksikko julkaisi viime vuonna italialaisen laulaja-säveltäjä Giorgio Gaberin ja sanoittaja Sandro Luporinin musiikkiin perustuvan albumin Gaber, io e le Cose, joka yhdistää italialaisen musiikkiperinteen modernin minimalistiseen ilmaisuun. Baccarinin ja Hubyn kiertueen Suomen-osuus pitää sisällään viisi esiintymistä duon vieraillessa Helsingissä, Hämeenlinnassa, Turussa, Loviisassa ja Tampereella.

Albumi Gaber, ie e le cose (Abalone Production, 2015) pitää sisällään 13 Giorgio Gaberin (1939–2003) ja Sandro Luporinin (s. 1930) sävellystä, jotka Baccarini ja Huby ottavat omikseen ja taivuttavat uusiin muotoihin. Musiikissa on voimaa ja vähäeleistä hypnoottisuutta, joka kumpuaa Hubyn elektronisia sävyjä akustiseen äänimaailmaan yhdistelevästä näkemyksellisestä viulutyöskentelystä ja Baccarinin tunteikkaasta laulusta. Hubyllä on käytössään sähköviulu ja tenoriviulu, sekä efektejä ja sampleri.

“Suhteeni Giorgio Gaberin ja hänen aisaparinsa Sandro Luporinin musiikkiin ja teksteihin on erittäin henkilökohtainen”, Baccarini kertoo. “Régis Hubyn tapa tulkita musiikkia kirkastaa näistä teoksista löytyvän koko elämän kirjon upealla tavalla. Gaber kuoli vuonna 2003 eikä kukaan ole toistaiseksi pystynyt korvaamaan häntä, mutta onneksi hänen laulurepertuaarinsa jatkaa omaa elämäänsä. Teokset heijastelevat koko italialaista yhteiskuntaa, politiikkaa ja ihmistluontoa yleisestikin.”

Maria Laura Baccarini (IT) – laulu ja äänet
Régis Huby (FR) – akustinen ja sähköviulu, elektroakustinen tenoriviulu ja elektroniikka sekä sovitukset ja alkuperäissävellykset
Tekstit: Giorgio Gaber (IT) ja Sandro Luporini (IT)

Kiertueen tuotanto Vapaat äänet ja sitä tukevat Adami, Italialainen kulttuuri-instituutti ja Ranskan Instituutti.

Liput 10 euroa / Lapset ja nuoret vanhempien kanssa ilmaiseksi
Järj. Free Okapi ry

 

Keikat samana päivänä kaupungissa loviisa

Ei muita keikkoja.