Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

NYConnection on Tour,Kansallisteatterin Lavaklubi, helsinki17.3. Klo 19:00

keikka

NYConnection on suomijazzin ykkösnimistä ja kansainvälisesti maineikkaasta isralilaispianisti Roy Assafista koostuva yhtye, jonka materiaalissa jazztradition älykkyys, harmonia ja swing kohtaavat folkista ammentavan laulelmallisuuden. Mantereita ja traditioita yhdistävän nelikon musiikissa sävellykset jättävät tilaa soittajille ja yhteiselle improvisoinnille.

Yhtye julkaisi keväällä 2014 toisen albuminsa Urban Griot, jonka sävellyksiä on lähestytty laulujen ja tarinoiden kautta, unohtamatta jazzin perinteitä. Tästä syntyvä luova ja ennakkoluuloton improvisointi on nimensä mukaisesti albumin ydintä – griotit olivat länsiafrikkalaisia laulajia, runoilijoita ja tarinankertojia, jotka tunnettiin kyvystään yhdistää perinteikäs ilmaisu nykyhetkeen. Tätä griot-perinnettä noudattaen NYConnection esittelee nyt maaliskuisella Suomen-kiertueellaan yhtyeen yhteisiin kokemuksiin perustuvia tarinoita jazzmusiikin keinoin.

Roy Assaf - piano
Jussi Kannaste -saksofoni
Jaska Lukkarinen - rummut
Antti Lötjönen - basso

http://www.nyconnection.net/
https://www.facebook.com/pages/NYConnection/394799867251980

Keikat samana päivänä kaupungissa helsinki

Michel Legrand & Helsingin kaupunginorkesteri & UMO, kapellimestarina Jules BuckleyMusiikkitalo, helsinki17.3. Klo 19:00

UMO Helsinki Jazz Orchestra

Helsingin kaupunginorkesteri (www)

Michel Legrand (www)

Jules Buckley (www)

keikka

UMO ja Helsingin kaupunginorkesteri saavat maaliskuussa vieraakseen legendaarisen elokuvasäveltäjän ja pianistin Michel Legrandin. Viidellä Grammylla ja kolmella Oscarilla palkitun Legrandin pitkästä ja monipuolisesta urasta kertovat yli sata maailmanluokan nimien kanssa julkaistua albumia. Miehen tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat elokuvamusiikin suuret ikivihreät ja suomeksikin levytetyt kappaleet The Umbrellas of Cherbourg (Cherbourgin sateenvarjot) ja The Windmills of Your Mind (Samanlainen onni). Iltaa luotsaa maineikkaan Metropole Orkestin ylikapellimestari Jules Buckley, jonka mielenkiintoiset, avarakatseiset ja rajoja rikkovat projektit eri orkesterien ja artistien kanssa ovat tehneet hänestä tämän hetken halutuimman yhteistyökumppanin. Niinpä sekä UMOssa että HKO:ssa ollaan innostuneen ylpeitä kevään yhteisestä debyytistä!

Liput Lippupalvelusta toimituskuluineen alk. 48,50 € / 37,50 € / 27,50 €

Arabian Kevät: Metropolia Big Band - Omin sävelin / Modern Mainstream EnsembleArabiasali, Metropolia, helsinki17.3. Klo 19:00

keikka

Klo 19:00 Metropolia Big Band - Omin sävelin

Musiikin opiskelijoiden omaa sävellys- ja sovitustuotantoa, mukana myös kantaesityksiä. Kapellimestari Antti Rissanen.

Klo 20:00 Modern Mainstream Ensemble

Jazzklassikoita 60-luvulta nykypäivään, mukana myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä. Yhtyeen ohjaus Mikael Jakobsson.

Liput 7 / 3,5 €.

Tapahtuman järjestää Metropolian Musiikki.