Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Jazz Jkl Live: Peltomaa Fraanje Perkola (FI/NL),Jyväskylän Taidemuseo, jyväskylä28.5. Klo 18:00

keikka

Liput 15/10€

Suomalais-hollantilainen trio Peltomaa Fraanje Perkola on kolmen monialaisen muusikon yhteensulauma, jossa vanha musiikki, modaalinen jazz, herkkä improvisaatio ja yhtyeen omat sävellykset kutoutuvat unenomaiseksi ja lumoavaksi äänimaisemaksi.

Ihmisäänen, keskiajan harpun, pianon ja efektoidun viola da gamban yhdistelmä luo herkkäsointisen trion musiikkiin uniikin ja elokuvallisen tunnelman, sitoen eri aikakausia vaivattomasti yhteen. Yhtye ammentaa keskiaikaisista sävelmistä, mutta toukokuussa julkaistavalla toisella levyllään kokoonpano keskittyy yhä enemmän omiin kappaleisiin, saaden inspiraatiota niin luostarimusiikista kuin suomalaisista runoista.

Aino Peltomaa on monipuolinen laulaja ja muusikko, joka on erikoistunut keskiajan ja renessanssin musiikkiin sekä uuteen, improvisoituun musiikkiin. ECM Recordsille levyttävä pianisti Harmen Fraanje tekee aktiivista kansainvälistä uraa tukikohtanaan Amsterdam. Gambisti Mikko Perkola on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista vanhan musiikin virtuooseista, joka ylittää mielellään taiteen raja-aitoja.

Keikat samana päivänä kaupungissa jyväskylä

Ei muita keikkoja.