Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Bill Frisell Harmony (US),Sellosali, espoo28.10. Klo 19:00

Bill Frisell Harmony (US)

keikka

39,50 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €)

Modernin jazzkitaran suuri nimi, yhdysvaltalainen Bill Frisell saapuu viimein konsertoimaan Sellosaliin.

Useasti palkittu Frisell on Pat Methenyn ja John Scofieldin ohella yksi soittimensa suurista visionääreistä. Bill Frisellin uusimman projektin, neljän huippumuusikon HARMONY:n americanan ja jazzin yhdistelmästä uutta upeaa sävelkieltä luovat kappaleet julkaistiin Blue Note -levymerkillä vuonna 2019. Levyllä Frisellin pitkäaikainen yhteistyökumppani, vokalisti Petra Haden on keskeisessä roolissa. Muut levyn muusikot ovat sellisti-vokalisti Hank Roberts, joka on niin ikään tehnyt Frisellin kanssa pitkään yhteistyötä, sekä uudempana kasvona baritonikitaristi Luke Bergman.

Frisellin pitkä ura kattaa kymmeniä soololevyjä ja satoja levytyksiä muiden muassa John Zornin, Marianne Faithfullin ja Norah Jonesin kanssa. Frisellin musiikissa on kuultu sävyjä folkin, americanan ja countryn, usein myös elokuvamusiikin maailmoista. Grammy-palkitun kitaralegendan oli määrä soittaa Espoossa jo syksyllä 2020, mutta tuolloin koronapandemia muutti suunnitelmat.

Keikat samana päivänä kaupungissa espoo

Jazzliiton kiertueella: Max Zenger GlobusKannusali, espoo28.10. Klo 19:00

keikka

Saksofonisti Max Zengerin luotsaaman kvintetin tavaramerkkejä ovat futuristiset, runsaat äänimaisemat ja luonnon ainutlaatuisuudesta inspiraationsa saaneet sävellykset. Max Zengerin saksofoni ja Kasperi Sarikosken pasuuna soivat kauniisti yhdessä sekä ristikkäin juoksevissa melodioissa. Yhtyeen kompissa kättä paiskaavat newyorkilaistuneen Kaisa Mäensivun jämäkkä basismi ja Anssi Tirkkosen energia rummuissa. Tähän rytmiseen palettiin luo oman tasonsa, kosketinsoittaja Mikael Myrskog. Espoossa Mäensivun saappaisiin basson varteen asettuu Juuso Rinta.

Globus voitti kesällä 2018 järjestetyn Euroopan Yleisradioiden jazzyhtyekilpailun Ranskassa. Tällöin yhtye oli juuri julkaissut debyyttilevynsä, ja kakkosalbumi ”Flores” ilmestyy parahiksi Jazzliiton kiertueelle, jonka puitteissa yhtye vierailee myös Espoossa.

Max Zenger, saksofoni
Kasperi Sarikoski, pasuuna
Mikael Myrskog, kosketinsoittimet
Juuso Rinta, basso
Anssi Tirkkonen, rummut

--

Ilta aloitetaan Espoon musiikkiopiston pop/jazz-linja Ebelin opiskelijoiden esityksellä.

Ebeli Show klo 19
Max Zenger Globus klo 20