Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Mikko Sarvanne Garden & AINON,Kino Marita, outokumpu18.10. Klo 18:00

Kaksi jazzin ja nykyklassisen rajapintaa tutkiskelevaa yhtyettä, AINON ja GARDEN, kohtaavat intensiivisessä vuoropuhelussa.

GARDEN luo tilan, johon haluamme pysähtyä ja josta käsin haluamme hetken katsoa aikaa ympärillämme. Yhtyeen musiikki kysyy, mitä inhimillinen ja ilmaisultaan suora, tässä hetkessä, näillä kehoilla esiin kutsuttu laulu saa meissä aikaan suhteutuessaan epäinhimilliseen ja ikuiseen. Kolme naisääntä kohtaa suuruudessaan hauraan kontrabasson, juurten lailla avautuvan sellon ja ihmistä vanhemmat perkussiot. Muinaisista ajoista nouseva laulu, nykyhetkestä ikuisuuteen kaikuva muovirapina sekä maadoittavan ajaton basso luovat musiikillisen todellisuuden, joka seisoo mietteissään tai vääntelehtii epätoivoissaan juuri tässä hetkessä, mutta ottaa mennyttä ja tulevaa käsistä kiinni.

AINON soittaa sellisti-säveltäjä Aino Juutilaisen kirjoittamaa musiikkia, joka velloo jazzin ja nykyklassisen musiikin rajamailla. Yhtyeen käsissä sävellykset elävät hetkessä, ne muuntuvat ja kasvavat. Improvisaatio antaa tilaa hengittää musiikin kanssa. Sävellykset kumpuavat syväekologisista teemoista käsitellen niitä sanattomasti ja abstraktisti. Musiikki on samaan aikaan mietiskelevää ja leikillistä jättäen tilaa assosiaatioille ja mielikuville. Yhteiskiertueella AINON soittaa pääosin kesäkuussa 2022 äänitetyn toisen albumin materiaalia.

Keikat samana päivänä kaupungissa outokumpu

Ei muita keikkoja.