Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Kerava Jazz: Puhti trio & Tiger trio,Kerava-sali, kerava3.9. Klo 17:00

Puhti

Tiger Trio

keikka

Liput alk. 25 €

Lauantaipassi 40 €

Puhti trio

Lukuisten puupuhaltimien taitajien Pertti "Pepa" Päivisen ja Jorma "Joppe" Tapion yhdessä sellisti Juho Kanervon kanssa muodostaman Puhti -trion hieno soundipaletti muodostuu erikoisesta instrumentaatiosta yhdistettynä mielikuvituksellisiin sovituksiin. Erilaisten saksofonien ja huilujen sekä sellon yhdistelyssä syntyy laajoja tunne- ja väriskaaloja. Sävellykset ovat pääosin originaaleja.

Tiger Trio

Tiger Trio on todellinen kolmen huippumuusikon "super group". Kaikki sen muusikot johtavat omia pitkäaikaisia yhtyeitään. Nicole Mitchellin Black Earth Ensemble vieraili Kerava Jazzissa vuonna 2005 ja Myra Melfordin Be Bread vuonna 2006. Jazzpiireissä heidän muusikkouttaan arvostetaan korkealle - osoituksena siitä esim. sijoittuminen Down Beat -lehden äänestyksissä instrumenttiensa parhaiden osaajien joukkoon vuodesta toiseen.

Keikat samana päivänä kaupungissa kerava

Kerava Jazz: Avram Fefer QuartetKerava-sali, kerava3.9. Klo 20:00

Avram Fefer Quartet

keikka

Liput alk. 25 €
Lauantaipassi 40 €

Avram Fefer on New Yorkissa asuva saksofonisti, säveltäjä, improvisoija ja opettaja. Laajasti musiikkia opiskelleen Feferin historia on mielenkiintoinen. Hän vietti 90-luvulla useita vuosia Pariisissa soittaen sinne emigroituneiden muusikoiden kuten Archie Sheppin ja Sunny Murrayn kanssa. Viime vuonna edesmenneen Steve Lacyn luottopianistin Bobby Few'n kanssa Fefer myös levytti useita albumeja. Pariisissa Fefer soitti myös länsiafrikkalaisten muusikoiden kanssa. Heiltä saadut vaikutteet ovat selvästi kuultavissa hänen musiikissaan.

Fefer on tehnyt kolmetoista omaa levyä. Ensimmäisen kerran Fefer levytti triolla, johon kuuluivat Keravalle saapuvat basisti Eric Revis ja rumpali Chad Taylor jo vuonna 2009. Taylor on soittanut Keravalla aiemmin Rob Mazurekin ja Jamie Branchin yhtyeissä. Eric Revisin historiaan kuuluvat mm. kiinnitykset laulaja Betty Carterin yhtyeessä 90-luvun puolivälissa ja saksofonisti Branford Marsaliksen yhtyeessä vuodesta 1997 lähtien.

Avram Fefer, saksofoni
Anders Nilsson, kitara
Eric Revis, basso
Chad Taylor, rummut