Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 28.8.

helsinki

Viapori Jazz: Kaanaanmaa 20 vuotta,Suomenlinnan kirkko, helsinki28.8. Klo 15:00

Jukka Perko

Virtuosi di Kuhmo

keikka

Liput 32 €

Suomalaisten sydämiä syvästi koskettanut Jukka Perkon ja Virtuosi Di Kuhmon virsialbumi Kaanaanmaa täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Viapori Jazzin päätöspäivänä albumin rakkaudella uudelleensovitetut uljaat melodiat täyttävät sielun sopukat helähtäessään soimaan Suomenlinnan kirkossa. Vuosisataiseen verenperintöömme kuuluvien virsien kaikuessa myös agnostikkojen on helppo uskoa enkeleihin.

lieksa

Quartet Ajaton,Brahe-sali, lieksa28.8. Klo 17:00

keikka

QUARTET AJATON kiertueella Suomessa ja Virossa
Lieksa Brahe-sali 28.8.2022 klo 17

Mia Simanainen - laulu
Henrik Sandås - bandoneón
Kari Ikonen - moog-syntetisaattori
Aino Juutilainen - sello

Yhtyeen instrumentaatio on alusta asti herättänyt ihastusta ja ihmetystä, ja se onkin maailmassa ainut laatuaan.
Muusikoiden taustat ulottuvat poikkeuksellisen laajalle: jazzmusiikista barokkiin, argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman kokeiluun. Kvartetti on löytöretkeillyt yhdessä jo kahdeksan vuoden ajan ja inspiroinut musiikillaan kuulijoita Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja Venäjällä.

Quartet Ajaton matkailee nimensä mukaisesti myös ajassa ja tuottaa kekseliäitä versioita eri aikakausien musiikista.
Nokkelasti laaditut sovitukset tulkitaan rohkean ylellisesti: kuulija upotetaan kirpakoihin jazzharmonioihin ja kypsänkukkeisiin improvisaatioihin. Runsaat soinnilliset sävyt sekä ovelasti kuplivat rytmit viimeistelevät syväsukelluksen - tai avaruusmatkan.
”Tämän yhtyeen musiikista voi nauttia niin tavan tolliainen kuin valistunut musiikintuntijakin - kiertueohjelmassa on jälleen luvassa makoisia yllätyksiä”, paljastaa Simanainen pilke silmäkulmassa.

Omalaatuinen yhtye Quartet Ajaton tekee elo-syyskuun vaihteessa kiertueen konsertoiden kuudella paikkakunnalla. Kiertue on yhteistuotanto Suomen Jazzliiton kanssa ja se toteutetaan ’Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertuemalli’ -hankkeen puitteissa pilottikiertueena.

Liput 20€ / Jazzkerhon jäsenet 15€ / nuoret 5€
Ennakkomyynti KK-Kuva Joensuu 

Kuva: Heidi Strengell