Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Maanantai 29.8.

helsinki

jaZZanti-konsertti: Andy Emler: “My own Ravel“ & Eero Tikkanen,Hakasalmen huvila, helsinki29.8. Klo 19:00

keikka

Andy Emler: piano
Eero Tikkanen: kontrabasso

Säveltäjä-pianisti Andy Emler kuuluu ranskalaisen jazzin kirkkaimpiin persoonallisuuksiin. Hän on vieraillut Suomessa useamman kerran. Hänen valovoimainen trionsa basisti Claude Tchamitchianin ja rumpalin Eric Echampardin kanssa on ollut kiertueella vuosina 2007 ja 2009 ja 2016. Emlerin johtama superorkesteri MegaOctet on hurmannut suomalaisen yleisön April Jazzin ja Tampere Jazz Happeningin esiintymisillään vuosina 2009 ja 2011. Andy Emler trio & Dave Liebman loistivat April Jazzissa 2013.

Tässä soolokonsertissa hän kutsuu innoittajakseen ranskalaisen musiikin ikonin, Maurice Ravelin. Näin mestari kertoo “omista nuoteistaan” Ravelin kanssa: ”Jean Echenozin kirjaan perustuvan “Ravel”-teatteriesityksen yhteydessä pääsin tutustumaan säveltäjän tyyliin – säveltämään, improvisoimaan ja soittamaan pianoa 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun ekspressiivisen muotokielen innoittamana. Raveliin hänen aikanaan vaikuttanut jazzin kulttuuri tunkeutui näihin äänensävyihin erityisen tyypillisesti balladeissa. Niinpä tuloksena on rakkaan Mauricen viitoittamana sävelletyn ja improvisoidun musiikin kaksikätinen pianosoolokonsertti!” ”My own Ravel” -levytyksen ansioista Ranskan kriitikoiden yhdistys valitsi Emlerin parhaaksi teatterimusiikin säveltäjäksi vuonna 2013.

Pianosoolokonserttinsa jokainen kappale liittyy Ravelin elämän eri tapahtumiin ja vaiheisiin mestarin viimeisen kymmenen vuoden aikana. Andy jakaa yleisön kanssa hämmästyttäviä musiikillisia hetkiä, höystettynä tarinoilla Ravelista, joita ranskalainen pianisti kertoo luonnollisella huumorintajulla ja terävällä, älykkäällä brittiläisellä aksentilla – kiitos englantilaisen äitinsä.

Andyn lisäksi saamme nauttia Eero Tikkasen taidokasta kontrabassoilua ensin soolona ja sitten Andyn kanssa yhdessä improvisoiden.

Eero on yksi eturivin kontrabassotaiteilijoitamme, jonka monipuolista ja jykevää soittoa olemme saaneet kuulla useassa eri yhtyeessä.

Andyn kotisivut

Kuva: Marion Duhamel

Yhteistyössä: Vapaat Äänet

Konserttia tukevat Helsingin kaupunki, Svenska Kulturfonden ja Music Finland LIVE (Musiikin edistämissäätiö).