Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 4.8.

helsinki

Jazz Jam & Brew: Music of Cole Porter feat. John Hollenbeck,Konepaja Biergarten, helsinki4.8. Klo 19:00

keikka

Tervetuloa nauttimaan jazzjameista Konepaja Biergartenin kesäiselle terassille – vapaa pääsy!

Jazzjamit on musiikillinen ajatushautomo, jossa luodaan uutta menneisyyteen pohjautuen. Jamien luonteeseen kuuluu myös ennakoimattomuus; kukaan ei tiedä tarkalleen mitä tullaan soittamaan ja kenen kanssa. Houseband luo jameille perustan, mutta tarinan kehittyminen on myös vierailevien soittajien ja yleisön vuorovaikutuksesta kiinni – siksi jamit ovatkin niin kiehtovaa kuultavaa!

Jamien houseband muodostetaan UMO Helsinki Jazz Orchestran, muiden jazzmusiikin ammattilaisten sekä Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmänMetropolian musiikin ja Pop & Jazz Konservatorion lupaavista uusista kyvyistä; luvassa on siis ainutlaatuisia kokoonpanoja ja tuoreita tulkintoja. Musiikillisen nautinnon ohella jameilla edistetään jazzmusiikin kehittymistä, lisätään muusikko-sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja tuodaan esille uusia kykyjä.

Jazz Jam & Brew järjestetään Konepaja Biergartenin ulkoterassilla (Bruno Granholmin kuja 1, 00510 Helsinki), josta löytyy mm. kotimaisia pienpanimotuotteita ja ulkomaisia erikoisuuksia oluen ystäville. Biergartenista löytyy satunnaisesti myös erilaisia ruokakojuja.

Jamit toteuttaa UMO Helsinki Jazz Orchestra, Konepaja Biergarten, Taideyliopisto Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmä, Metropolian musiikki ja Pop & Jazz Konservatorio. Toimintaa tukee Musiikin edistämissäätiö MES.

4.8. // Teemana Cole Porter
Jouni Järvelä (saksofoni & jami-isäntä)
Max Zenger (saksofoni)
Juho Valjakka (piano)
Juuso Rinta (basso)
John Hollenbeck (rummut)

Kokoonpanotiedot ja jami-iltojen teemat päivittyvät osoitteeseen: https://umohelsinki.fi/fi/konsertti/jazz-jam-brew/

Tuomas Paukku Scription,Tenho Restobar, helsinki4.8. Klo 19:00

Vapaa pääsy

Vuonna 2016 perustettu Tuomas Paukku Scription edustaa vahvaa ja persoonallista näkemystä suomalaisessa nykyjazzissa. Kvartetti tulkitsee johtajansa, kitaristi Tuomas Paukun säveltämää omaleimaista ja tiivistunnelmaista musiikkia antaumuksella.

Scription perustaa tyylinsä moderniin jazzimpressionismiin ja post-bopiin, mutta löytää musiikkiinsa jatkuvasti uusia vivahteita ja näköaloja myös jazzilmaisun ulkoreunoilta. Paukun rajaton musiikillinen kiinnostus kuuluu hänen sävellyksissään sävykkäästi ja räiskyvästi. Scriptionin musiikin jylhät atmosfäärit ja elokuvallisesti etenevät tunnelmat ovat sykähdyttäneet musiikin ystäviä yli genrerajojen.

Yhtyeen kehuttu debyyttialbumi julkaistiin 2018 ja se huomioitiin mm. Spotify'n State of Jazz -soittolistalla. Sillä saivat erityisesti sijaa läpisävelletyt osiot ja rakenteet. Tenhossa kuullaan Scriptionin uutta musiikkia, jota yhtye äänittää elokuussa 2022.