Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Torstai 25.8.

helsinki

Viapori Jazz: Yllätyskonsertti,Tenalji von Fersen, helsinki25.8. Klo 19:00

keikka

Liput 32 €

Pandemia-ajan aiheuttaman elävän musiikin vakavan puutostilan seurauksena saattaa kesällä 2022 ilmetä väestötason valinnanvaikeutta: mihin konserttiin mennä? Panostaako Ellingtoniin vai Elgariin? Hakeutuako Parker- vai Puu-konserttiin? EI HÄTÄÄ: nyt on nimittäin täsmäkonsertti tarjolla kaikille päätöksentekoa karttaville kansalaisille! Ei enää empimistä Paulojen V ja K välillä, ei hinta-laatu-suhteen pohdiskelua lippuluukulla: tilaat vain tiketit ja tähtäät seitsemäksi Ferseniin korvat höristen kuuntelemaan Viapori Jazzin perinteisesti ensimmäiseksi loppuun myyvää yllätyskonserttia!

savonlinna

Mikä kumma kokoonpano!? Muusikoiden taustat ulottuvat poikkeuksellisen laajalle: jazzmusiikista barokkiin,  argentiinalaisesta tangosta nykymusiikkiin, improvisointiin ja kaiken maailman  kokeiluun. Kvartetti on löytöretkeillyt yhdessä jo seitsemän vuoden ajan ja  inspiroinut musiikillaan kuulijoita Suomen lisäksi Englannissa, Ruotsissa, Virossa ja  Venäjällä.

Quartet Ajaton matkailee nimensä mukaisesti myös ajassa ja tuottaa kekseliäitä  versioita eri aikakausien musiikista. Toinen albumi Early Music in the Latest Way (Alba Records 2020) sisältää renessanssi- ja barokkiajan sävellyksiä! Nokkelasti  laaditut sovitukset tulkitaan rohkean ylellisesti: kuulija upotetaan kirpakoihin  jazzharmonioihin ja kypsänkukkeisiin improvisaatioihin. Runsaat soinnilliset sävyt  sekä ovelasti kuplivat rytmit viimeistelevät syväsukelluksen - tai avaruusmatkan.

Mia Simanainen – laulu, Henrik Sandås – bandoneón, Kari Ikonen - Moog syntetisaattori, Aino Juutilainen - sello

”Aikamme musiikin tunturipurojen keskellä tämä oli sielua hellivä vajoaminen kuuman lähteen kylpyyn.” (Rondo-lehti, Musiikin aika/Viitasaari 2021)

Liput 20/18 € ovelta puoli tuntia ennen ja ennakkoon

Kuva: Heidi Strengell

Tapahtuman järjestää: Olavin Jazz ry. Yhteistyössä: Nova Records Oy & Savonlinnan Kulttuurikellari ry.

tampere

Liput 24 €

Pohjoismaisen ja amerikkalaisen jazzin tyylejä yhdistelevä Adele Sauros Quartet on perustettu vuonna 2012 ja se on julkaissut levyt Adele Sauros: I Paint You (Fresh Sound Records 2021), Adele Sauros: My Spontaneous Mind (2016) ja Adele Sauros Quartet: It's Who I Am (2014). Esiintymisiä on ollut Suomen merkittävimmissä jazz-festivaaleilla. Adele Sauroksen persoonalliselle tyylille on ominaista vahvat tunnelmat ja monivivahteinen ilmaisu.