Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 5.8.

helsinki

Sointi Jazz Orchestra & Marius Neset,Pikku-Finlandia, helsinki5.8. Klo 19:00

keikka

Vapaa pääsy

Sointi Jazz Orchestra saa elokuussa vieraakseen norjalaisen saksofonisti-säveltäjä Marius Nesetin.

Kansainvälistä uraa tekevän Nesetin (s. 1985) persoonallinen sävelkieli ja energinen soitto ovat herättäneet kiinnostusta ympäri maailman. Neset ja Sointi Jazz Orchestra esittävät Pikku-Finlandian terassilla kattauksen Nesetin sävellyksiä, joista kuullaan SJO:lle tehdyt täsmäsovitukset.

Nuorten ammattilaisten muodostama Sointi Jazz Orchestra on syksyllä 2013 perustettu 18-henkinen yhtye. SJO tunnetaan persoonallisesta big band -perinnettä uudistavasta soundistaan, jonka tuottavat epätavallinen instrumentaatio ja tuoreet vaihtosoittimia hyödyntävät sovitukset. Yhtye esittää vuosittain uusia ennakkoluulottomia ja yllätyksellisiä konserttikokonaisuuksia, joiden sävellykset ja sovitukset ovat juuri Sointi Jazz Orchestralle räätälöityjä.

maarianhamina

Åland Sea Jazz,Bio Savoy, maarianhamina5.8. Klo 19:00

keikka

Toista kertaa järjestettävä, skandinaavisen laadukas Åland Sea Jazz tuo musiikin ystävät Maarianhaminaan jälleen elokuussa. Tapahtuma huipentaa kesäisen Archipelago Sea Jazz -festivaalisarjan. 

Perjantain konsertit järjestetään Maarianhaminan upeassa Bio Savoyssa. Esiintyjät julkaistaan myöhemmin keväällä. Tapahtumaviikonlopun aikana järjestetään myös pääsymaksuttomia jameja, joissa paikalliset soittajat pääsevät kohtaamaan festivaaliartisteja improvisaation pyörteissä.

Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja edistää kulttuuripalvelujen tuottamista kestävästi ja ympäristöarvoja kunnioittaen. Yhteistyökumppanimme John Nurmisen Säätiön tavoitteena on pelastaa Itämeri ja sen perintö tuleville sukupolville. Voit tukea säätiön meriympäristötyötä lahjoituksella lipunmyynnin yhteydessä Tiketissä

oulu

Elojazz: Nordic View,Suomen Pankin Sali, oulu5.8. Klo 23:00

keikka

Liput 15€

Melodista intrumentaalimusiikkia monipuolisesti sävyttävä Nordic View julkaisee toisen albuminsa 5.8.2022. Luvassa on musiikillisia sävyjä laajalla skaalalla. Uuden levyn teemana on pohjoisen luonto.

"Olemme hakeneet enemmän omaa ääntämme ja miettineet, mistä olemme kotoisin. Uusien kappaleiden teemoissa on kaikuja esimerkiksi kansanmusiikista ja sinfonisista harmonioista. Tule kokemaan Nordic View paikan päälle."

Olli Estola - rummut
Jouni Isoherranen - basso
Pasi Juntunen - kitara
Sami Juntunen - kosketinsoittimet
Jimi Ahlroos - saksofonit