Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Lauantai 23.4.

espoo

April Jazz: Espoo Big Band feat. Robinson Khoury, Timo Lassy Trio,Sellosali, espoo23.4. Klo 19:30

keikka

Espoo Big Band feat. Robinson Khoury

Ranskalainen pasunisti ja säveltäjä Robinson Khoury on saavuttanut viime vuosina menestystä useissa kilpailuissa niin solistina kuin yhtyeidensä kanssa. Omien yhtyeidensä ja projektiensa lisäksi Khoury on kysytty vierailija, joka on esiintynyt muun muassa Marcus Millerin, Ibrahim Maaloufin sekä Quincy Jones Orchestran kanssa. Nykyisin hän on myös arvostetun hollantilaisen Metropole Orkestin pasunisti. April Jazzeilla Robinson Khoury esiintyy Espoo Big Bandin solistina sekä oman Sarab-yhtyeensä kanssa.

Espoo Big Band on yksi Suomen suurten jazzorkestereiden valioista. EBB on esiintynyt useilla maailman kuuluisimmista jazzfestivaaleista – Detroit, Montreaux, Pariisi ja North Sea Jazz mukaan lukien – sekä julkaissut yksitoista albumia. EBB:n vuosittain isännöimillä April Jazz –festivaaleilla yhtyeen solistina on vieraillut lukuisia maailmantähtiä, kuten Freddie Hubbard, Ray Charles, McCoy Tyner ja Joe Henderson.

Robinson Khoury, pasuuna
Marzi Nyman, kapellimestari
Espoo Big Band

 

Timo Lassy Trio

Timo Lassya voi hyvällä syyllä kutsua maamme valovoimaisimmaksi jazz-artistiksi. Saksofonisti-säveltäjä-yhtyeenjohtaja on saavuttanut niin liveyleisön ja levynostajien kuin kriitikoidenkin jakamattoman suosion. Hänen musiikissaan korostuvat huippuunsa hiottu yhtyesoittaminen, vahvat sävellykset sekä ilmaisuvoimainen live-energia.

Konsertissa kuullaan uusinta hänen kokoonpanoistaan: Lassyn, basisti Ville Herralan ja rumpali Jaska Lukkarisen muodostamaa Trioa, joka julkaisi ylistystä keränneen debyyttilevynsä 2021. Helsingin sanomat kehui We Jazz Recordsin julkaiseman “Trio”-albumin viiden tähden arvoiseksi ja suitsutus jatkui pian kansainvälistä mediaa myöten.

Timo Lassy, saksofoni
Ville Herrala, kontrabasso
Jaska Lukkarinen, rummut

 

Kesto n. 2 h 45 min, väliaika
Liput alk. 29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi

April Jazz Goes EMMA: Anni Elif & Seppo Kantonen,Espoon modernin taiteen museo EMMA, espoo23.4. Klo 15:00

keikka

Laulaja Anni Elifin ja pianisti Seppo Kantosen Duossa molempien jäsenten laaja-alainen musiikillinen sivistys pääsee oikeuksiinsa. Sävellyksiä ja improvisaatiota yhdistelevässä projektissa innoitusta ammennetaan eri aikakausien runoudesta. Jo aiemmin useita runoja kappaleissaan käyttänyt Anni Elif häikäisee ilmaisunsa monipuolisuudella ja Seppo Kantonen on elementissään sekä säveltäjänä että esittäjänä.

Anni Elif, laulu
Seppo Kantonen, piano

Sisäänpääsy museolipulla 0–12 €

helsinki

Aleksi Heinola Quartet,Unkarin kulttuurikeskus, helsinki23.4. Klo 18:00

Aleksi Heinola Quartet

Konsertti on ilmainen, käsiohjelma 10 € paikan päältä.

Ilmoittauduthan pe 22.4. klo 12 mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/0gZZpVFa8E 

Aleksi Heinola Quartet esiintyy lauantaina 23.4. klo 18 alkaen Liszt-instituutissa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki). Konsertti järjestetään Suomalaisuuden Liiton ja Liszt-instituutin yhteistyönä.

Instituutti pyytää käyttämään kasvomaskia.

Gábor Bolla: tenorisaksofoni
Róbert Szakcsi-Lakatos: piano
Daniel Franck: kontrabasso
Aleksi Heinola: rummut

JAM NIGHT HOST JARI PERKIÖMÄKI,Koko Jazz Club, helsinki23.4. Klo 19:00

keikka

Liput 18/15€
Ovet klo 18 / Konsertti klo 19

Jamit ovat olleet aina tärkeä osa jazzin traditiota. Jameissa muusikot pääsevät soittamaan eri kokoonpanoissa ja ne ovat vapaa tapa tehdä yhdessä, oppia ja jakaa. Vuonna 2022 Koko Jazz Clubille tuodaan säännöllistä jamitoimintaa ja iltoihin kiinnitetään korkeatasoisia vieraita. Koko Jazz Clubin jami-iltoja nähdään vuonna 2022 kolmen suuremman tapahtuman ja kuukausittaisten pienempien tapahtumien merkeissä. Hostina nähdään jazzmuusikko Jari Perkiömäki.

Kokoonpano julkaistaan lähempänä tapahtumaa. 

savonlinna

Olavin Jazz: Pope Puolitaival Nordic4,Savonlinnan Kulttuurikellari, savonlinna23.4. Klo 19:00

keikka
 
Liput 20/18 € ennakkoon www.nettilippu.fi ja ovelta puoli tuntia ennen konserttia. 
 
Saksofonisti Pope Puolitaipaleen johtama kvartetti soittaa melodista jazzmusiikkia, joka puhuttelee muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Kappaleissa improvisaatio yhdistyy vahvasti sävellyksen melodiaan, joka on kuultavissa koko kappaleen ajan. Sävellykset hakevat inspiraatiota vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta aina monimuotoiseen urbaaniin nykymaailmaan. Yhtye uudistaa jazzin sointia ennenkuulumattomalla tavalla yhdistämällä perinteiseen jazzmusiikkiin sähköisesti muunnellun saksofonisoundin, joka saadaan hyödyntämällä saksofonin runkoon kiinnitettyä mikrofonia.
 
Väkevästä soundistaan ja ilmaisullisesta soitostaan tunnettu Pope Puolitaival on yksi Suomen työllistetyimmistä jazzsaksofonisteista, ja hän vaikuttaa oman yhtyeensä lisäksi monissa kotimaisen jazzin kärkiyhtyeissä aina big bandeista pienyhtyeisiin. Pope Puolitaival Nordic4 julkaisi esikoisalbuminsa Northern Resonance syksyllä 2019.
 
”Jazz is about stories you lived”
 
Pope Puolitaival | saksofoni
Jussi Fredriksson | piano
Jori Huhtala | basso
Jonatan Sarikoski | rummut
 
 

tampere

Johanna Iivanainen,TTT-Klubi, tampere23.4. Klo 22:00

Liput 25 €

Jazzin puolella Suomen johtavaksi laulajaksi noussut Johanna Iivanainen tekee nykyisin laulaja-lauluntekijämusiikkia. Luonnonmukaisissa kappaleissa rakastettu ääni säteilee lämpimästi ja soljuu raikkaasti. Amerikkalaisen juurimusiikin perinteestä ammentava Broken River -albumi muodostaa Iivanaisen keikkaohjelmiston kivijalan.

Shawn Colvin, Jackson Browne ja Joni Mitchell ovat viitoittaneet tietä. "Levy syntyi kuin itselleen tien murtava joki, ensin vähitellen ja yhtäkkiä lähes tulvien. Olen viettänyt suuren osan elämästäni mökillämme joen varrella äitini synnyinseudulla, ja useat albumin lauluista ovatkin syntyneet juuri tuon joen äärellä. Siellä luonnon rauhassa mieli käsittelee kaikkea mitä on tapahtunut tai on tapahtumassa", Iivanainen kertoo. "Konserteissa kuullaan myös hienoja lainasävelmiä sekä omaa varhaisempaa tuotantoani", jatkaa Iivanainen, joka laulun lisäksi hoitaa piano-osuudet.

Huippumuusikoista koostuvassa bändissä soittavat myös Mikko Iivanainen, kitarat ja pedal steel, Juho Kivivuori, kontrabasso ja Mikko Hassinen, rummut.