Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Keskiviikko 27.4.

espoo

April Jazz: Gonzalo Rubalcaba,Tapiolasali, Espoon kulttuurikeskus, espoo27.4. Klo 18:00

Gonzalo Rubalcaba

keikka

Kuubalainen Gonzalo Rubalcaba on yksi afro-kuubalaisen jazzin tärkeimmistä nimistä, moninkertaisesti Grammyilla ja muilla palkinnoilla aateloitu pianisti ja säveltäjä. Monipuolisena pianistina tunnettu Rubalcaba yhdistää kuubalaisen ja amerikkalaisen jazzin traditiot tuoreella ja modernilla tavalla. April Jazzeilla nähdään Rubalcaban ensimmäinen soolopianokonsertti Suomessa.

Havannalaiseen muusikkoperheeseen 60-luvulla syntynyt Rubalcaba aloitti klassisen pianon opinnot kahdeksanvuotiaana, sai muodollisen koulutuksensa klassisen musiikin sävellyksestä, mutta kasvoi kuubalaisen musiikin ja jazzin vaikutuspiirissä soittaen pianon lisäksi myös rumpuja. 1980-luvulla Rubalcaba tuli Dizzy Gillespien löytämäksi, minkä lisäksi tietä kansainväliseen tietouteen siivittivät kiertueet kuubalaisen Orquesta Aragón riveissä ja oma yhtyeensä Grupo Proyecto.

Gonzalo Rubalcaba, piano (CU)

Liput alk. 39/34 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi
Kesto n. 1 h 15 min, ei väliaikaa

April Jazz: Sarāb, Ilkka Arola Sound Tagine,Louhisali, Espoon kulttuurikeskus, espoo27.4. Klo 20:00

keikka

Sarāb

Ranskalaissyyrialaisen laulajan Climène Zarkanin ja kitaristi Baptiste Ferrandisin kohtaamisesta syntynyt Sarāb, arabiaksi kangastus, yhdistää nykyjazzia, Lähi-Idän perinnemusiikkia ja rockia intensiiviseksi ja energiseksi kokonaisuudeksi. Duo laajeni pian kuusihenkiseksi bändiksi, jonka jokaisesta jäsenestä tuli välttämätön osa yhtyeen musiikillisen luomisen kannalta. Robinson Khouryn pasuuna kytkeytyy Zarkanin lauluääneen ja navigoi itämaisen ja länsimaalaisen asteikon välillä. Sarāb on yksi Pariisin jazz-skenen suosituimmista bändeistä. Yhtyeen toinen albumi ”Arwāh Hurra” julkaistiin marraskuussa 2021.

Climène Zarkan, laulu (FR)
Robinson Khoury, pasuuna, laulu (FR)
Thibault Gomez, koskettimet, laulu (FR)
Babtiste Ferrandis, kitara, laulu (FR)
Timothée Robert, basso, laulu (FR)
Paul Berne, rummut (FR)

 

Ilkka Arola Sound Tagine

Trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan yhtye Ilkka Arola Sound Tagine soittaa seikkailumusiikkia täynnä folk- ja jazz-ilmaisua, koukuttavia rytmikudoksia ja elokuvallisia äänimaisemia. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti läsnä bändin musiikissa. Suomalaisen rytmimusiikkikentän eri laidoilta yhteen kerätyt ilmaisuenergiaa pursuavat huippumuusikot nauttivat toistensa kanssa soittamisesta ja se näkyy – bändin konsertit ovat täynnä tunnelatausta, hetkeen heittäytymistä ja yhteissoiton riemua.  

Huhtikuussa 2022 Ilkka Arola Sound Tagine julkaisee uuden levyn, jossa bändi väkevöittää musiikillista keitostaan entisestään Lähi-Idän sähköisten tanssilattia- ja psykedeliavaikutteiden uidessa tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Uuden levyn kappaleissa haikeus ja riemu elävät symbioosissa jopa saman kappaleen sisällä. Säveltäjänä ja solistina Arolan tavoitteena on luoda merkityksellistä ja tunteisiin menevää musiikkia, eikä hän epäröi antautua tarttuvien pop-melodioiden vietäväksi tai johtaa bändiään tummanpuhuviin free-improvisaatioihin kappaleen niin vaatiessa. Levyn julkaisee levy-yhtiö Flame Jazz Records.

Ilkka Arola, Quartertone-trumpetti, saz
Topi Korhonen, sähkökitara, oud
Esko Grundström, basso, koskettimet
Juuso Hannukainen, perkussiot
Okko Saastamoinen, rummut

 

Kesto n. 3 h, väliaika
Liput alk. 29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €)

helsinki

UMO HELSINKI JAZZ ORCHESTRA: LAST DANCE – NEW MUSIC FOR JAZZ ORCHESTRA BY ED PARTYKA,Malmitalo, helsinki27.4. Klo 14:00

keikka

Liput 10 €

Levynjulkaisukonsertti! UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisen johtajan ja pääkapellimestarin Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia räätälöitynä UMO Helsinki Jazz Orchestran laajennetulle kokoonpanolle.

Last Dance -albumi syntyi pandemian pakottamissa poikkeusoloissa ja se taltioitiin Helsingissä syksyllä 2020. Melankoliset melodiat soivat rikkaasti ja rehevästi, tarjoillen intiimejä ja ilmeikkäitä improvisoituja sooloja UMO Helsinki Jazz Orchestran solisteilta. Kapellimestarina itseoikeutetusti Ed Partyka.