Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Sunnuntai 24.4.

espoo

Jukka Perko Avara: Virren AVARAssa virrassa,Olarin kirkko, espoo24.4. Klo 18:00

keikka

Jukka Perko Avara -trion konsertissa voi nauttia musiikkia, joka herkistää kuulijansa ja tarjoaa avaran ikkunan arkitodellisuuden ulkopuolelle. Saksofonisti Jukka Perkon Avara -trio tunnetaan virsitulkinnoistaan. Perkon lisäksi kokoonpanossa soittavat kitaristit Teemu Viinikainen ja Jarmo Saari.

Jukka Perko on puhutellut kuulijoitaan kirkkokonserteillaan jo monia vuosia. Merkkipaaluiksi ovat muodostuneet virsialbumit Kaanaanmaa (2002), Maan Korvessa (2008) ja Avara (2011). Elämän ja kuoleman perimmäisten kysymysten äärellä, musiikin kauneutta ja totuutta etsiessään Avara päätyy usein soitossaan maisemiin, joihin ei löydä muuten kuin tieltä eksymällä. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustinen ja sähköinen. Näiden vastakohtien voimasta syntyy musiikkia, joka herkistää kuulijansa.

Tulethan ajoissa. Ovet avataan tuntia ennen konserttia.
Ohjelma 10 euroa ovelta. Konsertin tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavulle.

Konsertti kestää noin tunnin.

Livestream ja tallenne:
Olarin seurakunta YouTube https://youtu.be/Y40JV8S9vTM 

April Jazz: Big Band Boost! -leirikonsertti,Sellosali, espoo24.4. Klo 16:00

keikka

Nuorisoyhtyeille Espoossa 22.-24.4. järjestettävän Big Band Boost! -leirin päätöskonsertti

Espoo Big Band ry järjesti leirin nuoriso-orkestereille viimeksi 40 vuotta sitten. Tänä keväänä järjestettävän leirin ohjaajina toimivat Espoo Big Bandin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran ammattimuusikot. Leiri huipentuu April Jazzien yhteydessä Sellosalissa järjestettävään konserttiin, jossa kukin yhtye esittää leirillä hiottua ohjelmistoa.

Ebeli Big Band on Espoon musiikkiopiston ja sen itsenäisen pop/jazzlinja Ebelin oppilaista koottu orkesteri. Ebelissä annetaan espoolaisille nuorille rytmimusiikin tavoitteellista ja laadukasta opetusta kotimaisin huippuvoimin. Yhtyeen ohjelmisto kattaa perinteisen big band -musiikin lisäksi myös uudemmat, erityisesti suomalaiset big band -sävellykset ja sovitukset.Vuodesta 2013 lähtien yhtyeen kapellimestarina on toiminut Rasmus Soini.

Junior All Star Big Band on nuorista suomalaisista lahjakkaista jazzmuusikoista koostuva big band, joka toimii Suomen Big Band Yhdistys ry:n alaisuudessa. Big Bandin soittajat tulevat ympäri maata ja heidät on valittu mukaan suositusten sekä myös kerran vuodessa järjestettävän koesoiton kautta. Orkesterin taiteellisena johtajana toimii Antti Rissanen ja sektio- ja instrumenttikouluttajina alan suomalainen parhaimmisto.

Oulu Youth Jazz Orchestra on Madetojan musiikkilukion sekä Oulun konservatorion yhteinen nuoriso- big band, johon kuuluu 23 soittajaa sekä laulusolisti, iältään 14-20 -vuotiaita. Orkesterin tarkoituksena on perehdyttää opiskelijoita eri rytmimusiikin tyyleihin ja big band -soittoon sekä järjestää orkesterille esiintymisiä. Orkesteria johtaa Jaakko Jauhiainen.

PMO Big Band on Pirkanmaan musiikkiopiston oppilaista koostuva nuoriso- big band, joka koostuu enimmäkseen 13-20-vuotiaista PMO:n rytmimusiikin ja klassisen musiikin oppilaista. Perinteisen big band -ohjelmiston ohella orkesteri laajenee usein viihdeorkesteriksi yhteistyössä Tampereen seudun muiden oppilaitosten kanssa. PMO Big Bandia on vuodesta 2016 johtanut Saku Järvinen.

Liput alk. 15 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi

Kesto n. 2 h 45 min, kolme väliaikaa

April Jazz: Trondheim Jazz Orchestra & Alf Hulbækmo,Tapiolan kirkko, espoo24.4. Klo 19:00

keikka

Yksi Norjan merkittävimmistä isoista jazzyhtyeistä, Trondheim Jazz Orchestra heittäytyy musiikilliseen seikkailuun urkuri-säveltäjä Alf Hulbækmon kanssa. Solistina esiintyvän Alf Hulbækmon säveltämä "Barnlige gleder" -teos kuvaa fantasiamaailmaa, jossa on niin hyvää kuin pahaakin. Ihmeellisiä ja outoja asioita voi kuitenkin tarkkailla turvallisesti kaikessa rauhassa. Säveltäjä itse soittaa kirkkourkuja, joita laulu, puhaltimet, jouset ja perkussiot kommentoivat ja värittävät.

Trondheim Jazz Orchestra on Keski-Norjan Jazzkeskuksen hallinnoima orkesteri, joka koostuu Norjan arvostetuimmista jazzmuusikoista. Luovasti ja ennakkoluulottomasti kokoonpanosta ja repertuaarista toiseen joustava orkesteri tunnetaan yhteistyöprojekteistaan monien kansainvälisten nimien kanssa. Alf Hulbækmo on norjalainen uuden sukupolven säveltäjä ja multi-instrumentalisti, joka hallitsee urkujen lisäksi myös pianon, saksofonin ja laulun.

”…a far reaching orchestra clearly capable of handling anything and everything that’s put in front of it.” John Kelman, All About Jazz

Alf Hulbækmo, kirkkourut
Siri Gjære, laulu
Harald Relling Nielsen, laulu
Rohey Taalah, laulu
Adrian Løseth Waade, viulu
Katrine Schiøtt, sello
Eirik Hegdal, klarinetit, saksofonit
Hild Sofie Tajord, käyrätorvi
Hildegunn Øiseth, trumpetti
Øyvind Brække, pasuuna
Hans Hulbækmo, rummut, perkussiot
Tor Breivik, äänisuunnittelu

Liput alk. 20 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi
Kesto n. 1 h 15 min, ei väliaikaa

pori

Validi Karkia -klubi: Silva Kallionpää Quartet,Porin Raatihuoneen sali, pori24.4. Klo 16:00

Showtime klo 16.00, ovet klo 15.00
Liput 20€
Ennakkovaraukset kukkesand@hotmail.com
Konsertti on ikärajaton

Vuodesta 2017 asti toiminut neljän omaäänisen soittajan fuusio Silva Kallionpää Quartet ei pelkää koetella rajojaan. Yhtyeen ainutlaatuinen yhteissoundi ja kaavoja rikkova ilmaisu niin koskettavat kuin haastavatkin kuulijoita universaalisti, taustasta riippumatta.

Modernista jazzista ammentavat ja toisinaan määrittelemättömille urille päätyvät sävellykset kehystävät keskustelevaa yhtyetyöskentelyä. Musiikki kertoo tarinoita, joihin syntyy jokaisella esityskerralla uusia vivahteita. Yhtye julkaisee debyyttialbuminsa Unadaptable 15.4. Eclipse Musicin kautta.

Silva Kallionpää - viulu, sävellykset
Nikita Rafaelov - piano ja syntetisaattori
Juuso Rinta - kontrabasso
Joonas Leppänen - rummut