Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Live

Perjantai 22.4.

espoo

UMO HELSINKI JAZZ ORCHESTRA: LAST DANCE – NEW MUSIC FOR JAZZ ORCHESTRA BY ED PARTYKA,Sellosali, espoo22.4. Klo 19:30

keikka

April Jazz -festivaali. Levynjulkaisukonsertti! UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisen johtajan ja pääkapellimestarin Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia räätälöitynä UMO Helsinki Jazz Orchestran laajennetulle kokoonpanolle.

Last Dance -albumi syntyi pandemian pakottamissa poikkeusoloissa ja se taltioitiin Helsingissä syksyllä 2020. Melankoliset melodiat soivat rikkaasti ja rehevästi, tarjoillen intiimejä ja ilmeikkäitä improvisoituja sooloja UMO Helsinki Jazz Orchestran solisteilta. Kapellimestarina itseoikeutetusti Ed Partyka.

April Jazz: UMO Helsinki Jazz Orchestra, PJK Big Band & Pepe Ahlqvist,Sellosali, espoo22.4. Klo 19:30

keikka

UMO Helsinki Jazz Orchestra: Last Dance – New Music for Jazz Orchestra by Ed Partyka

Last Dance -levynjulkaisukonsertissa kuullaan UMO Helsinki Jazz Orchestran taiteellisen johtajan ja pääkapellimestarin Ed Partykan sävellyksiä ja sovituksia räätälöitynä UMO Helsinki Jazz Orchestran laajennetulle kokoonpanolle. Last Dance -albumi syntyi pandemian pakottamissa poikkeusoloissa ja se taltioitiin Helsingissä syksyllä 2020. Melankoliset melodiat soivat rikkaasti ja rehevästi, tarjoillen intiimejä ja ilmeikkäitä improvisoituja sooloja UMO Helsinki Jazz Orchestran solisteilta. Kapellimestarina itseoikeutetusti Ed Partyka.

 

PJK Big Band & Pepe Ahlqvist

Pop & Jazz Konservatorion (PJK) Big Band solistinaan Pepe Ahlqvist aloittaa kolme päivää kestävän big band -kimaran Sellosalissa.

Euroopalaiseen blueseliittiin kuuluva tuusulalainen Pepe Ahlqvist on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu bluesmuusikko. Yli neljäkymmentä vuotta kestäneellä urallaan hän on esiintynyt lukuisien legendaaristen bluesartistien kanssa. Pepen upeat ja menestyksekkäät äänitteet sekä vuosien varrella heitetyt yli 6000 keikkaa ovat taanneet vakaan suosion läpi vuosien. Pepe Ahlqvistia pidetään lahjakkaana ja persoonallisena laulaja-lauluntekijänä, kitaristina ja huuliharpistina. Vuonna 2017 hän sai elämäntyöpalkinnon Finnish Blues Awards -tapahtumassa Helsingissä.

Pepe Ahlqvist, laulu
Markku Renko, kapellimestari
Pop & Jazz Konservatorion Big Band

 

Kesto n. 2 h 45 min, väliaika
Liput alk. 29/24 € + toimitusmaksu (alk. 1 €), Lippu.fi

jyväskylä

Jazz Jkl Live: Pope Puolitaival Nordic4,Ravintola Poppari, jyväskylä22.4. Klo 19:00

keikka

Liput 15/10 €

Pope Puolitaival Nordic4 soittaa melodista jazzmusiikkia, joka puhuttelee muutakin kuin perinteistä jazzyleisöä, tinkimättä kuitenkaan jazzin syvimmästä olemuksesta. Kappaleissa improvisaatio yhdistyy vahvasti sävellyksen melodiaan, joka on kuultavissa koko kappaleen ajan. Sävellykset hakevat inspiraatiota vanhojen suomifilmien mustavalkoisesta tunnelmasta aina monimuotoiseen urbaaniin nykymaailmaan. Yhtye uudistaa jazzin sointia ennenkuulumattomalla tavalla yhdistämällä perinteiseen jazzmusiikkiin sähköisesti muunnellun saksofonisoundin, joka saadaan hyödyntämällä saksofonin runkoon kiinnitettyä mikrofonia.
 
”Jazz is about stories you lived”
 
Pope Puolitaival | saksofoni
Jussi Fredriksson | piano
Jori Huhtala | basso
Jonatan Sarikoski | rummut
 

turku

Turku Jazz Orchestra & Timo Kämäräinen: Bright Size Life,Turun konservatorio, turku22.4. Klo 19:00

keikka

Peruslippu 30 €

Eläkeläiset 25 €

Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15 €Lipunmyynti myös konserttipäivänä Sigyn-salin ovella klo 18 alkaen, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty.


Konsertissa on väliaika. Konsertin kokonaiskesto on n. 1,5 tuntia.

Valovoimainen Timo Kämäräinen ja Turku Jazz Orchestra kunnioittavat legendaarisen jazzkitaristi Pat Methenyn musiikkia Sigyn-salin konsertissa perjantaina 22.4. Ikonisten sävellysten uunituoreet big band -sovitukset ovat Turku Jazz Orchestran taiteellisen johtajan, kapellimestari Ville Vannemaan käsialaa.Perjantaina 22.4. tarjoillaan herkkuja upeiden melodioiden, taitavien harmonioiden, vaikuttavien sävellysten ja sankarikitaroinninkin ystäville, kun Turku Jazz Orchestran Bright Size Life tuo vihdoin Pat Methenyn musiikin big bandin ulottuville. Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Ville Vannemaa on tehnyt orkesterille kymmenen uutta sovitusta niin Methenyn soolotuotannon materiaalista kuin Pat Metheny Groupin ohjelmistosta. Kirsikkana kakun päällä illan solistina soittaa maamme ehdottomiin kitarahuippuihin kuuluva Timo Kämäräinen.

Turku Jazz Orchestra
Timo Kämäräinen – kitara
Ville Vannemaa – kapellimestari, sovittaja

Turku Jazz Orchestran kokoonpano:

Saksofonit:

Jusu Heinonen

Tane Kannisto

Kimmo Gröhn

Samuli Nieminen

Pasuunat:

Hooper Santos

Jani Jokinen

Gustav Nyström

Vesa Huhtasalo

Trumpetit:

Tero Lindberg

Petter Järvi

Mikko Karjalainen

Timo Mansikka-aho

Komppi:

Timo Kajamies – piano

Vesa Saloranta – basso

Anssi Tirkkonen – rummut